14 Mayıs 2019 Salı

Jean-Philippe Mateta & Galatasaray, Diagne satılsa dahi zor


Burada Diagne transferini eleştirmiyorum. Maddi kaynak elimize öyle bir zamanda geçti ki gerçek anlamda istediğimiz forvet hamleleri olmadı. Bu Mitroglou için de geçerli. İlk etapta daha farklı ve genç isimleri konuşuyorduk. Tarzlar biraz daha hareket ve mücadele tarafındaydı. Ocak ayında transfer zor, paran olsa da takımlar bırakmıyor ya da 5 liralık isim 10 lira olabiliyor.

Son güne kalınca da ülkendeki en gözde forveti alarak, daha garanti bir adım atıyorsun. Bu adamın da piyasası var, yaz döneminde satman halinde "verdiğini yine alacaksın". Bu da maddi kaynağı yaz dönemine sarkıtmak demek. Mitroglou'na ise zaten herhangi bir kira bedeli ödemedin. Ocak ayının son gününde atılabilecek doğru adımlardı bunlar.

Ffp diyoruz sürekli, sattığın kadar al. Yaz dönemi için de bazı önemli satışları yapmamız lazım. O kaynakla birlikte transfer yapabiliriz ve yaz aylarında havuz daha dolu olacak. Takımlar futbolcularını daha rahat bırakacak, satılık listeleri belli olacak, en önemlisi de önünde zamanın var. Daha rahat hamle yapabilirsin, tabii bugünden çalışmaya başlarsın. Aksi halde son gün yine "Vagner Love".

Galatasaray'ın yeni sezonda forvet hamlesi, hatta hamleleri yapacağı net. Diagne kalsa dahi en az 2 forvetin transfer edilmesini bekliyorum. Gitmesi halinde ise toplu bir değişim olacak ve Diagne'den ciddi bonservis beklentim var. Galatasaray'a önerildiği yazılan Jean-Philippe Mateta ismi de bu noktada ihtimal olabilir.

Mainz onu sezon başında 8 milyon avro bonservis bedeli vererek transfer etti. O da Bundesliga'da iyi bir sezon geçiriyor. 33 lig maçında 13 gol 3 asisti var. 1.92 boyunda ama ön alanda daha hareketli, fizik olarak güçlü, hızlı ve mücadele özelliği olan bir forvet. Yaşı da henüz 21. Mainz için önemli bir yatırımdı. Galatasaray için düşündüğümde ise kolay bir transfer olmaz.

Daha büyük talipleri olur ve 8 milyon avro'ya aldıkları ismi çok daha yüksek rakamlara satarlar diye düşünüyorum. Diagne satılsa dahi bu transfer için düşünülen bonservise çıkabilir miyiz bilmiyorum. Özelliklere bakınca tam olarak hocanın kalemi bir isim. Alınacak forvetlerin de bu özellikle olmasını beklerim. En kötü ihtimalle dahi 10 - 12 milyon avro aralığı konuşulur. Çok zor olur.

10 yorum:

  1. tetteh i alacaktık biz. kaçırdık treni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bırakmadılar, yapacak bir şey yok.

      Sil
    2. Tetteh alınır patlama yaptığı yok aslında. Sikinti sparta prag artık paralı bir kulüp ve bu yüzden ederinin üstünde para istiyorlar.

      Sil
    3. Bonservis geliri görmemiz lazım, yoksa tabii ki alınır. Tetteh uçup kaçmıyor, çok dev takımlar da peşinde değil.

      Sil
  2. Çok zor mainz 8'e aldığını 15 ten aşağı bırakmaz. Hareketli defanslari yıpratan bir forvet oyuncusu ama zor transfer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bırakmazlar. Medyada adı geçtiği ve sorulduğu için yazdım.

      Sil
  3. diagnede zarar edilmedi bence de. oyuna katkı olarak edildi de maddi olarak etmedik. hatta çok iyi bi kar bile getirebilir. yani kış dönemi yapılan transferlere bakınca hiçbirinden zarar edilmedi gibi. yaz döneminde sezonun ikinci devresi hep dedim. yine diyim. 4-2-3-1 veya 4-3-3 hangi sistemle gidilecekse ona göre oyuncu alınmalı. yani ben takıma baktığımda kanatlarla santraforun veya beklerle kanatların veya merkezle kanatların uyumsuz olduğu bi oyuncu grubu görmek istemem. giren çıkan sisteme uyum sağlamalı. bu sebeple terim nasıl oynatacaksa ona göre oyuncu alınmalı satılmalı. bu yaz transferde daha iyi adımlar atılıcaktır bence. geçen seneden tecrübe edildi. yine vagner lovea kalınırsa kendi iplerini çekerler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortada performans yok diyemeyiz, sadece beklenti tam anlamıyla karşılanmadı.

      Sil
  4. bi de ben bu yaz u20 dünya kupasından oyuncu alınması gerektiğini düşünüyorum. hep redbull takımları alıyo. :) biraz da biz alalım. 2 tane falan kapılsa yeter benim gözümde. güney amerikadan afrikadan. avrupadakiler genelde sahiplidir zaten de. yani diğer kıtalarınkine bakmak gerek. buraya yazıcam eğer izleme imkanı bulursam maçları. hangi oyuncu iyiyse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir stoper alıyorduk sanırım, geçen adı çıkmıştı, ben de yazdım. Çok haklısın, büyük potansiyeller orada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir