25 Mayıs 2019 Cumartesi

Fatih Terim'le sonsuza kadar


Gecenin sonunda bir sürprizden bahsediliyordu. İtiraf edeyim, konuyu "transfere" bağlayacaktım. Geçmiş aylarda Fatih Hoca'yla yapılan ya da yapılacak yeni sözleşmeyle alakalı detaylar konuşulsa da ıslak imzayı görmemiştik.

Gece güzel bitti. Fatih Hoca'nın taraftarlar önünde 5 yıllık sözleşmeyi imzalaması güzel hareket. "Nerede kalmıştık" demesiyle kartları yeniden dağıtmıştık. Geçen 1.5 yılda 2 şampiyonluk, bir de Türkiye Kupası geldi. Alışık olduğumuz üzere kazanıyoruz.

Fatih Hoca'nın Galatasaray'ın başında 8 lig şampiyonluğu var. Gelecek 5 yılda da nicesini bekliyoruz. Son 2 şampiyonluğun ardından yapılacak doğru takviyelerle makası biraz daha açmayı bekliyorum. Bizler adına güzel, rakipler adına ise "geçmiş olsun" dedirtecek bir hareket.

Her şampiyonluk gerçekten de bir öncekinden daha zor. Özellikle de bu sezon ayrı bir seviyeydi. Yaz dönemi forvetsiz başladık, sezon içinde sakatlıklar ve türlü cezalar beraberinde geldi. Çok büyük bir handikaptı bu. 8 puanlık fark, yer yer 11'i de gören.

Geri döndük işte. 8 de kapanır 18 de derken anlatılan buydu. Bunu da sadece Fatih Hoca başarabilirdi. O vazgeçmiş olsa hepimiz vazgeçecek, başarıyı düşünmeyecektik bile. En imkansız anda dahi şampiyonluğa inanç başarıyı da beraberinde getiriyor.

Bu da Galatasaray geni işte. Özellikle de Fatih Hoca'nın takımın başında olduğu zamanlarda daha da ön plana çıkan bir özellik. Allah, Fatih Hoca'yı başımızdan eksik etmesin. Kesintisiz bir 5 yıl daha diye umuyorum. Geçecek 5 yılda makası öyle bir açmalıyız ki gelecek çok daha umutlu geçmeli.

Fatih Hoca çok büyük bir şans, bunun kıymetini bilmeliyiz. Kendi içimizde ısrarla bunun kıymetini bilmeyen insanlar da var. Tablo net, bunun üzerine ne konuşulabilir. Yaşayan efsane, üstelik her dönemin adamı. Bazısı için çağın gerisinde kaldı deriz. Fatih Hoca ise çağ açıp çağ kapatıyor.

9 yorum:

  1. o makası açma şansı daha önce de gelmişti, ünal aysal engel olmuştu. ama bu sefer o makas açılacak, iç-dış hiçbir şey engel olamayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sefer önümüz açık. Fatih Hoca o döneme göre ipleri daha elinde tutuyor.

      Sil
  2. 2024 haziran ayında hocalığı bırakmalı. yaşı da gelecek artık. ve tüm gücüyle başkanlığa asılmalı. son büyük hizmeti lisecileri temizlemekle yapacak imparator..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İster mi bilmiyorum. Belli bir doyuma da ulaşacak çünkü. Ben çok isterdim.

      Sil
  3. Şu 5 yılda makası öyle bir açmalıyız ki..

    YanıtlaSil
  4. Mustafa Cengiz-Abdurrahim Albayrak ve Fatih Terim üçlüsüyle Avrupa'dan bir kupa daha almak bence hayal değil.

    YanıtlaSil
  5. Fatih hoca Fenerbahçe 4. Yıldızi takmadan 5. Yıldızı takmayı isteyecektir. Bu süreçte yine şampiyonlar Ligi'nde bir veya iki çeyrek final görmemiz de olası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hedef belirdi, o da kariyerinin son döneminde bunu isteyecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir