25 Haziran 2019 Salı

Yeni Diagne diyebiliriz, en azından transferin tarzı noktasında


Futbolcuyu tanımıyorum ve tamamen kafamda kurduğum "yargı" üzerinden gidiyorum. Yeni Diagne diyebiliriz, en azından transferin tarzı noktasında. Diagne de Juventus geçmişi olan, Çin Ligi'nden bonservisi elindeyken gelen bir futbolcuydu. 

Ligde bıraktığı etkiyi ve Galatasaray'a transferinde kazanılan bonservisi hatırlayın. Mame Thiam'in da istatistiklerine bakınca gol etkisinin yüksek olduğu görülüyor. Diagne sonrasında sorun yaşadılar ve bu da onları küme düşme hattına doğru götürmüştü.

Kemal Özdeş'in göreve geri dönmesi önemliydi, bu takımın yapısını oluşturan isimdir. Bu transfer de onun dahilinde geldiyse mutlaka katkı sağlar. Sonrasında da "acaba ne kadar bonservise" gider diye düşünmeye başlarız. Tutmasa dahi zararının çok olacağını düşünmüyorum.

Genel olarak yapmış oldukları yabancı transferler tutuyor. Trezeguet'i de böyle, geçmişe indiğimizde Donk / Babel'i de böyleydi, bugüne geldiğimizde Josue, Popov, Sadiku gibi isimler için de bunu yazarım. Erzurumspor'a sattıkları Edouk dahi lig için mühim bir isim.

Çoğu ismi de önemli rakamlara satıyorlar. Sözleşmesinin bitmesine 6 ay kalan Donk'dan dahi 1.5 milyon avro bonservis kazanmışlardı. Diagne'den kazandıkları parayla Süper Lig'de sıfırdan takım kuranlar var. Yarın Trezeguet için bile en kötü ihtimalle 7-8 milyon avro konuşulacak.

İnsan ister istemez "biz neden yapmıyoruz" diyor. Israrla gözümüzün önündeki isimlere gidip, önemli rakamlar vermeyi gözden çıkarıyoruz. Ya da daha garanti futbolcular alalım diyoruz. Marcao ve yeni gerçekleşecek Ozornwafor hamleleri "maliyet" anlamında beni biraz olsun mutlu etti.

Transfer yapmak isteyen takım için bu tarz futbolcular bulmak zor değil. Hatta maliyeti düşürmek için de olmazsa olmaz. Bonservisi düşürsek bu sefer de yıllık ücret artıyor bizde. Herhangi bir tarafta dengeyi oturtamadık, umarım bunu gerçekleştiririz.

2 yorum:

  1. başakşehir de norveçli forvet alıyormuş. menajeri linnes'in menajeri. aman biz almayalım, kaptıralım. banko iyi futbolcudur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazım o konuda detaylıca, bu gece ya da yarın yayında olur. O kadar üzülme derim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir