17 Mayıs 2019 Cuma

Başakşehir karşısında Nagatomo'yla savunmak, Linnes'le hücumu zorlamak?


Başakşehir maçı öncesi en önemli soruyu soruyorum. Beklerde kimler olmalı, bence işin içinden çıkılması zor. Linnes'i garanti görsem de Mariano / Nagatomo tarafında tıkanıyorum. Her iki ismin de kendi açılarından önemi var.

Nagatomo'nun önemi işin savunma noktasında. Son haftalarda formsuz olsa da Visca'yı rakibin en önemli kozu olarak görüyorum. Visca üzerinden dönen hücum setleri oldukça etkili. Nagatomo da hücum tarafında formsuz olsa da savunmasıyla ön plana çıkıyor.

Visca karşısında sağlam duracağını düşünüyorum. Beşiktaş karşısında Nagatomo tarafını oldukça iyi savunmuştuk. Başakşehir karşısında da Nagatomo'yu görmemiz beni şaşırtmaz. Linnes'in mutlaka hücumda verebileceği daha çok şey var ama Visca düşündürüyor.

Mariano'nun önemi ise, ne kadar kötü durumda olursa olsun baskı anında topla çıkabilmesi. Teknik özelliğine kimsenin lafı olamaz. An gelir ve maçı dahi kazandırır. Son haftalarda tempo sorun, neredeyse yürüyemeyecek halde. Yine de ısrar ediliyor ve formayı hiç kaybetmedi.

Ben vazgeçerdim, Linnes formayı daha çok hak ediyor. Akhisarspor karşısında da gördük, yine maçın adamlarından biriydi. Sol / sağ fark etmiyor, formayı bulduğu her pozisyonun hakkını verdi. Başakşehir karşısında da Linnes / Nagatomo denerdim.

Nagatomo'yla savunmak, Linnes'le de hücumu zorlamak temel felsefem olabilirdi. Baskı yenen anlarda Mariano'yu arayacak olsam da temposu büyük sorun. Bu yüzden de onu kenardan getirmek ve daha ekonomik kullanmak işe yarayabilir.

Nagatomo da çok formda değil aslında. Bu sezonun temposunda kayboldu gitti. Yazın Dünya, Ocak ayında Asya Kupası doğal olarak 33 yaşındaki futbolcuyu derinden etkiledi. Arada yaşadığı ciğer sönmesi gibi talihsiz durumları da ekleyince sorun yaşadı.

Bir tek Linnes düşmedi. Sezon başından bu yana böyle. Yedek kaldığı, şans bulamadığı anlar olsa da yine isyan etmedi, işini yaptı. Kendisiyle sözleşme uzatılmış olmasından ötürü çok mutluyum. Aldığı zam da sonuna kadar hakkıdır.

6 yorum:

  1. Nagatomo linnesle başlarım mariano kulübeye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle başlarım. Visca için Nagatomo şart gibi.

      Sil
  2. Keza aynı şekilde patlayıcı suratinden başka bir şeyi kalmayan N'Diaye'yi, maçın 65-70 sonrası oyuna alırdım. Yorulan oyunculara karşı direkt koşuları enerjisi tehdit olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön alanda baskı yapar, hareketlilik getirir. Haklısın da yabancı sınırına takılıp tribüne gidebilir.

      Sil
  3. Mariano savunmada sorun sol açıkta napelyoni yada elia elek eder marianoyu ters kademede de sorun oluyor mariano. Maç dengeli başlar başakşehir iyi top yapan bir ekip mutlaka üstümüze gelir. Bu yüzden ilk devre sağlam durmalı savunmada basit hata yapmamalıyız. linnes ve nago çok daha dengeli ve güvenilir. Keza Donk da luyindama marcao yu rahatlatır. Ikinci yarı fernando/donk biri çıkar ndiaye girer tempo katar. Dinç rakibe etkisiz ndiaye yorgun rakibe etkili olabilir oysa.

    Belhanda sakin kalmalı basit kart almamalı diğer önemli bir nokta. Yine marcao kesinlikle basit ve risksiz oynamali.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir