25 Haziran 2019 Salı

Avrupa'da yer almak o şehir için önemli olsa da bunu iyi planlamalı


Son yıllarda, Avrupa Ligi katılım hakkı alan her Anadolu takımının ligde düşmeme mücadelesi verdiğini görüyoruz. Bu yarış içinde kimi küme de düştü. Sezonu erken açmak problem, yoğun maç trafiğinde geniş kadro kurmak apayrı problem. Avrupa'da bir şeyler yapabiliriz diyerek iddialı kadro kurmanın da maliyeti var.

Avrupa'da yer almak o şehir için önemli olsa da bunu iyi planlamalı. Son yıllarda iyi planlayamayan birçok takım var. Konyaspor gibi bir takım bile küme düşmeme mücadelesi vermişti. Geçen sezon Akhisarspor ise küme düşmüştü. Malatyaspor da sezonu erken açacak. İddia sahibi olacaklarını da düşünüyorum, gidebilecekleri en iyi noktayı hedefleyecekler.

Takımın başına Sergen Yalçın'ı getirmek fazlasıyla iddialı bir hareket. Erol Bulut'la istikrarlı bir dönem yaşasalar da onun "savunma" temelli oyununda bir noktada tıkandılar. Sergen Yalçın ise biraz daha pozitif, tempolu ve hücumu düşünen bir futbol oynatıyor. Alanyaspor'da da müthiş iş başarmıştı. Sezonun başında görevi devralması onun adına da bir ilk olabilir.

Yeni transferlerle birlikte harika bir hücum hattına ulaştılar. Ellerinde zaten Aleksic ve Guilherme gibi harika orta saha özellikli hücumcuları vardı. Bu isimler çok yaratıcı futbolcular ve Guilherme'yi sağ tarafta da kullanmak mümkün. Ayrıca Bifouma gibi patlayıcı özelliği yüksek bir kanatları da var. Hızlı, etkili ve güçlü bir isim.

Fofana ve Jahovic de son transferleri. Fofana'nın da Konyaspor performansı oldukça etkiliydi. Yine patlayıcı özelliği yüksek, oldukça kreatif ve etkili bir kanat. Bifouma / Fofana kanatlarıyla açık alanda etkili büyüdü. Jahovic gibi de ligde kendisini kanıtlamış bir forvetleri oldu. Bu ligde forvetin önemi tahmin edilenden de yüksek.

Göztepe, Jahovic'den yana o pozisyonu dolduramadı mesela. Trabzonspor bile Rodallega sonrası zorlanabilir. Bu tarz garanti bir forveti olan takımlar genellikle ligde istediklerini alıyorlar. Jahovic de böylesine hücum gücü yükselen bir takımda, ön alanda baskı ve hareketlilik için çok önemli. Jahovic için gol katkısından ziyade oyun düzenindeki rolünü konuşmak gerekecek.

Beni sevenlerden bir ricam var :) 
Destekleriniz çok önemli, kimse es geçmeyecektir diye düşünüyorum. 
Sayfamdaki tanıtımlara atacağınız 1-2 tık da destek olmanız için yeterli olacak :)
İlgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir