18 Mayıs 2019 Cumartesi

Çok konuşulmuyor ama sezonun x faktörü ektedir


Alberto Bartali'nin hakkını yeterince vermiyoruz gibi. Saha içi ya da dışı, birçok detayla ilgiliyiz ve bu konuda yazılar yazıyorum. Oysa öncelikli olarak konuşulması gereken isim Bartali'ydi. Galatasaray'ın kırılma noktası Ocak ayı ve Bartali de buradaki imza sahibi.

Ligin ilk yarısına, hatta yaz dönemine dönelim. Fatih Hoca'lı günleri genellikle iyi yaz kamplarıyla hatırlarız. Tempo ve mücadele takımın olmazsa olmazıdır. Bunun anahtarı da sezon başında yapılan yüklemeler. 

Fatih Hoca'nın 3. döneminde Scott Piri gibi bir faktör vardı. Kendisini Milli Takım döneminden de hatırlarız. Piri'yle birlikte de yaz dönemlerini müthiş geçirir, neredeyse sezon içinde sakat vermez ve fizik olarak çok güçlü bir Galatasaray izlerdik.

Tudor'un hakkını verelim. Geçen sezon gelen şampiyonlukta onun yaz döneminde yaptığı yüklemelerin mutlaka payı var. Fatih Hoca bunu iyi kullandı ve sonuca gitti. Bu yaz döneminde ise Yasin Küçük ismine çok takıldık ve zayıf kaldığımızı düşünüyorum.

60'dan sonra düşüyordu takım, fiziği çok yetersizdi. Maç öncesi ısınırken dahi birçok sakat verdik, giden de uzun süre geri dönmüyordu. Zaten dar bir rotasyon var, haliyle de ligin ilk yarısında çok zorlandık. Bana sorarsanız bu durum Fatih Hoca'nın hatasıydı.

Ocak ayında ise Alberto Bartali'yle birlikte kamp dönemine girdik. Fatih Hoca "ego" sahibi derler ya, alakası yok. Kendi hatasını da görür, ders alır. Bu eksikliği de en iyi şekilde giderdi. Ligin 2. yarısında fizik olarak ayakta kalan, daha güçlü, sakatlık vermeyen bir Galatasaray var.

Ocak ayında da bu yüklemeleri kısmen yapabilirsiniz. Yaz döneminde geçirilecek kamp dönemini düşünün. Bartali etkisi o dönemde çok daha fazla ön plana çıkacaktır. Gelecek sezonun Galatasaray'ından çok daha fazla umutluyum.

5 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Yalnız nereleri tıklayacağız?

    YanıtlaSil
  2. Abi konudan bağımsız bir soru sormak istiyorum. Özellikle hücumda yerli oyuncu sıkıntımız var. Elimizde olanlarda yetersiz malesef. Gökhan töre ve eski altyapı oyucumuz berk ismail unsal hakkinda ne düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökhan Töre'nin sakatlık durumunu bilmiyorum. İyi durumdaysa ben mutlaka denerim. Berk İsmail Ünsal ise bu seviyede tutunamaz, hatta PTT'de bile olmadı. Sakaryaspor'da kimyası tuttu.

      Sil
  3. Teknik ekip sahadaki futbolcular kadar önemlidir. Fatih Hoca bizim vazgeçilmezimiz ama etrafındakiler illa Galatasaray kökenli olacak diye bir şart yok işini iyi bilen dünyaca ünlü profesyonelllerle çalışmak daha doğru bu noktada Klopp hocam taç için bile ayrı antrenör getiriyor mesela... biz bu kadar abartalim demiyorum. Ama doğru isimleri getirmeliyiz ve antrenmanin önemini unutmamalıyız. Çok büyük ücretler de istemez bu adamlar futbolculara oranla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Alanında en iyilerle çalışmak zorundayız. Hocanın ekibi bence de zayıf kalıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir