30 Mayıs 2019 Perşembe

Nikola Vlasic & Galatasaray, Everton'la olan iyi ilişkileri kullanalım


Everton'un elinde ciddi potansiyel sahibi gençler var. Onyekuru onlardan biriydi ve Galatasaray'la geçirdiği sezonda kazanılan kupalarda ciddi pay sahibi oldu. Onu özel kılan taraflarından biri de "aidiyeti" diyebiliriz. Kiralık futbolcu gibi değildi, bizden biriydi. En azından 1 yıl daha bizimle devam etmesini isterim. Onyekuru'nun gelişimi kaynaklı da Everton'un buna yanaşabileceğini düşünüyorum.

Hala çalışma izni alabilmiş değil. Kendileri kullanamıyor ve Premier Lig içinde bir takıma kiralık olarak veremiyorlar. Onyekuru'nun gelişim sağlaması ve piyasa yapmasını isteyeceklerini düşünüyorum. Bu anlamda şansımız var ve Onyekuru'nun gelişimi de elimizi güçlendiren noktalardan biri. Ffp sarmalından çıkışın en önemli yolu da "geliştirici kulüp" olabilmek. Bir ara bunu Beşiktaş iyi başardı, şimdi sıra bizde. Denayer ve Onyekuru ciddi iki sınavdı.

Bu yola girmişken devamını getirelim. Onyekuru kaynaklı Everton'la olan iyi ilişkileri kullanalım. Onyekuru'yla devam etmek istediğimiz çok açık, ilgilenebileceğimiz başka isimler de var. Nikola Vlasic de o isimlerden biri. Geçtiğimiz sezonu CSKA Moskova'da geçirdi ve 31 maçta 8 gol 7 asisti var. Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 6 maçta 3 gol 2 asist. 21 yaşında ve o da ciddi bir potansiyel.

Everton onu Hajduk Split'den 10.8 milyon avro'ya transfer etmişti. Bir sezon Everton formasını giyse de çok fazla kullanmadılar. CSKA Moskova'da geçirdiği dönem ise onun adına çıkış oldu. Yeni sezonda Everton formasını giymeye de devam edebilir ama hücum için kalabalık bir rotasyonları var. Futbolcunun gelişimi onlar adına öncelik olabilir ve bu noktada Galatasaray "kiralama ihtimali" üzerine devreye girebilir.

Galatasaray'ın oyun düzeni ve Fatih Hoca'nın düşüncesi üzerine daha detaylı konuşacağım. Kısaca şöyle diyelim, 4-1-4-1 ya da 4-3-3 ne derseniz deyin bu düzenler için 2. bir Belhanda arıyor. Vlasic için medyada "Belhanda'nın yerine düşünülüyor" gibi haberler olsa da buna katılmıyorum. Belhanda'nın yanına, yine o tarzda tempolu, oyun kurabilecek ve pas özelliği yüksek bir isim aranıyor. Vlasic de bu tarzda bir futbolcu.

Tempolu bir futbolcu ve rakip ceza sahasına yaklaştıkça tabela özelliği ortaya çıkıyor. Belhanda bu durumda biraz daha 8 gibi oynamaya çalışır ve Vlasic'i 10 ağırlıklı izleyebiliriz. Hareketliliği önemli, hücumda hem fazla kalmak hem de baskı uygulayabilmek önemli. Belhanda her açıdan tek başına kalıyor. Oyun kurmak ona baktığı gibi oyunun iki tarafında da mücadele etmeye çalışıyor. Vlasic mi olur başkası mı bilmiyorum ama doğru tarz olduğunu söylemek lazım.

15 yorum:

  1. Ljajic'e benziyor galiba tarz olarak Belhanda'ya orta sahada verdiğimiz yükü ona yukleyemeyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda farklı, Vlasic farklı. Yük paylaşımı olur, kıyas olmaz.

      Sil
  2. Premier ligden bir takımla (bu Everton da olabilir, illa Man.City vs. olacak diye bir şey yok) istikrarlı bir anlaşma yapılabilir, futbolcu al-ver konusunda, geliştirme konusunda, bizden gidecek oyuncular için onlara öncelik vs.
    Güzel olmaz mıydı? Kazan kazan olurdu bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılmalı da. Ffp biraz da böyle aşılacak.

      Sil
  3. vlasic olur. bu tarz da olur. bravo! afrika değil bu ülkelere saldırın. bu olmaz başkası olur. https://twitter.com/buzzspor/status/1134159326241796096

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afrikadan da futbolcu çıkar, ön yargıyla bakmam ben.

      Sil
  4. vlasic sanki daha bir kanatımsı geliyor bana. 4-3-3 ortasahasına pek uygun gelmiyor.

    bu arada vedat muriqi santrfora cuk oturmaz mı diagne giderse?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne giderse, kalırsa bilmem de Muriqi cuk oturur. 15'de yayında :(

      Sil
  5. Abi Bennacer-Belhanda-Vlasic üçlüsü nasıl olur?

    Önümüzdeki yıl ilk 11’de hangi yerli oyuncuları görebiliriz sence?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bennacer de daha teknik özellikli, defansif oyun kurucu. O ikilinin arkasına daha tempolu, savaşacak bir 6 lazım olur sanki. Bu 3lü ile topa amansız sahip olman lazım.

      Sil
  6. Vlasic iyi olurdu Bennacer de iyidir

    YanıtlaSil
  7. burak abi, Chelsea bazi hollandali kuluplerle anlasma imzaliyor ve gencleri oraya kiraliyor.. bizde boyle yapsak bizim icin iyi olmazmi ? Mesela Evertonla. Onyekuru vs.. biz onlari sampiyonlar liginde parlatalim sonra satis payindan %10-%20 alsak ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da "biz pilot kulüp müyüz" yorumu ortaya çıkarıyor :)

      Sil
  8. 2020 da sözlemesi bitecek Kolombiya milli takımı oyuncusu Matias Uribe tam aradığımız 6-8 arası 8 yakın ortasaha yine Banega ve Fb nin ilgilendiği Tonny Vilhena (Belhanda vari 8-10 arası) iyi seçenekler.

    Bu arada zor ama Kaan Ayhan alınırsa 6 no almaya bence gerek yok. Donk ve Kaan ön-stoper dediğim M.Topal vari pozisyonu rahatlıkla götürür. Donk ve Kaan hem stoperi hem ön stoper rotasyonunu götürür. 3 lu savunma bile oynanır bu 2 oyuncuyla.

    Yani Kaan gelirse N'diaye Fernando ve Belhanda yerine 2 tane 8 numara almak yeterli olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence mevcutta dahi 6 numaraya gerek yok. Fernando'nun ayrılığı halinde Onazi tipinde bir 6 gerekiyor. Kaan / Donk kurtarmaz orayı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir