13 Mayıs 2019 Pazartesi

Bu istatistiğin temelinde Garry Rodrigues, Feghouli ve Onyekuru yatıyor


Çok çılgın bir istatistik var. Galatasaray'ın kanat oyuncuları son 2 yılda 49 gol 38 asistlik bir katkı yaptı. Bu istatistiğin temelinde de Garry Rodrigues, Feghouli ve Onyekuru yatıyor. Bu isimlerden aldığımız katkı muazzam seviyede. 7'nin bir laneti var desek de, 7'yi giymeyen ne kadar kanat varsa çok büyük oynuyor.

Feghouli'yi daha dün yazdım. Yıldız futbolcu performansı gösteriyor ve Sneijder'den bu yana görmediğimiz bir etki. Özellikle de içinde bulunduğumuz sezonun 2. yarısında. Gol / asist katkısı çok yüksek seviyede ve olası şampiyonluğun 1 numaralı ismi olacak diyeceğim. Gelin görün ki bu adamlar yılın 11'lerine layık görülmüyor.

Garry Rodrigues'i çok sever ve beğenirim. Geçen sezon verdiği katkıyı da Fatih Hoca'ya yazarım. Hocanın sürpriz kazanımları oldu. Garry Rodrigues, Linnes ve Donk gibi. Garry Rodrigues de özellikle geçen sezon takımın gol yükünü çeken isimlerden biriydi. Gomis'le uyumları da geçen sezon kazanılan şampiyonluğun 1 numarasıydı.

Onyekuru'yu ise yeni yeni anlıyoruz. Çok büyük bir gol katkısından bahsediyoruz. Ligde 13 golü var ve en kritik anlarda sahne alabilen, büyük maçlarda düşmeyen bir futbolcu. Oyun tarzı üzerinden çok eleştirsek de hakkını teslim etmek lazım, o da sezonun en önemli isimlerinden biri. Eminim ki gelecek yıllarda çok daha önemli yerlere gelecek.

Kanatlardan ciddi anlamda katkı alıyor ve iyi futbolcular buluyoruz. Oyun düzenimizde gol yükünü ağırlıklı olarak kanatlar çekiyor. Fatih Hoca'nın 2000'li dönemlerinde orta saha çekerdi, şimdi biraz daha kanatlara kaydı. Babel deniyor mesela, o da bu gol yükünü fazlasıyla çekebilecek isimlerden biri. Bir taraf daha oyun kurucu, diğer taraf forvet kimliğinde. Bu işi 2 yıldır iyi beceriyoruz.

Paylaşımlara atacağınız 1-2 tık'la blog'a destek olabilirsiniz.
Destekleriniz beni mutlu ediyor, ilgi ve alakanıza teşekkür ederim :)

11 yorum:

  1. Rodrigues iyi katkı verdi ama ben yine de Feghouli'den sonra sıraya Bruma'yı yazarım. 2016-2017 sezonunda bizi tek başına sırtlıyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma'yı ben de yazarım ama istatistik 2 seneyi almış :)

      Sil
  2. son 3 sene diyip brumayı da eklesek iyi olurdu :) 16-17 sezonu müthiş bi performans sergilemişti. istatistiğe yansımayan maçlarda bile maçın adamı olacak düzeydeydi. gomis gibi bi santrafor olsaydı o dönem şu an leipzigten daha iyi takımlara daha iyi fiyatlara satılabilirdi. garry ise içlerinde en iyi santraforu destekleyen isim şüphesiz. feghouli ise titan diye nitelendirebilicem oyuncular arasına girecek böyle devam ederse. hem kanat forvet hem kanat oynayan sağ kanattan içeriye dışarıya olabildiğine kullanan bi isim. son maç marianoya rağmen efsaneydi. onyekuru ise bireysel olarak muhteşem bi oyuncu. her an gole yakın. premier ligte oynaması için parlaması gerekiyodu ve parladı. bu galatasarayın hanesine de yazılır artı olarak. gelecekte referans olacak çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma belli ki herkes için hasret olmuş :) Belki kiralanır, bilinmez.

      Sil
  3. Gary nin nesini sever ve beğenirsiniz anlamadım. Elimizden zamanında çıkarmamız çok iyi oldu. Tek artısı hızlıydı, ne pas ne de şut özelliği vardı, ayrıca topla arasi da bir o kadar kötü. Bruma yi hem onyekuru hem Gary ye bin defa tercih ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye beğenmeyeyim, geçen sezon ki şampiyonlukta yaptıkları ortada. Önemli olan hocanın neyi tercih ettiği :)

      Sil
  4. Hocanın sürpriz kazanımları arasına Sinan Gümüş ve Yunus Akgün de girebilseydi şimdiye çoktan şampiyonluk turu atmıştık,bize deplasmanda baskıyı önde kurabilecek ağırlıkta bir orta saha lazım yoksa seneye de bu yılın benzerini izleriz ve tarihi üst üste 5 kez şampiyon olup rakiplerimizin uzun yıllar arayı kapatamayacağı bir fırsatı tepmiş oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan Gümüş o şansı buldu, kendi değerlendiremedi. Hatta Yunus Akgün için de bu geçerli.

      Sil
  5. Oyunu kanatlar üzerinden oynuyoruz Belhanda ya da Badou'nun Fernando'nun Beşiktaş maçında yaptığı gibi içeri sürpriz girisler yapmasi dağılımı genişletip daha fazla gol atmamızı sağlayacakti ama o olmayınca gol yükü kanatlara kaldı tamamen.

    YanıtlaSil
  6. son 3 yıl yapıp bruma'yi da eklersek 60 gol 44 asist oluyor :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir