2 Haziran 2019 Pazar

Taylan Antalyalı - Emrah Başsan & Galatasaray, ciddi bir yerli açığı var


Yerli transferi için sinekten yağ çıkarmaya çalışıyorum. Ciddi bonservisler verebilecek durumumuz yok, haliyle de isimleri daha makul kılmak zorundayız. Sözleşmesi bitenler, kiralık gelebilecekler ya da küme düşen takımlardaki dikkat çeken yerliler. Erzurumspor'lu Taylan Antalyalı ve Emrah Başsan'ı konuşmak gerekiyor. Erzurumspor düşse de onlar ligde kalmayı hak etti.

Bu tarz isimleri konuştuğumda genellikle "vizyon" adı altında alakasız yorumlar alırım. Ben mevcut şartları değerlendiriyorum. Elbette çok daha iyisini isterim ama yapabileceklerimiz sınırlı. Fatih Hoca -3 dese de -5 milyon avro'yla girdiğimiz bir transfer dönemi içindeyiz. Sinekten yağ çıkaracağız, başka yolu yok.

Galatasaray'ın ciddi bir yerli açığı var. Emre Akbaba'nın ciddi sakatlığının ardından mevcut hangi yerliye güvenebiliriz? Bir tek Emre Taşdemir'in sol bekte iyi bir alternatif olacağını düşünüyorum. Onun dışında 2. bir isim yok. Özellikle de orta saha ve kanatlar tarafı boş. Galatasaray kulübesinin iş yapabilecek, derinlik katacak yerlilere ihtiyacı var.

Taylan Antalyalı böyle bir isim. Erzurumspor'un ligde kalma mücadelesindeki en iyi isimlerden biriydi. Özellikle de bu sezon müthiş bir aşama kaydetti. Orta sahanın göbeğinde oynuyor, teknik ve şut özelliği yüksek, rakip ceza sahası etrafında tabela yapacak bir futbolcu. 4-3-3 oynuyoruz ve orta sahanın göbeğinde pas oyununda iyi, topla dikine oynayabilecek isimler gerekli. 

Sözleşmesinin son yılına giriyor. Erzurumspor'un küme düşmesiyle de şartları daha da makul bir hal aldı. Belki çıkış opsiyonu dahi vardır, bilmiyorum. Süper Lig'de mutlaka kalacak ve ciddi talipleri olacak. Büyük bonservisler konuşulmaz, iş futbolcuyu iknada. Henüz 24 yaşında, belki biraz daha aşama kaydetmek isteyecek. Düşünülmesi gereken bir transfer.


Emrah Başsan da büyük bir aşama kaydetti. Antalyaspor döneminde de ciddi bir potansiyel olduğu söyleniyordu. Galatasaray'a bedelsiz olarak gelse de kendisini pek fazla kullanmadık. İlk senesi Rizespor ve Fortuna Sittard'a kiralandı. Sonraki sezonda ise Fatih Hoca kendisini kadroda düşünmedi ve Portekiz'in Vitória Setúbal takımına gitmişti. Hem de hiç sorun çıkarmadan, bu önemli.

Kafasında tamamen futbol oynamak olduğu için Galatasaray'ı zorlamadı. Bu yüzden de giderken iyi uğurlandı. Onun da gerçek anlamda çıkışı Erzurumspor'la. Bu sezon 1 gol 12 asisti var ve neredeyse Milli Takım için düşünülebilecek durumda. Sözleşmesi bitti ve o da Süper Lig'de kalmayı hak eden futbolculardan.

Kanatlar adına alternatif olabilir. Daha çok Erzurumspor'un Valbuena'sı gibiydi. Çok yetenekli, patlayıcı özelliği olan ve sol ayağını iyi kullanan bir futbolcu. Mücadele tarafı da var, yeni bir Engin Baytar'a dönüşümü olası. Yeri gelir sol beke dahi evrilebilir, o özelliği de var. Seçeneklerden biridir, kimse burun kıvırmasın. Bu isimlerin yıllık ücretleri de düşük olacaktır.

28.05.2019 tarihli yazı..

13 yorum:

  1. Benim gønlumde ilk 11 icin;
    Douglas (Mariano yerine)
    Babel yada Bruma (Onyekuru yerine)
    Nuri Sahin (Badou yerine)
    Falcao yada Alan (Diagne giderse)

    +Kagawa - bunu butce belirler. (Belhanda ve Kagawa arkalarinda diri bir Fernando yada Donk oynayabilir. Hem Belhanda hem Kagawa rakip kovalayan cift yønlu tempolu isimler. Takim halinde defansa yardim edilirse bu is olur) Nuri de yaninda Fernando ve ønunde Belhanda'yla is gørur. Nuri'nin temposu dusuyor, ama sorun olmaz, cunku diger butun oyuncular tempolu ve diri Douglas'la temposu dusen tek bølge olan sag bekin temposu yine yukselir. Teknigi ve oyun gørusu buyuk is gørur. Hemde uygun fiyata alinabilecek en iyi ilk 11'lik yerli su an kendisi.

    Yedek kulube icin;

    Fatih Øzturk (Muslera'nin yedegi)
    Gøkhan Tøre (Feghouli'nin yedegi)
    Muhammet Demir (3. forvet olarak)
    Emrah Bassan (Adam joker zaten)

    Saydiklarimin cogu bedava. Bruma olursa kiralik. Kagawa ve Nuri sembolik bir rakama alinabilinir. Tek yuksek bonservisli transfer forvet transferi olur ki onu da Diagne'ye bagli ve satisi da karsilar o forveti. Mitroglou 2.forvet ve Demir 3.forvet.
    Bir tek Selcuk Inan ve Emre Tasdemir'i kadroda tutarim bugunku yerlilerden.

    Umarim ayni gørusu paylasan arkadaslar vardir transfer konusunda.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıklarına genel olarak katılıyorum diyebilirim. Kagawa yorumun doğru ama bu şekilde devam edebilir mi bilmiyoruz :( Nuri Şahin de konuşulabilir. Temposunu tutmam ama 4-3-3 için çok iyi bir defansif oyun kurucu.

      Sil
    2. emre yorumunu baştan sona okudum. nuri hakkında aynen bence de yararlı olur. çok da iyi olur. dortmundun hızlı temposunu kaldırıyodu zamanında. tabi şimdilerde düşüşte yalnız terimle çok daha rahat kendini ifade edicektir. diğer türklere katılmam. türkiyeden alınıcaksa trabzon ve altınordu dışından alınmamalı. belki çok kestirip atıyo gibiyim. öyle ama. türk oyunculara en çok değer veren iki kulüp bunlar. ağaoğlu hala daha altyapıya yatırım yapıcaz diyo çıkan bi sürü yeteneği varken. altınordu da öyle. biz de mümkünse alt yapımıza yönelelim. illa anadoludan alınacaksa da buralara bakalım.

      Sil
  2. Salih uçan boşa düşmüş. Taylanla beraber yedek alternatifi olurlar.

    YanıtlaSil
  3. Salih Uçan röportajı

    https://www.youtube.com/watch?v=Tk25cKJ9k4Q

    denenmeli iyi çocuk... maliyeti de yuksek olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bucaspor'dan birlikte çıktılar diye aklımda. O dönem çok daha ciddi şeyler konuşulsa da o aşamayı bir türlü kaydedememişti.

      Sil
  4. Yedek kulübesi genişliği adına önemli böyle oyuncular önceden elimizde Yekta Kurtuluş vardı mesela her türlü fayda verirdi. Fark yaratmaz ama sahadayken de siritmazdi. Böyle birkaç oyuncuya ihtiyacımız var ikisi de bu tarz oyuncular. Forvet hattında bu işi Mugdat yapabilir ben ona inanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görev adamı diyebiliriz. Katılıyorum yorumuna.

      Sil
  5. Taylan olur hatta sakat değilse Egemen Korkmaz 1 sene şahane yedekler stoperlerimizi, Emre Aşık benzeri her daim hazır, oynadığında da sırıtmayan bir tecrübe. Tarkan Serbest olur Kasımpaşalı. Öte yandan hocanın bize Ozan Kabak benzeri bir sürprizi olacağını düşünüyorum. 2. lig, gurbetçiler sıkıca taranıp alternatif olabilecek 14 yerli oluşturmalıyız. Hoca geçen gün "gelecek ve gidecekler belli" dedi. Umarım bu demeç yerliyi de kapsıyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarkan Serbest düşünülebilir cidden, Kasımpaşa onun opsiyonunu kullanmayacak gibi. Hem stoper hem defansif orta saha için yerli alternatif.

      Sil
  6. zaten emrah varken sporcu ahlakı sıfır olan sinan ile devam etmek hataydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emrah Başsan'ı düşünmedi bile Fatih Hoca.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir