17 Mayıs 2019 Cuma

SC nostalji #110; Lukas Podolski


Twitter'da "yanlış zamanda, yanlış yerde" olan futbolcular üzerine beyin fırtınası vardı. Galatasaray söz konusu olduğunda benim için bu sorunun 1 numaralı ismi Lukas Podolski'dir. Hele ki Fatih Hoca'nın Podolski beğenisini düşününce.

3. döneminde de istediği bir isimdi, hatta kap bildirimimiz olmuştu. O dönemde Köln formasını giyiyor ve eski günlerine geri dönmüştü. Köln çıkışlı da bir isim. Bayern Münih'de geçen günleri beklediği gibi olmasa da Köln'e geri döndüğünde yeniden yükselmişti.

Tabii en kötü zamanında bile bu performans dalgalanması Milli Takım'a yansımadı. En son ana kadar Alman Milli Takım'ının vazgeçilmez isimlerinden biriydi. Alman Milli Takım formasını 130 kez giydi ve 49 gol attı. Milli Takım'daki performansını farklı değerlendirmek lazım.

O dönem Köln'deki Podolski'yi almak zordu. Yine de hayal kuralım. Dönemin 4-4-2'si içinde Podolski'yi forvette hayal etsenize. Necati Ateş de müthiş iş çıkardı ama onun yerine yazacaktık. Elmander / Podolski ikilisi. Elmander'in mücadelesi, Podolski'nin kusursuz bitiriciliği.

Köln'den Arsenal'e 15 milyon avro bonservis bedeline transfer oldu. Premier Lig'de iyi dönemleri olsa da yine beklentiyi karşıladı diyemeyiz. Arada Inter'e kiralık gittiği dönem de vardı ama orada da olmadı. Galatasaray'a transfer olurken Podolski'nin bonservisi 2.5 milyon avro'ydu.

Gelin görün ki olabilecek en yanlış zaman. 2015 - 2016 sezonu Galatasaray adına yaşanabilecek en hayal kırıklığı dönemlerden biriydi. Podolski transferi ne kadar iddialı olsa da o yaz gelmeyen hamlelerin acısını uzun süre yaşayacaktık.

Podolski performans anlamında gayet iyiydi. Hatta Köln döneminden bu yana neredeyse ilk kez böyle bir "aidiyet" yakalamıştı. Yine de takımın düşüşe geçtiği dönemde o da düştü ve yalnız kaldı. Sakatlık dönemleri de oldu ama sezonun sonunu müthiş getirerek Fenerbahçe karşısında Türkiye Kupası'nı kazanmamızda imza sahibiydi.

2016 - 2017 sezonunda da işler istenildiği gibi gitmedi. Podolski'nin Galatasaray kariyeri 4-2-3-1'in sağ tarafında başlasa da zamanla direkt olarak forvet oynadı. 2016 - 2017 sezonunda da sağlıklı kaldığı dönemde forvette izledik. O sezon sakatlıklarla çok uğraştı, devamında Tudor da geldi derken gözden düştü.

Zaten o sezonun Ocak ayında Japonya transferi de açıklanmıştı. Galatasaray'a gelişi biraz da Almanya ile Avrupa Şampiyonası'nda yer almak olsa da burada aidiyeti en son noktaya kadar hissetti. İzlemesi keyifli bir isimdi. Ne yazık ki takımın en kötü diyebileceğimiz 2 sezonda forma giydi. Kewell'da da benzer duyguları hissederim ama Podolski için bu durum daha ötede.

4 yorum:

  1. Halen daha Galatasaray'la ilgili paylaşımlar yapıyor... Sol ayağı çok sağlamdı. Öyle bir Podolski bugün bile sol kanatta Alman milli takımında oluşturduğu etkiyi Galatasaray'da oluşturabilirdi. Belki ilerde farklı görevlerde görürüz onu bizim takımda

    YanıtlaSil
  2. gerçek anlamda şutu olan bir kanat forvetti. benzer etkiyi babel'de yakalayabiliriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir