16 Mayıs 2019 Perşembe

Badou Ndiaye'nin temposuna güvenip, maça 6 numarasız başlamak hayal kırıklığı


Ben de klasik bir 6'yla oynamamayı hayal ediyorum. Orta sahada daha dinamik, oyunun iki yönünü oynayacak, önceliği "hücum" olarak belirleyecek isimleri görmek istiyorum. Bunu da Trabzonspor'da görüyorum. Onazi varken çok daha güçlü bir kurguları olsa da onun yokluğunda bile Sosa, Abdulkadir Ömür ve Abdulkadir Parmak gibi isimlerle keyif veriyorlar.

Maalesef bizim böyle bir yapımız yok. Ne zaman bu düzen üzerinden hayal kursak ve denesek olumsuz sonuç alıyoruz. Bunun da nedeni fazlasıyla Badou Ndiaye kaynaklı. Sezon başında onunla alakalı düşündüğümüz hiçbir şeyi sahada göremiyoruz. Ne tempo, ne topla dripling, ne de hücumda herhangi bir etki.

Badou Ndiaye'nin temposuna güvenip, maça 6 numarasız başlamak büyük bir hayal kırıklığı. Badou Ndiaye'den 6 da olmuyor. 8'e çekiyorsun, bu sefer pas noktasında zayıf kalıyor. 10'a yakın oynatıyorsun, bu sefer de hücumda kayboluyor. Badou Ndiaye üzerinden herhangi bir taktik dokunuş imkansız hale geldi.

Fernando / Donk ikilisi bile bir arada daha çok üretiyor. Fernando'nun son haftalarda yaptığı sürpriz çıkışları ve bulduğu pozisyonları Badou Ndiaye'den görebildik mi? Bu ikiliyle hem takım da daha güvenli. Haliyle de bu ikili bir araya geldiği an "şampiyonluk hamlesi" diyoruz. Benim adıma sezonun en büyük hayal kırıklığı Badou Ndiaye oldu.

Akhisarspor karşısında da aynı şeyleri gördük. Selçuk İnan / Badou Ndiaye ve Belhanda üçlüsü kağıt üzerinde doğru gibi dursa da son dönemin en pasif orta saha hattını izledik. Selçuk İnan da ağır, Badou Ndiaye pas oyununda hiç yok ve bu ikili Belhanda'yı düşürdü. Hücuma odaklanamadı, bunun da nedeni orta sahanın bomboş olması. O kadar rahat geçildik ki.

Badou Ndiaye ve Selçuk İnan'ın oyundan çıkmasıyla birlikte 4-1-4-1'e döndük. Feghouli ve Belhanda merkeze geçti, arkalarında sadece Donk'la kapanan rakibe karşı çok daha etkili hücum izledik. Tempo arttı, hızlıydık ve merkezde oyunun aklını çok yükselttik. Belhanda'nın hücuma yaklaştığındaki etkisini tekrar gördük. Donk ya da Fernando mevcut yapıda olmazsa olmaz.

6 yorum:

  1. Ndiaye seneye kiralanmamalı bence. Beklentilerin altında kaldığını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kiralanmamalı ve kiralanmayacaktır da. Hoca da memnun değil.

      Sil
  2. ben de aynı görüşteyim. ndiaye beklentinin çok altında kaldı. gelicek sene eğer baba bi transfer yapılıcaksa orta sahaya yapılmalı. hector herreranın adı geçti. yalnız sanmam. gelmez gibi. gelirse hem kaptan sıkıntısı hem iki yönlü orta saha ihtiyacı karşılanırdı. ya da savanier gelse iyi olurdu. bu sezon nimesi taşıdı tek başına. yani işte bu tarz bi orta saha iyi gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndiaye'yi ara taşı gibi görüyorduk, o gelirse daha da güçleniriz gibi. Olmadı, büyük bir hayal kırıklığı.

      Sil
  3. Fernando ve ndiaye yerine 2 merkez oyuncu transferi en önemli transferlerimiz olmalı. Luyindama marcao ile savunma göbeği nasıl olduysa takımın kalbi orta saha merkezi çok önemli ve tabi hedef santrfor.

    Mitroglu Diagne yerine Cornelius gibi kabizda olsa çalışkan ve hızlı bir oyuncu daha faydalı olur, bitirici bir 2.forvetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha transferleri yeni sezonda kaderimizi belli edecek. Oraya dinamizm ve akıl katmamız gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir