22 Mayıs 2019 Çarşamba

Douglas / Şener Özbayraklı & Galatasaray, sağ bek durumu?


Sağ bek durumunu konuşmamız gerekiyor. Douglas ve Şener Özbayraklı konuşuluyor, isimler sürekli medyada. Bu konuda atılabilecek adımlar belli. Ffp sarmalında önceliği "bonservisi elinde" isimlere vermiş durumdayız.

Douglas'ı beğenirim. Ligin en iyi sağ beklerinden biri, kimine göre de en iyisi. Son haftalarda ağırlıklı olarak Feghouli rolünde kullanılsa da kendi pozisyonunda tam bir büyük takım sağ beki. Ne kadar hayal kırıklığı olsa da Barcelona geçmişi boşuna değil.

Temposuyla, oyun aklıyla ve teknik özelliğiyle ön plana çıkar. Mariano'nun sıfırlamaya yakın bir temposu var. Hatta bugün bir yorumda "şarjının bitmek üzere" olduğu yazıldı ki çok doğru. Kalitesine lafım olmasa da tempo aksıyor işte, gidemiyor artık.

Douglas / Mariano değişimi kalite olarak bizi düşürmez, 4 yaş da daha gençleşmiş olursunuz. Hatta Douglas'ın hücum noktasında çok daha fazlasını verebileceğini düşünüyorum. Sağ ayağı çok temiz, Diagne bu işe çok sevinirdi. Galatasaray gibi bir takımda mevcut özelliğini daha ön plana çıkarırdı.

Joker özelliği de önemli. Mariano / Linnes arkalı önlü oynayabilir diye hayal ediyorduk ama oynayamadılar. Douglas'ı sağ önde kullanabiliriz, oyun aklı orada oynaması için yeterli. Çizgide oynamıyor sadece, kat da edebiliyor. Şu günlerde Sivasspor'un Feghouli'si gibi.

Bir sorun varsa o da yabancı sınırı tarafında. Bu sezon son haftalarda Badou Ndiaye, Mitroglou ve Linnes gibi isimlerden ikisi tribüne çıkmak zorunda kalıyordu. Sağ bek için 2 yabancı futbolcuyu kadroda tutmak doğru olmayabilir. Tabii bunu transfer dönemi bittiğinde daha net görebiliriz.


Bu noktada da Şener Özbayraklı gündeme girer. Fenerbahçe'yle olan sözleşmesi bitiyor, alternatif arayan takımlar için mutlaka konuşulacak bir isim. Şener Özbayraklı'yı çok beğenmem. Temposu iyi olsa da ne hücumda ne de savunmada istediğinizi veremez. Mücadelesiyle ayakta kalmaya çalışır.

Yer doldurur, bunu söyleyebilirim. Ömer Bayram ne yaptıysa o da onu yapar, fazlasını beklemem. Tabii daha tecrübeli, büyük takım görmüş, Milli Takım'da oynamış bir isim. Fatih Hoca da tanıyor. Sözleşmesinin bitiyor olması artı dursa da çok gerekli mi bilmiyorum.

Douglas / Şener Özbayraklı bir arada gelebilir mi sorusu da sorulur. Kağıt üzerinde lüks duruyor, bir anda elinizde 3 sağ bek oluyor. Hatta Nagatomo dahi alternatif, 4 diyelim. Yine de Linnes'i sol beke kaydırma durumu olabilir ve kulübede yerli tutabilirsiniz. Bekleyip göreceğiz, ben de merak ediyorum.

14 yorum:

  1. aklımı oynatacağım. tff yabancı sayısını azaltmak için planlar yapıyor, biz linnes gibi biri varken bir hakkımızı daha sağ beke harcıyoruz! savunma yönü son derece eksik olan bir oyuncu douglas. hayatımda linnes kadar hakkı yenen birini görmedim. linnes banko, şener yedek olmalı. douglas gereksiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı sayısını azaltamazlar. Ölçtüler nabzı ama tepki oldu. Bein de varken o işler kolay değil. Linnes / Şener hattında kalite aşırı düşer.

      Sil
  2. Douglas tamam olabilir mariano gidiyor ise...
    Lakin Şener olmaz altyapımızda üzerine gidilirse şeneri -tabiri caizse- top diye oynayacak en az 3 adam sayarım...
    Mesela U21 Ramazan Emirhan Civelek, U19 Berk Akdemir, U17 Arda K. Yıldız, U16 Yusuf Erdem Gümüş ve Murat Şenel U14 Ali Turap Bülbül....
    R.Emirhan Civelek formdaydı bu sene A takımı kaldırabilir boyu biraz kısa ama şenerde 1.80 değil yani o da 1.70 anca...
    bu çocukları yedek dahi düşünemiyor isek ne işe yarar o vakit altyapı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, Şener Özbayraklı bugün imza atsa 1.2 milyonlar kazanacak, bu da en kötü ihtimal. Alttan isim gelebilir ya da kimseyi çıkarma, fark etmez. Rotasyonun zaten dolu.

      Şu da var. İyi olanı hoca zaten kullanır. Işığı alsın yeter ki.

      Sil
  3. Ben hala Babel, Douglas ve Gøkhan Tøre transferlerin resmi olarak aciklanmasini bekliyorum ki lig bitimi bekleniyordur, yada o oyuncun resmi olarak søzlesmesi biten tarih ki sacma buluyorum, 6 ay kala aciklanabilir. Belki bizim yønetim hala anlasmamistir, zaten geldiklerinden belli de hic erkenden isi bitirdiklerini gørmedim. Ben sahsen Nagatomo-Emre ve Douglas-Linnes rotasyonunu iyi ve yeteri bulurum. Bizim Marcao ve Luyindama'nin arkasina iyi yedek stoper sart. Donk idare etse de Semih ve Ahmet yerine en az bir isim gerek. Douglas ve yedek stoperle defans hattinda transfer biter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökhan Töre'nin dizi bitti diyorlar, o iş biter mi emin değilim :(

      Sil
  4. Anlamiyorsunuz inanamiyorum ama böyle. Civelek vs çoluk çocuk cılız henüz olmaz.

    Şener ve douglas birlikte gelse fazlalık olmaz. Çünkü kadroya 12 yabancı alınıyor. Nago Linnes hem sol hem sağ bek oynar. Douglas feghouliyi de yedekler. Feghouli olmadığında sağ açık kim olacak sözleşme uzatmayan oynadığı maçlarda hazır görünmeyen yunus mu?

    Solda ömer ve emre taşdemir varken sağ bekte bir tane yerli oyuncu yok.

    Asıl mariano en kullanışsız olan bekimiz. Neden mi sadece sağbek oynayabiliyor nago linnes hatta douglas 2 şer pozisyon oynarken. Nago ve linnes savunmada ve hücumda dengeli güvenilir bekler ama mariano savunmada en zayıf halka durumunda. Üstelik yaşlı ve buz bu adama 4.5m bonservis 2.2 garanti maaş ve maç başı ödüyoruz.

    Şimdi sattık sattık inş satarız. Aynı şekilde fernando da satılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç ışık verse, fiziğiyle iyi durumdayım dese zaten oynar ve hoca da bu arayışlara girmez. Yorumlarına katılıyorum.

      Sil
  5. Sener'in Omer'den farki nedir abi, umarim almayiz, yine güzel konuya deginmissin, umarim yetkililer de görüyordur bunlari. 2 senedir resmen bek ve kanatlarla sampiyon oluyoruz, bu sene orta saha ve forvet olarak kesinlikle ligin en iyisi degildik ama kanat ve bek farkimizla isi götürdük, Fener de zamaninda Caner ve Gökhanla fark yaratiyordu ki artik onlar da belli bir seviyenin üzerine cevap veremiyorlar. Sener'i alan Fener gibi olur hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok farkı bence de yok ama sağ bekte bir yerli de yok. Kulübe için bu sorun olabiliyor.

      Sil
  6. Allahım sanki Sener'i sağ bek diye alıyoruz. Yahu sakatlığı var kontenjan olayı var cezası var. Kadroda bir tane bile yerli sağ bek var mi? Hala Caner Gökhan diyorlar ya ...ne alaka. . Adamlarda Adriano vs varken gökhan caner alındı.

    Siz anlamiyorsunuz sol bekte asil fazlalık ömer emre 2 yerli sol bek var biri satıp yerli sağbek bulmak zorundayız. Sangare de olur Şener de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun, kulübe için yerli sağ bek gerekebiliyor. Yine de fark yaratabileceğini düşünmüyorum, önemli bir kalite değil :( İmkan olsa Sangare derim, en azından atletizm katabilirdi.

      Sil
  7. Şener devre arasında Beşiktaş'ı Galatasaray'a gelmek için reddetti diye söylentiler çikmisti eğer öyleyse kesin gelir. Douglas da bizim seviyemizde bulabileceğimiz en ideal isim bonservisi olmadığı için. Douglas'i joker olarak da kullanabiliriz. Bonservisi olmadığı için iki isimi de alabiliriz tabii ki maaş da önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık gelmesi halinde dediğin gibi olacaktır :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir