19 Mayıs 2019 Pazar

Bu rahat halin Başakşehir gibi gergin maçlarda işe yarabileceğini düşünüyorum


Yine iş dönüyor, dolaşıyor ve Diagne'ye geliyor. An itibarıyla "Feghouli" gibi özel bir isme sahip olsak da Başakşehir'e karşı anahtarın Diagne'de olduğunu düşünüyorum. Hemen hemen her maçta da yorumum değişmiyor. Oynanan maçı Diagne üzerinden yorumluyoruz.

Konyaspor acı bir örnekti. Diagne'nin ısrarla penaltı alma çabası neticesinde kaçan yüzde 100'lük bir gol var. Bugün 2 puan önde olsak daha rahat olabilirdik. Maalesef Ocak ayında o kadar transfere odaklandı ki bugün ayakta kalmakta zorlanıyor. Penaltı çabasının nedeni bu.

Rizespor maçı ise bambaşka bir evre. Kaçırdığı penaltı büyük bir krizdi. O dakika maç bitebilir ve çok rahat hareket edebilirdik. 2. penaltıyı kullanma çabasını ise cesaretiyle açıklıyorum, o an Galatasaray kariyerinin bitmesi mümkündü.

O ise önce penaltıyı attı, sonra da kazandıran golü. Eleştiriyoruz da, Galatasaray formasıyla ligde 10 golü var. Kaçı penaltı olursa olsun, bu da bir meziyet. Şampiyonlukta Diagne'nin payı gayet de var. Ne boş transferler gördük, Diagne'yi onların arasında mı anacağız.

Gamsızlık konusunu da açmalı. Bu "rahat" halin Başakşehir gibi gergin maçlarda işe yarabileceğini düşünüyorum. Rizespor deplasmanında gelen galibiyetin anahtarı da buydu. Bu maçta da Diagne rahat hareket etmeli, penaltı olursa da o kullanmalı.

Sonrasını "sonra" konuşuruz. Önce şampiyonluk, sonra geleceğe dönük kurgu. Diagne'yi desteklemek lazım, hiç sevmeyeni dahi bu maçta "Diagne" diye bağırmalı. Başakşehir'e karşı da gayet önemli bir koz. Kaç tane gol silahın var ki..

7 yorum:

  1. İnanılmaz hırslı, inanılmaz öfkeliyim. Çok fazla yükseldim an itibariyle. Adamlar göz göre göre bizimle dalga geçiyor, şampiyonluk yolunda en büyük çelmeyi takan adamı maçımıza VAR hakemi olarak veriyor biz hala Diagne şöyle Diagne böyle. Tek başımızayız, şampiyon olursak makasın açılacağını biliyorlar ve üzerimize oynuyorlar, bizse kendi topçumuza sallıyoruz. O gün bu gün değil. Bugün her şartta ve koşulda destek olma, itici güc olma zamanı. Penaltı da kaçırsa yuhalanmamalı, gol de kaçırsa yuhalanmamalı. 90 dakika biter, şampiyon oluruz veya olmayız, gerisini sonra düşünürüz dediğin gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes yükseldi ve anı bekliyor. Diagne üzerinden anlatmak istedim olayı :)

      Sil
  2. Yine penaltı olur mu bilmiyorum ama penaltılarda ilk başlardaki özgüveni yok. Kupa maçındaki penaltısi kötüydü. Feghouli son haftalarda lideri oldu takımın Belhanda ona uyum sağlıyor Fernando ve Donk da geriyi hallediyorlar. Ayrıca bu oyuncular Türkiye ligini de çözdüler nasıl oynamalari gerektiğini çok iyi biliyorlar.
    Ne olursa olsun bugün 50 bin kişinin önünde döve döve bağırta bağırta yenmemliyiz onları :) Abdullah Avcı da Fatih Hocayla aşık atmaya çalışmanın hesabını vermeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kupa maçında çok laubali vurdu, Rize maçında ise adım şaşırdı :) Sıkıntı şu aslında, çok üst üste geldi. Sürekli penaltı atınca da denge bozuluyor, biraz ezberleniyorsunuz.

      Sil
    2. Evet kaleciler boş durmayıp çalışıyor bunlara da

      Sil
  3. rezil bir oyuncu. bugün yine döküldü. elle dokundu diye mis gibi gol güme gitti. yarın pazartesi derhal kulüp aramaya başlamalıyız. şampiyon olduk diye şu berbat performansı unutmayın.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir