25 Mayıs 2019 Cumartesi

Ben olaya biraz da Galatasaray ve transfer açısından bakacağım


Ümit Milli Takım'ı da konuşmak lazım. Uzun zamandır Ümit Milli Takım için kalite sorunu olsa da son dönemde iyi bir jenerasyon geldi. Vedat İnceefe'nin başarılı olduğuna inanıyorum, bu takımla iyi işler çıkarıyor. 

Ümit Milli Takım'ın temelini gurbetçiler oluşturuyor. Çoğu isim yurt dışı kaynaklı ve bu isimlerin genelinin de maliyeti düşük oluyor. Ben olaya biraz da Galatasaray ve transfer açısından bakacağım. Yerli kıtlığı yaşadığımız günlerden geçiyoruz.

Şu an kadroda olan Murat Sağlam ve İlker Yüksel gibi isimlerin sözleşmesi bitti. Bu isimlere bir de kadroda olmayan Hikmet Çiftçi'yi ekleyin. Hatırlarsınız, bu futbolcuların adı Galatasaray'a yazılmıştı. Vedat İnceefe'nin Fatih Terim'e bu isimleri önerdiği söyleniyordu.

Mert Müldür, Berkay Özcan, Yusuf Sarı, Ahmed Kutucu ve Metehan Güçlü gibi bilinen isimler için yazmıyorum. İsmini pek duymadığımız gurbetçiler var. Ucuz maliyetli, tutması halinde dahi zarar edilmeyen isimler. Tutmaları durumunda ise kazanım çok büyük oluyor.

Mevcut yabancı kuralının devamında bile yerli kıtlığı yaşanıyor. Pozisyonlara yerli alternatif bulma konusunda büyük sorun yaşıyoruz. Bir de ufukta bu kuralın düşme ihtimali var, o gün yerli daha da ihtiyaç olacak. Bugünden çalışmalı işte.

Yerli transferi anlamında da gurbet piyasasını iyi taramalıyız. "Scout" olayını sürekli yabancı futbolcular için konuşsak da işin yerli ayağı bu dönemde daha önemli. Ffp sarmalında da maliyeti ne kadar düşürürsek o kadar iyi olacak.

Ümit Milli Takım'da yer alan bu isimler örnek. Bunun nicesi vardır, yeter ki tarayalım. Beşiktaş'ın Güven Yalçın transferi örnek. Bugün iyi bir alternatifleri var. Yarın Muhayer Okyar için de bu geçerli olacak. Maliyeti yok bu isimlerin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir