20 Mayıs 2019 Pazartesi

Galatasaray çatısı altında 8. şampiyonluk, 19. kupa.. Bu nasıl bir hanedanlık?


Ümidi kesmeyin işte. Bitti, kaybettik ruh haline girmeyin. En azından "Fatih Hoca savaşmaya devam ettiği sürece" diyelim. Fatih Hoca ümidini kesmedi ve bir an olsun savaşmaktan vazgeçmedi. 8 de kapanır 18 de, kazanılacak 30 puan var dediğinde de hayal satmıyordu.

Son maçı formalite işte, 1 hafta önceden işi bitiriyorsun. Şampiyon olduktan sonra oynanan formalite maçları da çok severim. Acaba hangi genç oynasın diye düşündüğüm, geleceğe mesaj verme maçlarıdır. Bu keyfi yaşatan Fatih Hoca'ya sonsuz teşekkürler.

Sadece saha içini yorumlayamayacağımız bir sezon. Elbette saha içi detaylar var, hatta o noktalarda Fatih Hoca'nın da hataları oldu. Yine de günün sonunda kazanan ve haklı çıkan Fatih Hoca. Galatasaray'da ligin 2. yarısını ayrı konuşmak gerekiyor.

Transfer döneminde kaybettik mesela. Hele ki o Ağustos sonu çok sancılıydı. Forvetsiz başladık, patır patır sakat verdik, üstüne Fatih Hoca'nın 10 maçlık cezası ve futbolcuların kaybı. Nerelerden dönmüşüz, bir de böyle düşünün.

Galatasaray'ın geçen sezon eleştirdiğim tarafı "kırılma anlarında istisnasız" kırılmasıydı. Bu sezon yaşadıklarımızı geçen sezonla kıyaslayamayız, hatta bir daha böyle şeyler başımıza gelir mi hiç sanmıyorum. Kırılmadık işte, her kötü sonuç bizi biraz daha güçlendirdi.

Kaybederken dahi mücadeleden ödün vermemek önemli. Porto karşısındaki son Şampiyonlar Ligi maçı bizi ayaklandırdı. İyi de bir Ocak ayı geçirerek gelecek adına umutlandık. Fatih Hoca o andan itibaren ipleri eline aldı ve 2019 yılında ligde kaybetmeyen bir Galatasaray izledik.

Kırılma anlarında kırılmadık. Bu sezon birçok maçta geriye düştük ama neredeyse hepsinde geri döndük. Yeri geldi kaos, yeri geldi daha derli toplu bir taktik. Fatih Hoca bir düzen oturttu ve bu oyun gelişiyor. Şu savunmayı kimse es geçmesin, final maçında Başakşehir'e nefes aldırmadılar işte.

Fatih Hoca'nın varlığı hedef demek. Fatih Hoca olmasa geçen sezon şampiyon olamazdık, bu sezon ise ligi ilk 5'de dahi bitiremeyebilirdik. Ligin ilk yarısındaki o yapı ve yaşananlardan sonra bu söylediğim doğru bir şey. 8 diyoruz ama bu fark 11 de olmuştu, geri döndük işte.

Allah Fatih Hoca'yı başımızdan eksik etmesin. "Nerede kalmıştık" dediği günden bu yana bizlere çok güzel şeyler yaşatıyor. 8. şampiyonluğu oldu, bu adamı ülkede kiminle kıyaslayabilirsiniz ki? Yanına yaklaştırabileceğiniz kimse yok. 8 şampiyonluk, 19. kupa. Bu nasıl bir hanedanlık..

24 yorum:

  1. Bu şampiyonluğu 2006 ve 2012 şampiyonluklarından bile öne koyarım. Tarihte ilk kez bu sezon bize karşı bu kadar düşmanlık yapıldı. Hocaya, başkana ve futbolculara verilen uçuk cezalar, hakemlerle çalınan en az 6 puan, aleyhimize yayınlanan bildiri, anadolu takımlarının bizim maçtan önce prim vermesi, yönetimin ibra edilmemesi ve daha bir sürü şey. Böyle bir sezonu belki de 3 kupa ile kapatacağız bundan daha güzel ne olabilir ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 puan geriden geldi, ötesi olabilir mi :)

      Sil
    2. Abi hangi maçta 11'e çıktı puan farkı?Ben en fazla 8 diye hatirliyorum da

      Sil
    3. İlk yarı Sivas maçı öncesi 11 di

      Sil
  2. İlahi adaletin de tecellisiyle son 3-4 hafta da hak yerine vardı...Sezonu belirleyen iki hamle,Feghuliyi hatirlamak ve defans takviyesi..Biz burada hep dedik forvet degil once saglam stoperler alin diye, sonuc ortada..Diagne gibi bence GS da ancak yedek olacak forvet varken dahi sampiyonluk geldi..Arka taraf halledilince ön taraf coştu, Feghuli,Belhanda ya Allah diyip saldirmaya basladi.Zirt pirt geriye destege git uyarisi yoktu artik kenardan.linnes,donk,onyekuru özlerine döndü..son düzlükte acı sprinte bayilan fernando ve mariano da eklenince rakipler ancak var sistemi ve hakem ile puan alabilmeye basladi.Sezonun kisa özeti bu benim adima...Transferde takip edecegim mevki öncelikle orta saha, sonra forvet olacak...Arda GS bence olmaz gibi artik cunku futboldan koptu Arda, resetlerse belki olur..İzledigim maclarina gore Y.erdogan Terim elinde parlayabilir az bir umut kaldi bu cocukta yoksa yok olacak Terim bir kac antreman denemeli Mugdat yerine bu cocuk daha yararli olur...Evet S.gumus bence orta saha oyuncusu olabilir bu fikrim de de halen israrciyim :)...Neyse efenim, boyle keyiflerimiz daim olsun..Sampiyonluk kupasi hayirli olsun...Ve tabi ki Allah'a sukurler olsun, hep bu takimin yardimcisi olsun..saygilar..emege saygi reklamlara tik lutfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda Turan olayını ayrı olarak konuşuruz. O konuda söyleyeceklerim var.

      Sil
  3. " herkesin adaleti şaşar ama allah'ın adaleti şaşmaz. "

    YanıtlaSil
  4. beinsports hükümet kavgasını beinsports kazandı. eee adamlar o kadar yatırım yaptı gelcek sene taraftarsız takımı mı izletcekler kanallarında :) şaka bi yana arka planda dönenler onların olsun galatasarayın bu mütiş başarısı unutulmaz.

    YanıtlaSil
  5. sıfır oyun planı, bol kaos, her an oyundan atılabilen bir teknik heyet. bunlar eksiler.
    winner karakter, takımın dağılmasına asla izin vermeyen bir lider. bunlar da artılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıfır oyun planı değil, yine aynı hata, yine aynı keskin yargı. 12 galibiyet 4 beraberlik ligin 2. yarısı. Bu iş sıfır oyun planıyla olmuyor işte. Biraz izlemek lazım.

      Sil
    2. senin ne izlediğin şüpheli. feghouli ve belhanda'nın bireysel becerileri, mariano ile kurdukları üçgenler. bu kadar. bu oyun planı mıdır yoksa bireysel yeteneklere dayanmak mıdır? (kişisel kaprisler uğruna feghouli'nin haftalarca yedek oturduğunu da unutmayalım)

      şu takım 1.5 senedir "sahada ne yaptığını bilen bir sistem takımı" imajına sahip değil. her eleştiriyi ananıza küfretmişiz gibi görmekten vazgeçin. sırf gazla çalışıyorsunuz.

      Sil
    3. Benim ne izlediğim şüpheli değil, safi nefretle yaşadığın için iyi bir şeyi görmemen doğal. 1000 yılın önceki lafları "gaz".

      O dediğin üçgenler oyun sisteminin parçasıdır, tıpkı Onyekuru'ya hazırlanan servisler gibi. Savunma da bir plandır, bunu da iyi başardık. 2. yarıda 12 galibiyet 4 beraberlik. Sistem yok sözleri biraz boş yapmak, hiç kusura bakma.

      Biraz uslubuna dikkat et, terbiyeni takın ya da adsız yorum yapma, görelim biraz seni :)

      Ananıza küfretmişiz gibi lafını sana iade etmem, annelere saygım sonsuz. Bu yorumu da yayınlamazdım normalde ama herkes görmeli bu aşağılık seviyeni. Boş yapmamanı dilerim.

      Sil
  6. Bu adamın dönemini yaşayarak gördüğümüz için çok şanslıyız. Büyüklerimiz bize nasıl Metin Oktay'ı anlatıyorsa biz de İmparator'u çocuklarımıza ve torunlarımıza anlatacağız ileride..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, bu hayattaki en büyük gururlarımdan biri.

      Sil
  7. "Allah Fatih Hoca'yı başımızdan eksik etmesin" Şu cümlen Galatasaray'ın son 20 yılda rakiplerine kurduğu üstünlüğün özeti. Bu başarı için bir selam da rahmetli Metin Oktay'a göndermemiz gerek. Fatih Terim, Galatasaray'a transferini şu cümlelerle anlatıyor; "20 civarı takım yöneticisi beni takımlarına transfer etmek için Adana'ya geldi. Ancak aralarında biri vardı ki onun varlığı diğerlerini görmeme engel oldu". O dönem GS menajeri olan Metin Oktay, Terim'i ikna etmek için bizzat Adana'ya gitmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'ın en büyük kırılma noktasından biri olacağını o dönem kimse tahmin etmemiştir :)

      Sil
  8. Kondusyoner ve about konusunda eş dost eski topçu el yordamı usulünu bırakıp işi bilen adamlar gelince nasıl farkettiyse, taktik konularda da hasan şaş gibi bir adanm yerine bu işe kafa yormuş dünya futbolunu bilen bir yardımcı almalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Yardımcılar konusunda olaya daha hakim ve çağa ayak uyduracak isimler gerekiyor.

      Sil
  9. Feghouli'yi verimli kullanmak son haftalarda en doğru yaptığımız işti. Adam her türlü golü attı. Valencia günlerinde hayrandım bu adama top class takım futbolcusuydu o gunlerine geri döndü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temposunu geri kazandı, güçlendi ve farkı ortaya çıktı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir