10 Mayıs 2019 Cuma

Yunus Akgün & Anderlecht, teklif varsa kabul edilmek zorunda


Galatasaray'ın 2000 jenerasyonu oldukça değerli ve uluslararası düzeyde takip edilen futbolculardan oluşuyor. En büyük halka Ozan Kabak'tı ve 6 ay içinde geldiği noktayı izledik. Bunun devamı da gelir. Yunus Akgün için de olası transferi konuşulmaya başlandı.

Yunus Akgün için Ocak ayında da Anderlecht transferini konuşuyorduk. O gün 3.5 milyon avro + sonraki satış payı masadaydı. Hatta bu teklif kabul de edildi ama son dakikada bir şeyler oldu ve transfer gerçekleşmedi.

Bugün de aynı haberler konuşuluyor. Bu sefer 2.5 milyon avro + sonraki satıştan yüzde 25 pay teklif edildiği medyada yer almış. Kabul edilir bu teklif, edilmek de zorunda. Sözleşmesinin son yılına girecek ve yüksek ihtimalle burada olmayacak bir futbolcudan bahsediyoruz.

Tutamıyoruz bu çocukları. Fatih Hoca'nın varlığı dahi yeni sözleşme imzalamalarına yetmiyor. Avrupa ihtimali doğduğu an gitmek istiyorlar, bu da doğaldır. Orada daha çok şans bulup, gelişim sağlayacaklarına inanıyor olabilirler ki doğru da bir düşünce.

Fatih Hoca'nın varlığında Galatasaray'da da şans bulup, gelişim sağlarsın. Ozan Kabak örnek işte, hazır olduğu an formayı aldı ve bir daha bırakmadı. 6 ay içinde de 11 milyon avro'luk transfer yaptı. Hocanın varlığı burada etken, 7.5 milyon avro serbest kalma bedeliyle de gidebilirdi.

18 yaşının altındaki çocuklarla sadece 3 yıllık profesyonel sözleşme yapabilirsin. Burada eleştirilecek nokta "serbest kalma bedelleri". Limit koymuş oluyorsun, haliyle de ederinden aza gidiyor. Bu çocukları 18 yaşını geçtikten sonra da yeni sözleşme yapmıyorlar. 

Aidiyet de tartışılır tabii. Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür gibi örnekler de var. Bu çocuklar çok uzun süre en alt limitte maaşlar aldı ve menajerleri yoktu. An itibariyle Trabzonspor'un beklentisi yüksek. Biz beklenti sahibi değiliz, sözleşmelerinin son yılına girecekler. Elimiz kolumuz bağlı.

Yunus Akgün için yapacak bir şey yok. Yarın öbür gün Mustafa Kapı ya da diğer gençler adına da bu konuşulur. Bir şeyler yapmalı ve en azından bundan sonrası kurtarılmalı. Kurtuluşumuz gençler diyoruz ama onlardan da bir hareket gelmeli.

8 yorum:

  1. Burada forma giymediği için gelişim göstermiyor o yüzden hem bizim hem de yunus için en doğrusu gitmesi sonraki satıştan kar maddesi bizim de işimize yarar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşme yapmazsa nasıl forma giyecek ya da o ışığı verse neden forma giymesin.

      Sil
    2. Sinan Gümüş ışık verdiği için mi formayi kapıyordu her fırsatta :)

      Sil
    3. Ozan Kabak ışık verdiği için formayı aldı ve bir daha bırakmadı her fırsatta :) Ona bakarsan Feghouli de yedekti ilk yarıda. Bu durumu zaten eleştirdim. Yunus Akgün bulduğu şansları da biri hariç iyi değerlendiremedi maalesef.

      Sil
    4. Ne olursa olsun daha fazla şansı hak ediyordu. Seneye takımda olmayacak bir Sinan Gümüş yerine Yunus oynatilabilirdi. Bir gol atsa birkaç asist yapsa 2.5 milyon belki 4-5 milyon olurdu. Sinan Gümüş'ten ne kazanacağız ki? Dün yine oyuna sonradan Sinan Gümüş girdi.

      Sil
    5. Şans bulduğunda ışık veremedi maalesef ve Yunus Akgün de gelecek sezon olmayacak gibi.

      Sil
  2. Türkiye 'de bu oyunculardan çok çıkar iyi para veren varsa satıp vermekte fayda var.. sattıkça senin alt yapın kıymetlenir 3-4 satıştan sonra işler değişir klasik ticaret mantığı oluşur...o sebeple satılsın derim..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir