24 Mayıs 2019 Cuma

Sivasspor 4-3 Galatasaray, işin acı tarafı yerli kalitemizdi


Maçla alakalı büyük eleştiriler yapacak değilim. Sonuçta şampiyon olduk, formalite maçı oynadık ve 3 saat kala Sivas'a indik. Kafalar dalgın, 11 başlayan çoğu ismin ertesi sezon takımda kalmayacağı hemen hemen belli. Yine de gelecek sezona ışık işte, neyin ne olacağı az çok belli oluyor.

Donk, Linnes ama bugün için fazlasıyla Muğdat Çelik. Galatasaray'da büyük bir yerli kıtlığı var. Muğdat Çelik ise o kıtlık içinde forma bulduğu nadir anlarda elinden geleni yapanlardan. Kimleri izliyoruz, onlar kalacağına Muğdat Çelik kalsın derim. Yine elinden geleni yapmaya devam edecektir.

Hatayspor deplasmanının bir örneğini izledik. O maçta da yerli ağırlıklı bir kadro, erken öne geçilen bir maç, devamında skor avantajı ama finaller aynı. Yerli kalitemiz düşük, bu yapıda da oyunu tutmak zor. Fatih Hoca'nın yokluğu da diğer etken. Maalesef yardımcı hocalarımızın kalitesi de aşağıda, bugün Levent Şahin'i hiç beğenmedim.

Daha cesur hareket etmek gerekiyor. Maç 2-2 devam ediyorken Yunus Akgün'ün yerine Ahmet Çalık giriyor ve oyun 5 dakika içinde 4-2'ye geliyor. Semih Kaya / Ahmet Çalık tandeminde bu tablo tabii ki sürpriz değil. Bir de İsmail Çipe faciası yaşandı ki aynı senaryo Hatayspor deplasmanında da vardı. Yedek kaleci transferi de en az orta saha, forvet hamleleri kadar mühim.

Kaybetmek sorun değil. Maç 2-2, skor arıyorsun ve kenara baktığında hücum için Atalay Babacan, Ali Yavuz Kol gibi alternatiflerin var. O an bu isimlerden biri girmeli. Yine kaybet, ne değişir ki. Bu tarz maçlarda daha rahat hareket etmek gerekiyor. Hal böyle olunca kaybetmiş olmaktan ötürü mutsuz olurum.

Yine maç 2-2, Donk'un getirdiği enfes top ve bomboş pozisyonda Sinan Gümüş'ün atamadığı gol. Üzerine çok konuşmaya gerek yok, devam edilmemesi gereken isimler belli. İlk 45 dakikada Badou Ndiaye yine kayıp, Yunus Akgün yine yetmedi diye listeyi uzatırız. Formalite olsa da gelecek adına ışık tutuluyor.

Muhammet Demir'e ayrı bir parantez açacağız. Oldum olası beğendiğim bir isim olsa da sakatlıklar yüzünden belli bir ölçeği hiç geçemedi. Bu sezonu oldukça istikrarlı geçirdi ve Galatasaray'ı savunmasını ipe dizen isim oldu. Sözleşmesi bitti, yerli kıtlığı düşünüldüğünde gayet iyi bir alternatif olabilir. Düşünmek gerekiyor.

24 yorum:

  1. Yunus'u çok büyütüyorsunuz umarım 3m a satarız. Fatih hoca kusura bakmasın ama yerlileri kötü planlıyor. Tecrubesiz genç kaleci alıp yeni aykut erçetinler mi yaratacağız... Fatih bonservissiz al yedek yap,bunu düşünemiyorlar mi? Eren niye kadroda tutulmadi bitik Mitroglu çok mu farklı...

    En hazır genç celil iken merkezde selçuk hariç yerli yokken neden hiç şans verilmez.

    Almancilara neden soğuk bakıyor hasan şaş ve terim? Olcay şahan tolgay 500bin euroya geldi ülkemize güven yalcın bedavaya. Biz ise malık karaahmeti ancak sakatlık geçirdikten sonra alabiliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyütmüyorum, sadece neden olmadığını sorguluyorum :) Kötü yerli planlaması yok, Eren Derdiyok durumunu anlatmıştım. O an forvet transferi için bunu yapması gerekiyordu. Maalesef en ihtiyaç olunan anlarda Eren Derdiyok hep sakattı.

      Almancılara soğuk bakıyor söylemi de hatalı. Kendilerinin döneminde gelen tonla gurbetçi sayarım. Yanlarında duran Ümit Davala da gurbetçi :)

      Sil
    2. Davala 'nın ağzını açıp 2 kelam ettiğini fikir beyan ettiğini gören bilen var mı, sosyal medyada röportajlarda antrenörlük öncesi katıldığı programlarda. Açık konuşalım Hasan ve Ümit işsiz kalsa süperligde hicbir kulüp antroner diye çalıştırmaz. Bunlarda aman işimizi kaybetmeyelim zaten futbol aklı konusunda dertleri yok kazanmak dışında. Aldıkları maaştan memnun memnun çalışıyorlar. Levent hoca ayrı.

      Terim kendisinden sonra Galatasaray hocasını hasan mı görüyor ümit mi sizce? Müfit Erkasap ne yaptı kariyerinde?

      Terim den sonra Galatasaray 'ı çalıştırabilecek ex-galatasarayli bugün için Okan Buruk 'tur. Yada boşverin ek yordamıyla devam, genlerimiz winner diye gezmeye devam. Mustafa Cengiz'in altını niye oyuldugu belli böyle camiadan çok şey bekliyoruz.

      Sil
    3. Fatih Terim birini yetiştirmek zorunda değil, buna inanmıyorum. Hocanın yanındaki ondan bir şeyler öğrenecek.

      Mustafa Denizli, Derwall benim için okuldu dedi. İş hocada değil, yardımcısında bitiyor. Bence de yetersiz bir teknik heyetimiz var, orası doğru.

      Sil
  2. Ismail Cipe her topu sektiriyor ve dönen toplarda da ikinci hamlesi cok yavas hani Akhisar'in kalecisine burun kiviranlara desemm bilemiyorum Fatih, Ismail'den en az iki kat daha cevik bu seneyo gercekten sansa gecirmisiz, Muslera sakatlansa sampiyonluk gidiyormus demek ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burun kıvırmak kaliteden değildir, son Türkiye Kupası maçında yaşananlardan kaynaklı.

      Sil
  3. bence güzel bir fırsat idi bu son maç alt yapı oyuncuları için ama terim sadece yunus akgünü oynattı.

    kaleciden başlayarak ful alt yapı oyuncuları ile oynasak ne kaybederdik .

    misal selman faruk var . emin bayram var stoper.
    ali rıza kırmızıtaş var kaleci.
    gurbetçi cekdar orhan var 13 gol 10 asistle oynamış u21 de

    koy gençleri süper lig görsünler hocam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. U19 şampiyonluk maçı oynuyor bugün, U21 dün oynadı. Bunun faktörü var.

      Sil
  4. yıllardır gelişim gösteren yerli kalecimiz = 0.
    taffarel'i sorgulayan kişi sayısı = 0.
    eray iyi diyerek hakan arıkan'ı veto etmiş biridir taffarel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu anlamak için taffarel olmaya gerek yok hakan arıkan ramazan köse bugün ise fatih muhammed gökhan akkan hatta serkan kırıntılı vs. Eray ve ismail le kiyaslanamaz.

      Eray nerde oynadı Gakatasatay dışında Çipe şimdi bonservis elinde olsa süperligde yada 1.ligde sözleşme bulamaz. Bunu görmek zor değil.

      Sil
    2. Muslera'nın Taffarel olmadığı günlerdeki halini düşünün, Taffarel eleştirisi hata. Taffarel'in işi alttan kaleci çıkartmak değil, elinde olanı yükseltmek. Muslera da Galatasaray kariyerinde yükselen isim. Brezilya niye onu getiriyor, neden Allison ve Ederson gibi kalecilerle çalıştırıyor. ÇOk hatalı yorum bu.

      Hakan Arıkan kim, kariyerindeki zirvesi nedir?

      Sil
    3. muslera yıllardır taffarel ile çalışıyor. onu seviyor, mutlu oluyor. ama ayakla topu oyuna sokma becerisi hala = 0.

      işi alttan kaleci çıkarmak olmasa da mevcut isimlere biraz olsun katkı yapmasını bekliyoruz.

      ayrıca taffarel'i savunacağım diye komik olmaya gerek yok :) hakan arıkan varken yedek kaleci olarak eray mı yani :) sanki muslera gitsin hakan oynasın dedik.

      tipik burak eren yorumları. işler iyi gidiyorsa "kimsede asla en ufak hata olamaz" zihniyeti. (siz de terim düşmanısınız kontrası gelir şimdi)

      Sil
    4. Bu komik olmak değil adsız kardeş. Hakan Arıkan kim, tekrar soruyorum. Zirvesi neydi. O dönem istenmemiş olabilir, o gün de yaşlıydı, bugün de yaşlı. Sinan Bolat, Cenk Gönen gibi büyük takım tecrübesi olanlar da geldi bu kaleye, onların dahi yetmediği zamanlar oldu.

      Adam Brezilya Milli Takım kaleci hocası. Dünyanın en iyi kalecisi kendisine sonsuz saygı duyuyor ve çalışıyor, yedeği Ederson ve böyle bir sürü Brezilyalı isim sayarım. Komik olan bu, en iyi kaleci hocalarından birini Eray İşcan gelişmedi diye eleştirmek :)

      Tipik Burak Eren'in internet adresine destek verdiğiniz için teşekkür ederim. Sevmiyorsun ama vazgeçemiyorsun da :) Farkımız bu.

      Sil
    5. yedek kaleci olarak hakan arıkan'ı övdüğün yorumları tek tek suratına çarpmak lazımdı şimdi ama arşiv tutmuyorum keşke tutsam. bugün ak yarın kara diyebilen birisin haklı çıkmak uğruna.

      Sil
    6. Övdüğüm yorumları ben kendim paylaşabilirim, arşiv tutuyorum :) Yazan da benim, yedek kaleci mantığım olabildiğince tecrübeli isim olmalı diye. Serkan Kırıntılı'yı da övdüğüm yorumlar vardır. Ben isterim, sorun değil. Yine söylüyorum ama Hakan Arıkan kim, kariyerinde zirvesi nedir? Taffarel, Hakan Arıkan üzerinden mi yorumlanır, koskoca kariyer. Adam Allison'larla muhatap, ama Hakan Arıkan diyen dediğiyle kalır, pek aldırış edilmez.

      Bugün ak, yarın kara, ertesi gün siyah, ondan sonraki gün de zifiri karanlık.

      Sil
    7. Yıl 2015 miydi Hakan Arıkan veto edildiğinde. 2014 - 2015 sezonu yedek kalecin Sinan Bolat, 2015- 2016 sezonu Cenk Gönen. Eray İşcan 3. kaleci. Verdiğin bilgi doğru olsun da adam gibi tartışalım be kardeşim :) Bu isimler de tutmamış olabilir ama kariyerleri, zirveleri kıyasla bakalım.

      Kusura bakma, yorumunu yayınlamadım. Kimin ne kadar Galatasaraylı olduğunu ölçmeye haddin yok, had bilinmeyen yorumlar da yayınlanamaz. Eleştiri tamam ama hadsizlik asla.

      Sil
  5. Ali Yavuz Mustafa Kapı Atalay bu maçta 90 dakika hiç olmazsa bı devre oynamalılardi o zaman maç belki ilgi çekici olurdu biraz daha. Mugdat kalsa çok iyi olur şans bulduğunda gol atar Mugdat hiçbir şey yapamasa mücadele eder. Takımı çok seviyor olay çıktığında yedek kulübesinde rakiplere attığı bakışlar bile yeter kalması için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte şampiyonluk maçları var bugün, dün. Olmadı o iş. Kampta göreceğiz artık.

      Sil
  6. Muğdat da kötü yetersiz bir oyuncu bana göre, oyun içine giremedi tıpkı sinan gibi.

    20 yaşında kaleci alınmasın demiyoruz ama yedek kaleci acemi olmamalı bonservis elindeki fatih kesinlikle alınmalı, genç kaleci alcaksan al yine.

    Semih kalmalı ahmet çalık gönderilmeli. Biz yine uyurken ömer bayram ve emre taşdemir den daha dengeli ve stabil bir oyuncu olan Aziz Behic'i oldukça uygun fiyata Başakşehir aldı. Sonra akbilspor demenin mantığı yok. Aziz behiç tolgay güven yalcın hatta gökhan töre elif elmas caner oğuzhan bjk fener ilk kaça almış bakın bakalım, 500 bin euro ya hamburgtan 25 yasinda tolgay gelirken teklif bile vermeyen kim galatasaray. Caner bizdeyken 2.5m opsiyonu kullanmayan. Örnek o kadar çok ki... Ereni gençken 2.5 a almayıp 3 yıl sonra 4 verip alan da biziz. Süre vermediğim Mitroglu + Eren'in 6 aylık maaş toplamı 2.6m euro yarım sezon için, peki bu yarım sezonda Eren + Mitroglu kaç dk oynadı?

    Velhasıl kendi hatalarımızı görmemiz lazım. Gurbetçilere karşı onyargiliyiz. Kusura bakmayın sen yanlış adam seçiyorsan 3 edecek adama 5 veriyorsan hata senin. Bjk de büyük takım Aras Ozbiliz dışında boşu yok nerdeyse gurbetçi pazarından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yetmez Muğdat ama mücadele etmedi, formanın hakkını vermedi diyemeyiz. Sinan Gümüş için ise bu yorumu yaparım.

      Aziz Behich'i ben almam, iye alayım. Emre Taşdemir kamp yerse kendisinden çok daha iyi bir isim olacak, o yetenekteydi. Elimde Nagatomo da var, Linnes orada oynayabiliyor. Neden bir sol bek daha?

      Clichy gidiyor ve Aziz Behich geliyor. Bu kalite düşüşünü alkışlamak mı lazım, futbol aklı mı demek lazım :)

      Elif Elmas desek o da yabancı, senin yabancı hakkın mı var? Caner Erkin zaten sende kiralıktı, kalmak istemedi. Oğuzhan, Töre, Güven Yalçın gibi doğru da çoğu örnek alakasız. Kusura bakma :)

      Gurbetçilere ön yargı yok, tonla adam sayarım alınan. Yıllarca hem de. Daha iyi olmalıyız tabii, o pazar oldukça ucuz. Bunu ben de eleştiriyorum.

      Sil
  7. Muhammet Demir serbestse alınmalı. Katkı verecek bir adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de düşünülebilir. Daha detaylı yazacağım o konuda.

      Sil
  8. Union Berlin Stuttgart maçı 0-0 bitti sanırım Stuutgart düştü Ozan Kabak'i kiralayalım 😊 semih ozan marcao luyindama güzel olur semih sorun çıkarmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piyasası olan bir ismi neden kiralasınlar ki :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir