16 Nisan 2019 Salı

Süleyman Luş'da ülkenin en iyi yerli sol beki olma potansiyeli fazlasıyla mevcut


Riekerink döneminde Mustafa Kapı ve Süleyman Luş'un A takımla birlikte çalıştıklarını hatırlıyorum. Süleyman Luş 15, Mustafa Kapı 14 yaşındaydı. O yaştaki futbolcuların A takımla çalışmalarının ne kadar sağlıklı olduğu bence de tartışılırdı ama futbolcuların potansiyellerini gösteren hareketti.

O günden bu zamana da potansiyelleri dahilinde gelişiyorlar. Mustafa Kapı'yı daha detaylı konuşuruz, bugün Süleyman Luş'a değinelim. Önünde büyük bir gelecek var ve beklenti yüksek. Ağırlıklı olarak U19 formasıyla görüyoruz, Youth League'de de takımın en iyilerinden biriydi.

Hatta şu dönem dahi A takım rotasyonunda düşünülebilecek bir isimdi. Ömer Bayram'dan eksiği olduğunu düşünmüyorum. Emre Taşdemir'i de zorlar, günün birinde çok daha üzerine çıkacağı net. Alttan gelen iyi bir yerli kalitemiz var. Bir noktadan sonra da A takımdaki yerli ağırlığının altyapıdan gelmesini bekliyorum.

Süleyman Luş da 2001 grubunun en önemli isimlerinden biri. Işık Kaan Arslan, Ali Yavuz Kol gibi isimleri de o jenerasyonda ön plana çıkarırım. Süleyman Luş, teknik kapasitesi yüksek, iyi bir hücum beki olma yolunda. Asla ezbere oynamıyor, önemli nokta da bu. Pas ve orta kalitesi çok yüksek. Günümüzde beklerden oyunu kurabilmek gerekiyor, Süleyman Luş da bu özellikte.

Ömer Bayram ezbere oynar mesela. Temposu yüksektir ama sadece o kadar, teknik özellik göstermez, geriden oyun kuramaz, savunması da zayıftır. Emre Taşdemir ise daha özellikli, onun bu rotasyonda yeri olacak. Süleyman Luş'un ise potansiyelinin sınırı yok, yavaştan şans bulmaya başlaması gerekiyor. 18 yaşına geldi, zamanıdır.

Ülkenin en iyi "yerli" sol beki olma potansiyeli fazlasıyla mevcut. Süleyman Luş gibi de kendi pozisyonunda birçok iyi isim var. Yaz aylarındaki kamp döneminde bu gençleri mutlaka göreceğiz. Fatih Hoca bu konuya eğiliyor ve mümkün olan alt yaş takımlarının maçlarını izliyor. Altta kaynayan kazanın o da farkında, Ozan Kabak atılan ilk adımdı. Devamı var.

Sportif Cümleler desteklerinizi bekliyor, paylaşımlara 1-2 tık atmadan geçmeyin :)
Desteğinize ve ilginize şimdiden teşekkür ederim.

6 yorum:

  1. Terim Hocamıza en çok kızdığım nokta Süleymzan Luş konusu. Ömer Bayram denilen tek bacaklı futbolcumsu kişiyi defalarca denedi, Yunus yetersizini defalarca denedi fakat Süleyman Luş'a o şansı vermedi. Çocuk gerçekten çok yetenekli. En kısa sürede A takımda göreceğiz inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanı gelmedi demek ki. Ozan Kabak'a çat diye şans veren bir td, o potansiyeli gördüğü herkesi oynatır ve ısrar da eder.

      Sil
  2. Nagatamo'nun yaşı ortada orda ihtiyacımız var böyle bir oyuncuya umarım potansiyeline ulaşacak gelişimi gösterir

    YanıtlaSil
  3. https://www.independentturkish.com/node/14446#.XLmC7BWSoUI

    Kasımpaşanın futbol aklı kim diye çok ifadeni hatırlıyorum hocam,
    artık birşeylerin değişmesi şart bu ülkede kaçınılmaz hatta
    yerleşik kısır sarmala dönmüş birçok konu doğru şekli ile icra edilmek zorunda o zaman bu gençlerin boşu boşuna heba olmayacağı gerçek anlamda futbol organizasyonunun olması gerektiği seviyeyi yakaladığına tanıklık etmek dileğiyle

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir