21 Mayıs 2019 Salı

Selçuk İnan'ın daha makul şartlarda Galatasaray'da devam etmesini isterim


Frikik ve penaltı muhabbetlerinde Selçuk İnan haklı. Maç öncesi tahtaya kimin yazıldığı önemli değil. Eğer Selçuk İnan oyundaysa topun başına o geçer, bu kadar basit. Kenardan da o yönde talimat gelmiş. Sahadaki isimlerin "kaptana" biraz daha saygı duyması gerekiyor.

Yine de çok büyütülecek bir konu değil. Belhanda mevzusuna çok takıldık. Belhanda'nın Diagne'yle bir penaltı muhabbeti de olmuştu, hırsıyla alakalı bir şey. O an kendini iyi hissediyor ve topun başına geçiyor. Yapısı bu, keşke değişse ama değişmeyecektir.

Duran toptan kastım da "kaleye şut imkanı" olan pozisyonlar. Yoksa Selçuk İnan o konuda oldukça geriledi. Yine de kaleye yakın anlarda en önemli koz. Belhanda'nın iyi duran top kullandığını düşünsem de bu içeri atılan ortalar noktasında. Kaleye vurup attığı bir frikik golü hatırlamıyorum.

Zaten kornerlerde gördünüz. Selçuk İnan sahada olmasına rağmen Belhanda topun başına gelmeye devam etti. Çünkü çok daha iyiydi ve maç içinde etkisi büyük oldu. Belki de onun etkisi, bırakmak istemedi. Dediğim gibi, büyütülecek mevzu değil. Belhanda orada takılmadı, maçın en son anına kadar mücadelesi bir an olsun düşmedi.

Selçuk İnan'a da helal olsun, orada mevzuyu uzatmadı. Çok şık bir tavır takındı ve sorun çıkarmadı. Burada kaptana saygı duymak gerekiyor, Belhanda da Diagne de bırakmadıkları toplarda hatalılar. Selçuk İnan tertemiz bir karakter, kendisine tekrar saygı duydum.

Galatasaray'daki geleceği ne olacak merak ediyorum. Sözleşmesi bitiyor ve 34 yaşına geldi. Maalesef kendisinden beklediğim değişimi de yaşayamadı. 2. yarılarda, son 15 - 20 ya da 45 diyelim, o anlarda etkili olabiliyor. Başakşehir maçını iyi oynadı, galibiyette payı büyük.

Makul ücretle kalmasını isterim. Selçuk İnan'ın Galatasaray'da yaşadığı çok kıymetli başarılar var, büyük takımlar da böyle değerleriyle anılmalı. Eminim ki Fatih Hoca da bunu ister ve Selçuk İnan'ı doğru şartlarda 1-2 yıl daha kadrosunda tutabilir.

Agresif bir isim asla olmadı. Sevmeyeni de pek yoktur, bunu "oynanan futbol" anlamında yazmadım, karakter noktasındayım. Kalmasının kötü bir tarafı olmaz, hatta an gelir katkı alırsınız. Hala önemli bir futbol aklı. Oyunu tutman gerektiğinde tutuyor işte.

16 yorum:

  1. Galatasaray'a gelmesi Turk futbol yakin tarihi icin kirilma anidir. Her ne kadar bazen performansi dalgalansada karakterden hic odun vermedi. Ne zaman gerekirse sorumluluk aldi, ayaklari titremedi. Bende cani gonulden isterim bir sene daha devam etmesini. Maddi konuda bir anlasmazlik yasanacagini dusunmuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşünmüyorum, Selçuk İnan da kabul edecektir. Başka şansı yok.

      Sil
  2. Selçuk’un karakterine laf yok ama yeri geldiğinde bırakmasını da bilmeli. Zira bu da karakterin bir parçası. Artık ne kendisine be de Galatasaray’a verecek bir şeyi kaldı. 500bin avroya oynayacak bir futbolcu olmadığına göre kaptana teşekkür edip yerine daha genç ve kaliteli yerli isimlere yönelmeliyiz. Tarkan, salih Özcan ve hatta altyapıdan Celil yeteri derecede rotasyona girebilecek isimler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru, zamanlı ayrılık derim hep. Celil Yüksel giremez, bu kalitenin çok uzağında. Salih Özcan'a paramız zor yeter, Tarkan Serbest de çok farklı bir isim :(

      Sil
  3. Bitik bir adam selçuk. Duygusal bakmamak lazım. Aynı maçları mı izledik biz. Dökülüyor adam. Çok gs aşkı varsa maç başı kalsın. Sezon başı maaşı dusur kontrat uz atalım teklifine onay vermedi. Hiç kimsede gs aşkı yok. Hepsi euro aşkı. Mantıklı hareket asla olmaz. Fizik bitik seneye daha da kötü olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygusallık değil konu. Hoca da söylemişti, büyük takımlar böyle değerlerinin korur der. Sezon başında öyle bir teklif oldu mu bilmiyorum. Medya yazıyor ama pek inanmıyorum.

      Sil
  4. selçuk düşmanı falan değilim kesinlikle. ama selçuk bitmiş. akhisar maçında tel tel döküldü. başakşehir maçında iyiydi ama aldanmamak lazım.

    o değil ama futbol onu çoktan bırakmış. 1 sene daha devam etsin peki. ama çoook düşük bir ücrete...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akhisar maçı 11 başladı. Selçuk İnan 2. 45 dakikalar, son 15 - 20 dakikalar adına ayakta kalabilir.

      Sil
  5. Düşük bir yıllık ücretle iki yıl daha kontrat yapılıp sonra da teknik heyette yoluna devam etmeli ya da kendisini yurt dışında egitmeli antrenörlük konusunda

    YanıtlaSil
  6. Artik frikik bile atamiyor, hedefimiz Avrupa'da basari ise artik o seviyelerde olmadigini düsünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok uzak mesafeden ciddi yetiştiremiyor ama yakın mesafede yine iyi :)

      Sil
    2. Hahah aynen hocam, eskiden az oynasa bile mutlaka birkac frikik golü atardi bu sene sanirim bir tane direkten dönen frikigi var, baska varsa da belki ben hatirlamiyorum. Sonuc olarak yine en az 1 milyon Euro alacak ve benzer sartlarda oynayan Linnes gibi adamlara büyük ayip bana göre, Selcuk yerine potansiyelli ve hesapli daha genc isimlere yönelirim ben Iskandinav pazari kayniyor.

      Sil
    3. Yerli lazım, İskandinav pazarı kaynıyor ama pek bir faydası yok :)

      Sil
  7. kalırsa hakkı 500bin€ olur. marcao gibi önemli bi taş bile yanılmıyorsam 900bin€ alıyor. luyindama 1.2m€ olmali. selçuk'da """%50 olarak ücreti azalacak ve 1.5m€'ya sözleşme uzatılacak, büyük fedakarlık""" gibi şeyler görmek istemiyorum. marcao ve luyindama gibi isimler bile o %50 azaltılmış (!) parayi almiyor işte max. 500bin€ olmali ya da oynadığı kadar para filan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mümkün olan en düşük rakamı olmalı. Bence bunu düşünerek kalabilir diyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir