13 Haziran 2019 Perşembe

Banega / Vedat Muriqi, çıkan haberlere bakınca rakamlar düşüyor gibi


Medyada yer almış bazı transfer haberlerini derlemek isterim. Futbolcu bazında zaten konuşsak da bu işlerin gelişimi konusunda yorum yapmamıştık. Medyada yer alan isimler hemen hemen belli, onlar üzerinden konuşmaya devam edelim.

Banega konusunda dış basında yer alan haber şu. Sevilla bu transfere 7 milyon avro bonservis bedeli karşılığında izin verecek deniliyor. Galatasaraylı yöneticilerin de tekliflerini çoktan yaptığı ve futbolcu tatilden döndükten sonra ikna edeceklerine inanıyorlarmış.

İş futbolcuyu ikna etmekte, bu rakam daha da düşer ve 5 milyon avro karşılığında da bitebilir. Banega'nın sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor ve ipler kulübünün elinde değil. Boca Juniors'un da transfer konusunda isteği olsa da mali açıdan Galatasaray'la baş etmeleri zor.


Ianis Hagi'nin ismi de Galatasaray'la anılıyordu. Daha çok yakıştırma diyebiliriz, taraftarlar Ianis'i de bu forma altında görmek istiyor. Baba Hagi'nin bu transfer hakkında net açıklaması var;

"Ianis Romanya'da kalmayacak ve yurt dışına gidecek. Bir oyuncu oynamalı ve o da ona oynama şansını verecek takıma transfer olacak. "

Ianis'le daha çok Ajax'ın adı geçiyor ve bu transfer bitecek gibi de görünüyor. Ianis için hayırlısı olacak diyebilirim. Galatasaray'da "Hagi" adının ağırlığı ve baskısı büyük. Ianis'in bunu kaldıramaması oldukça olasıydı. Ajax'ın ise bu tarz gençler için en doğru adreslerden biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğer gerçek anlamda bir potansiyeli varsa orada ortaya çıkacaktır.


Vedat Muriqi için ise Rizespor cephesinin ısrarla söylediği şey "istediğimiz teklifi alamadık" oluyor. Mümkün olan en yüksek rakamı kazanmayı istemeleri de hakları. Geçen sezon Emre Akbaba için yaşanan transfer savaşında bonservis rakamı 4 milyon avro'yu bulmuştu. Fazlası olmuyor işte, Muriqi'nin de göreceği en yüksek rakam 3.5 - 4 milyon avro arası.

Bir haber de Rizespor'un bu transferden bonservis beklentisinin 5 milyon avro olduğu. 10 milyon avro söylemleri olur gibi değildi. Deniz Türüç için de bu geçerli, sezon sonunda sözleşmesi bitecek isimlere kimse çok büyük rakamlar vermez. Sezon sonunda da bu futbolcuları "bedava" kaptırmak ihtimal olacağı için transferler gerçekleşmek zorunda.

Toulouse'un resmi teklif yaptığı söylense de verebilecekleri maksimum rakam 2.5 milyon avro, üzerine asla çıkmazlar. Vedat Muriqi'nin de Galatasaray / Fenerbahçe ilgisi karşılığında oraya gitmek isteyeceğini düşünmüyorum. Bu transfere "Anadolu'dan alınan yabancı" ön yargısı kurmam. Çok yararlı, hocamın sistemine direkt uyacak bir isim. 3.5 - 4 milyon avro'ları zorlarım ama bu rakamların üzerine de çıkmam.

10 yorum:

  1. Banega 2 sene sonra performans olarak dibi görür 2 yıl için 10-12m euro vermeye değer mi? Deniz Turuc Vedat Taylan kendileri bilir kulüpleri bilir teklifimi yapar çekilirdim. Fazlasını veren alsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dibi görmez, istikrarı görür. Garanti katkıdır.

      Sil
  2. Keşke büyük avrupa kulüpleri gibi derin kadrolarımız olsa. Bir sezon kontratı kalan futbolculara bonservis ödemeyip sezon sonu bedavaya almak çok güzel olurdu.

    Yamyam kulüp başkanlarına güzel bir cevap olurdu.

    YanıtlaSil
  3. UEFA ile imzaladığımız finansal fair play anlaşması 4 sene daha sürecek. 500 milyon avroya aşan borcun FFP anlaşmasının ötesinde bir zorunluluk getirmesi de cabası. Bugünkü mali tabloda şampiyon olmadığımız ilk sezon oyuncu maaşlarını ödeyemez duruma düşeriz. Bu nedenle hem bugün iş görecek hem de gelecekte satabileceğimiz oyuncularla anlaşmamız gerek. Banega bu nedenle olmamalı. 24-25 aralığında maaşı kallavi olmayan isimleri almalıyız. Takımda bonservis getirebilecek 5 isim var. Belhanda, Diagne, Feghouli, Marcao ve Luyindama. Gerisi 30 yaş ve üstü ila orta seviye isimler. Diagne veya Belhanda’dan en az biri(bana göre ikisi de gidecek) bu sene yolcu. Feghouli’de seneye 4 serbest kalır olacak. Marcao ve Luyindama’yı en az 2-3 sene kullanmalıyız. Çünkü savunmadaki uyumları bizi zirveye taşıyacak etken. Bütün bunlara orta sahadaki isimlerin Selçuk, Donk, Fernando’nun üst seviyede devam için 1-2 senelerinin olduğunu eklersek Banega değil Marcao türü aç ve geleceğe dönük isimler lazım bize. Muric olayında yorumlara katılıyorum. Hiç öyle 4 sınırını zorlamadan 1.5-2 verip beklemeye geçmek lazım. Şunu unutmayalım Rize ve Kayseri’nin önünde 6 ay var satmak için. Sezon sonu bedavaya by der yoksa bu isimler. Mecbur olan biz değiliz. Transferde akılcı davranırsak bu işi kıvırmak zor değil. Muric Fenere gidermiş gitsin. Zaten yabancı statüsünde başkasını buluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün "garanti katkı" diyeceğin tecrübelere de ihtiyaç var, eğer başarı diyorsan. Ffp gelecek için mühim olduğu kadar günü kurtarmak adına da önemli.

      Sil
  4. ne zaman heveslensek aha kamp başlamadan transferlerin ciddi bir kısmını bitireceğiz diye yine olmuyor,şener ve babel bitmiş deniyor ama neden açıklanmıyor anlamıyorum hatta şenerin sağlık kontrolünden geçtiği resimler sızdı medyaya,luyindama nın bonservisi hala alınmadı 30 haziranda kiralık sözleşmesi bitecek,neyi bekliyoruz hala yönetim ne yapmak istiyor çözemiyorum, eğer geçen sene ki gibi şeyler olursa bu sefer bu işin altından kalkamazlar, hoca da ortalığı ayağa kaldırır haklı olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bilmiyorum o kısmı. Babel de sağlık kontrolünden geçmişti :) Her dönem aynı şeyleri konuşuyoruz.

      Sil
  5. Banega müthiş katkı verir ama bonservisi bizi zorlar. Diagne 15 milyon gibi bir paraya satılırsa Luyindama Banega ve Muriqi'nin bonservislerini burdan çıkarabiliriz. Sol Kanat ve diğer bölgeleri de serbest oyuncularla takviye edip yolumuza devam ederiz

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir