6 Mayıs 2019 Pazartesi

Şampiyonluk yürüyüşünün hikayelerinden biri de Fernando'nun dönüşü olacak


En çok eleştirdiğim futbolcuların başında Fernando gelir. Geçen sezon yaşadığı büyük sakatlığın ardından bir türlü geri dönememişti. Son haftalarda ise verdiği görüntü dahi şampiyonluk yolunda önemli olmuştu. Tecrübeli, büyük bir profil. Biraz olsun ayakta kalması dahi fark yaratabiliyor. Özellikle de yanında Donk olduğunda.

Fernando bu sezon da çok aksadı, yine büyük sakatlık dönemleri geçirdi. Her geri döndüğünde de biraz daha geriye gittiğini düşünüyordum. Tempo ve sertliğini kaybetmiş gibi görünüyordu. Son dönüşünde ise görüntü değişti, geçen sezonun son haftalarından da iyi durumda olduğunu düşünüyorum.

İçinde bulunduğumuz kritik haftaların en önemli isimlerinden biri. Geriden oyun kurabilmemiz, orta sahaya katacağımız sertlik ve akıl, hatta ön alandaki sürpriz çıkışlarıyla da etkili oluyor. Geçen sezon da rakip ceza sahasına sürpriz koşularıyla gol bulabiliyordu. Elbette bu konuda bir "Melo" olmasa da mevcut takımdaki isimleri düşününce varlığı oldukça önemli.

Beşiktaş karşısında Badou Ndiaye'nin oynamaması doğru karardı. Badou Ndiaye de bu sezonun hayal kırıklıklarından biri ve son haftalarda hiç etkisi yok. Donk'u 6'ya, Fernando'yu 8'e yazdık. Fernando'nun Beşiktaş karşısındaki etkisi de 1 gol 1 asist oldu. Badou Ndiaye'den bu katkıyı alamıyoruz işte.

Badou Ndiaye söz konusu olduğunda "şunu yapabilir" diyeceğimiz tüm iyi işleri yapamıyor. Topla driplingleri, tabela yapabilmesi ya da temposu, hiçbiri yok. Fernando o kadar tempolu olmasa da en azından topla ilişkisi, oyun aklı daha yüksek. Bence de ideal bir 8 olamaz ama en azından mevcut yapıda buna mecburuz.

Rizespor karşısında Belhanda'nın cezasında Badou Ndiaye'yi kullanabilirim. Malatyaspor deplasmanındaki oyuna döneriz böylece. Fernando / Donk ikilisinin önünde Badou Ndiaye daha özgür oynayabilirse temposundan söz edebiliriz. Belhanda geri döndüğünde ise aynı yapıya geri dönerim.

14 yorum:

  1. Badou Fernandonun buldugu ayni pozisyonda pas vermek yerine kaleciye aşırtma atmaya calisan bir arkadas.. Rabbena hep bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou Ndiaye'nin oyun zekası maalesef çok daha düşük.

      Sil
  2. Onyekuru'nun golünde Ndiaye olsa bence kaleye vururdu. Kaçırma olasılığıda yüksekti.

    YanıtlaSil
  3. çok eleştirdiğim bir isimdi. son viraja mükemmel girdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mükemmel girmesi de takımın kalitesini bir üst noktaya taşıdı.

      Sil
  4. Şampiyonluk için elinden geleni yapıyor ama bence seneye göndersek iyi olur. Artık kariyerinin son demlerini yaşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tutmam, katılıyorum. Şu ana bakıyorum, varlığı dahi kalite anlamına geldi. Tuttuğum tarzda bir orta saha değil yoksa.

      Sil
  5. Cok dogru yazi olmus bana göre Badou ile oynamayi coktan birakmaliydik, dogru oyun dün aksamki oyundu. Badou'nun temposundan baska bir özelligi yok, bencil ve üst düzey bir oyuncu degil, tempo haricinde Fernando her türlü Badou'dan ileride, özellikle zor durumlarda hata yapmiyor hep dogru adami buluyor, Badou yanindaki arkadasini aramiyor bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou'nun temposu, dripling özelliği, topla çıkışları iyi desek de bunları yapamaması, göstermemesi sorun. Fernando her şartta olmalı, doğru kıyas Donk aslında.

      Sil
  6. terim fernando 6 8 10 oynayabilir dedi maç sonu. maç içinde de zaman zaman 6ya kaydı zaten. son bikaç maçtır sözde 4-1-4-1 oynatılıyo. bildiğin 4-3-3 ofans 4-3-3 defans arası gidip geliyo takım. terim ajax gibi oynatıyo takımı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi kötü bir şeyler yapabiliyor, görüntü fena değil. 8 / 10 yeterliliği iyi diyemesem de Badou'da o görüntü hiç yok.

      Sil
  7. Çok akıllı bir oyuncu fizik olarak da iyi olduğunda orta sahayı tek başına yönetiyor. İki golde de yaptıkları müthiş. Beşiktaş savunmasının uyuyacağıni sezdi ve işi bitirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu fiziği ne kadar korur, yarın böyle devam eder mi konuları beni düşündürüyor :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir