9 Mayıs 2019 Perşembe

Ligde oynadığı her maçta gol yemeyeceğim mesajını veren bir Galatasaray var


Luyindama / Marcao ikilisine ligin ilk yarısında sahip olsak eminim ki şu an çok daha rahat bir noktada olurduk. Sorun ısrarla "hücum", daha doğrusu "forvet" olarak tanımlansa da takım savunması sorunluydu. Ozan Kabak gibi yükselen bir değere rağmen güçlü tandemi bir türlü bulamadık. Maicon olmadı, Serdar Aziz bir önceki sezona göre düşüşteydi derken istikrar yakalanamadı.

Bu yüzden de yer yer üçlü savunmayı dahi denedik. Donk'u da bu isimler arasına katıyorum. Gerçi o bulduğu her şansı iyi değerlendirdi, bu sezonun en istikrarlı futbolcularından biri. Bunu da pozisyon ayırt etmeden söylüyorum. Stoper konusuna geri dönersek, bir türlü içimize sinen kaliteyi bulamamıştık. Ozan Kabak da olmasa çok daha sıkıntılı bir süreç bizi bekliyordu.

Fatih Hoca'nın en başından beri planı buydu. Hatırlayın, Suudi Arabistan için transferin son gününe girdiğimizde Maicon'un gidişini konuşuyorduk. Yine kiralanacaktı ve o dönem mutlaka bir alternatif bulunmuştu. Gerçi forvet için de bunu söyleyerek Gomis'i yolladık ve sonu malım. O gün Maicon'un yeri dolar mıydı bilmem ama hoca onunla devam etmek istemiyordu.

Ocak ayındaki plan ise daha farklıydı. Marcao'nun transferi kesin olarak isteniyordu, Ozan Kabak'ın ayrılığı ise yazın olacaktı. Yaz aylarında Ozan Kabak'dan gelecek parayla transfer yapılacaktı. Ozan Kabak'ın satışı yönetime yazar, hoca o işi yazın yapacaktı. Ozan Kabak da gidince elde ciddi bir bütçe oluştu ve son gün yine "panikle" Diagne geldi. 

Neyse ki Ozan Kabak'ın yerine Luyindama hamlesi 6 ay erken gerçekleşti. Orada da bir sıkıntı var, yaz aylarına -5 milyon avro transfer bütçesiyle başlıyoruz. Ozan Kabak yazın gitmiş olsa bunu konuşmayacaktık. Olan oldu diyelim, ana bakacağız. Luyindama / Marcao ikilisiyle ligin en güçlü stoper tandemine sahip olduk.

Ligin ilk yarısındaki ilk 14 maçta 16 gol yemiştik, ligin 2. yarısının ilk 14 maçında ise 8 gol yedik. Üstelik bu maçların hepsine de Luyindama / Marcao'yla çıkmadık. Onların sahada olduğu maçlarda yenilen gol sayısı biraz daha düşük. Galatasaray'ın futbolu beğenilmez ama kimse gelişmedi diyemez. Savunma kurgusu oturdu ve oynadığı her maçta "gol yemeyeceğim" mesajını veren bir Galatasaray var.

11 yorum:

  1. Marcaodan efsane para kazanacagiz gibi geliyor..Küstürmesinler yeter..Ansızin gelen bir savruklugu var Terim düzeltir bu sene...Sadece adam kesmeye, süpürmeye odaklanmayan,topu da evelemeden futbol oynayan,saha görüsü yüksek, konsantrasoyunu iyi, nadir stoperlerden birisi...Reklamlar tiklandi..saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama da bence güzel kazandıracak. Bir yıl CL'de görelim bu çocukları. Deli piyasa yapacaklar.

      Sil
  2. Bu ikili Türkiye ligi standartlarinin üzerinde bir ikili ve daha da güzeli lige ve Fatih hocanın sistemine de uyuyorlar. Luyindama'yi daha çok beğeniyorum ben tarz olarak daha korkutucu geliyor bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha atlet ve güçlü. Tarz meselesi biraz da, kimin ne tip futbolcu sevdiğiyle alakalı :)

      Sil
  3. 2000'den bu yana gördüğüm açık ara en güçlü tandem.

    YanıtlaSil
  4. çok basit eksikleri var. özellikle luyindama'da. elini kolunu fazla kullanmak, gereksiz riske girmek gibi. bi düzeltseler efsane olurlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla düzelecek. Stoper geç olgunlaşır, 24 bir stoper için genç yaş.

      Sil
  5. 31. hafta itibariyle, 2011-2012 sezonundan sonraki en iyi savunma performansını göstermişiz. Sonunda defansı toparladık. 2015-2017 sezonları arasında toplam 89 gol yediğimiz günlerden bugünlere geldik çok şükür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıra hücumda, orada bir organizasyon oturtmakta. Kimse bu takıma gelişmiyor diyemez, herkes hücuma odaklı ama savunma kısmı çok başarılı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir