24 Mayıs 2019 Cuma

Altay Bayındır & Galatasaray, en yetenekli ve gelecek vaat eden kalecilerden biri


Milli Takım'ın şansı bu. Bir dönem kaleci bulmakta zorlanırdık, bugün ise genç ve potansiyel sahibi kalecilerin bolluğu yaşanıyor. Ankaragücü forması giyen Altay Bayındır da o isimlerden biri. Henüz 21 yaşında ve bu sezon çok büyük çıkış yakaladı. Ligde kalmayı garantileyen Ankaragücü'nün en önemli kozlarından biriydi.

Ankaragücü her sezon olduğu gibi bu dönem de mali sorunlar yaşıyor. Ocak ayının son günlerinde büyük bir transfer harekatına giriştiler ve aldıkları bu risk tuttu. Yine de bugünlerde futbolcuların alacaklarına karşılık serbest kaldığı haberi geliyor. Altay Bayındır için bu durum geçerli olmasa da Ankaragücü'nün eli çok güçlü sayılmaz.

Demek istediğim şu, bonservis gelirine hayır demek imkansız. Çok büyük rakamlar da konuşulmaz. Bu transferi oldukça olası görenlerdenim. Galatasaray'ın iyi bir yedek kaleciye ihtiyacı var. Muslera'nın arkasını adam akıllı bir tek Carrasso'yla doldurduğumuzu hatırlıyorum. Sinan Bolat ve Cenk Gönen gibi isimler bile bu ihtiyaca cevap verememişti.

Altay Bayındır'ın yeteneğine ve potansiyeline hiç lafım yok. Ülkenin en yetenekli ve gelecek vaat eden kalecilerinin başında geliyor. 2-3 yıl içinde, oyununun biraz daha olgunlaşmasıyla bilikte çok daha iyi bir kaleci izleyeceğiz. Tabii bu potansiyeli karşılaması için forma giymesi gerekecek. Yedek bir kalecinin doğru gelişimi sağlayamayacağını düşünüyorum.

Benim yedek kaleci mantığım da mümkün olduğu kadar tecrübeli bir ismin olmasından yana. Zaten istikrar sahibi, neredeyse sezonun tamamında oynayan bir Muslera var. Muslera'nın oynamadığı maç sayısı tek tük. Oynamadığı anda da ayakları titremeyecek, tecrübesiyle orayı doldurabilecek bir yedek kaleci daha doğru olurdu.

Avantaj ise şu olabilir. Muslera ve özellikle Taffarel gibi bir tecrübeyle çalışmanın mutlaka faydası olacak. Muslera'yı da forma anlamında tehdit edebilecek bir kalecinin varlığı iyidir, Muslera'yı da daha fazla çalışmaya iter. Altay Bayındır bir proje transferi olmalı, 2-3 sezon içinde kaleyi ona teslim edebileceğimiz bir ortam doğmalı. Diğer türlü bu transferin anlamı kalmaz.

Yarın öbür gün yabancı sınırı da değişebilir. O gün yerli kaleci kullamanın avantajı büyük olur. Bu yüzden de şimdiden yetenekli bir potansiyelin transferi doğru olabilir. Ciddi anlamda yetenekli bir isim. 1.98 boyu var, refleksleri, hava hakimiyeti ya da ayakları gayet iyi. Bu sezon birçok maçta Ankaragücü'nü ayakta tutan isim oldu.

10 yorum:

  1. Altay'ı al bedelsiz 1 sezon daha ankaragücünde oynasın. Akhisardan fatih'i de al yedek kaleci yap.bu kadar basit.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da olabilir ama Fatih Öztürk'ün Akhisar kupa finalinde tavırları hoş değildi. Altay Bayındır için düşüncene katılıyorum.

      Sil
  2. Umarım Muslera 40 yaşına kadar bizde oynar ama yine de onun iyi bir alternatifini koymaliyiz arkasına

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek tük an geliyor, sorun yaşıyoruz. İyi bir yedek kaleci şart.

      Sil
  3. bence muslera dan sonra uzun yıllar kaleyi koruyacak bir potansiyel var

    ayrıca tafferel ile çalışması avantaj olur.kiraya vermemek lazım.

    simoviç,taffarel,mondragon ve muslera dan sonra artık yerli iyi bir kaleciye sahip olmak gerekiyor.bu isim altay olabilir.fiziği mükemmel.ve bu fiziğe rağmen çok atik refleksleri çok iyi.

    yabancı sayısının 2020 de düşürüleceğinin sinyalinide verdiler nihat özdemirin açıklamarında.haliyle kalede yerli ve yetenekli bir ismin olması saha içinde yabancı sayısında elini rahatlatır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı sınırı halinde yerli kalecinin avantajı çok büyük.

      Sil
  4. bu arada muslera nın sözleşmeside 2021 de bitiyormuş.

    bu durumda altaya kupa maçları vede 7-8 iç saha lig maçında görev verilebilir.2 yıl bu şekilde devam edip 2021 de kaleyi devralır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce transferi bitsin de, sonra bunları konuşuruz :)

      Sil
  5. Sadece Kupa maçlarında oynayarak çocuk geri gider bunu anlamak bu kadar mı zor nasıl bir kafa var anlamıyorum.

    Hayır fatıh bonservissiz maaşı TL cinsi euro bazında 400 bin euro bile almaz. Altay Bayındır 'a ödeyeceğim maaş da 300 bin euroyu bulmaz. Neyin hesabi? Aykut gibi otur otur kaleciligi mi unutsun. Daha bunu düşünemeyen akıl nasıl planlama yapacak acaba?

    Kulübede keşke Hasan Şaş yerine Önder Özen Orhan Uluca vs bir tanede akıl fikir koyabilecek yardımcı alsa Terim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç kaleci bekleyerek gelişmez, her zaman düşüncem bu. Geç oynamalı, tecrübeli yedek olmalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir