15 Mayıs 2019 Çarşamba

Fatih Hoca bu ortamda motivasyonu sağlamayı, bir hedef oluşturmayı iyi biliyor


Hem Akhisar, hem de Fatih Hoca'nın gündemle alakalı yorumlarını konuşalım. İyi ki Fatih Hoca var dediğim zamanlardayız. Herkes, topyekun şekilde üzerimize geliyor ve bu tablo da Fatih Hoca sayesinde avantajımız oluyor. Bein'in açıkladığı yılın 11 küçük bir örnek. Her detaydan, bizler için bir motivasyon noktası ortaya çıkıyor.

"Tabiri yerindeyse organize ancak amatör bir kötülük gözlemliyoruz. Eğer dediğim gibi hedefleri yarınki kupa ve Pazar günkü maçsa bizi kızdırıp, konsantrasyonumuzu bozmaksa hepsine geçmiş olsun."

Söylediğim gibi. Tüm bu yaşananlar bizi daha da kenetlemekten başka bir şeye yaramıyor. Daha çok sinirleniyor ve hırslanıyoruz. Doğal olarak da rehavete ihtimal verilmiyor. Hoca böyle konulardan takımına motivasyon sağlamasını iyi bilir. Yeni hedefler demek bunlar. 8 puanlık farkın erimesinde, hocanın yeniden yarış içine girmesinde büyük katkıları oldu. Son 2 haftada yaratılmak istenen algı operasyonu da bunun en büyük örneği.

"Enteresan bir süreç yaşıyoruz. Galatasaray şu an öyle bir konumda ki yarışta olan, olmayan, ilgili, ilgisiz takımların başkanlarından yönetimlerine, medya mensuplarından teknik adamlarına herkes kendi maçlarını bıraktı bizim maçları konuşuyor."

Bu daha da acayip. X takımlar kendi düştükleri hayal kırıklığı tablosunu başka takımlar üzerinden kapatmaya çalışıyor. Hocanın dediği gibi, dahil olmadıkları bir yarış. 17'e 1 dediğimiz olay büyük oranda devam etmekte. Aynı noktaya geliyoruz, bunlar Galatasaray'ı daha da sinirlendiriyor ve hedef için yeni motivasyon kapıları açıyor. Fatih Hoca bu süreci yönetmesini iyi bilir ve yönetiyor da.

"Türkiye Kupası Türkiye’deki iki tane önemli şampiyonluktan bir tanesi. O yüzden bizde buna talibiz. İnşallah Galatasaraylı taraftarlarla beraber bu haftanın kupa haftası olmasını istiyorum. Tam da haftası olduğunu düşünüyorum. Bazı oyuncularımızın oynayıp oynamayacağına yarın karar vereceğiz. Bu bir final maçıdır. O ciddiyet içerisinde olacağımızı söyleyebilirim."

Geçen sezon kaybedilen Türkiye Kupası yarı finalinde hocanın nasıl sinirlendiğini gördük. Aynı şey Süper Kupa için de geçerli. Buraya kadar gelmişken kupanın kaybedilmesini asla istemez. Rakip kim ve ne durumda olduğundan bağımsız, en ciddi şekilde yarın sahaya çıkar. Çok büyük rotasyon beklentim yok. Linnes / Emre Taşdemir gibi isimler oynar belki, onun dışında ideal 11'imizi Akhisar karşısında izleriz. Kupaya "angarya" gözüyle bakamyız, Galatasaray tarihine bir kupa daha kazandırmak hedefimiz olacak.

"Büyük Galatasaray taraftarına hatırlatma yapmak istiyorum; Kalan süreçte inancı kaybetmeden, mücadeleyi bırakmadan, duaları eksik etmeden, Galatasaray’a yakışır bir tutum sergilemek. Dikkatli olun, uyanık olun ve en önemlisi yaşananların farkında olun ama unutmayın"

Bu açıklamadan sonra da bize yapacak başka bir şey kalmıyor. Tüm bu yaşananları unutmayacağız ve kupaları kazandıktan sonra tekrar hatırlatacağız. Bugün ise tek odağımız kupaları kazanmak. İlgi ve alakamızın başka taraflara çekilmesine izin vermeyeceğiz. Hedef doğrultusunda, iddiamızla ama rehavete girmeden sonuç alacağımızdan kuşkum yok.

3 yorum:

  1. Rakipler, TFF , MHK, kulupler birligi yetmiyor gibi birde kendi divan kurulumuz bizleri yikmaya calisyor. Fatih Hoca'ya ve oyunculara helal. Kendi yønetimimiz bile bizleri basarisizliga surukleyecekti kendi beceriksizlikleri yuzunden eger Fatih Hoca olmasaydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ortamda gerçekten de ayakta kalmak zor. Bunu Fatih Hoca'ya borçluyuz.

      Sil
  2. İlk kupa geldi, devamı da gelecek :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir