28 Haziran 2019 Cuma

Burak Kapacak & Galatasaray, inanabileceğiniz gençleri düşünmek gerekir


Burak Kapacak için Galatasaray iddiasını Bursa yerel basınında da görmüştüm. Pek ihtimal vermediğim bir transfer olur. Genç yerlilere yönelmek iyi de, kendi altyapına baktığında "daha iyisi var" diyebileceğin isimleri konuşmalıyız. Hem bek hem de sağ açık pozisyonu için yazıyorum bunu, Burak Kapacak'ın çok büyük bir artısını yaşamayız.

Kubilay Kanatsızkuş'u hatırlarsınız. O da Bursaspor'da ciddi şanslar bulmuş bir gençti ama bugün pek konuşan yok. Burak Kapacak adına da bu geçerli olabilir. Geçtiğimiz sezon, Samet Aybaba'nını kısıtlı kadrosu içinde şans bulmuş ve bunu da fena değerlendirmemişti. Sağ bek olsa da sağ açık gibi kullanmıştı hoca onu ve ön taraftaki mücadelesinden faydalanıyordu.

Gol ve asist katkısı olmamıştı. Ligin 2. yarısında pek fazla şans bulamadı, Samet Aybaba sonrası ise formayı tamamen unuttu. Ligin ilk yarısında bir dönem adını konuşuyorduk, şu aşamada ötesine geçemedi. Yaşı 19, Bursaspor'la PTT 1.Lig'de yer alacak ve aşama kaydetmek istiyorsa takımdan ayrılmaması kendisi adına hayırlı.

Doğukhan Sinik'i de "altyapıya bakmak" amaçlı hocanın istemediği söyleniyordu. Bonservisi olmasa neyse diyeceğim ama bu futbolcu belli bir maliyet demek. O maliyeti de güvenebileceğin gençlere vermek daha mantıklı. Deneme / yanılma yöntemi de burada işlemez. Yusuf Erdoğan'ı alan Burak Kapacak'a mı yok diyecek demeyin bana. Anlatmak istediğim umarım anlaşıldı.

Ayrıca sağ bek rotasyonu da dolu. Linnes / Mariano zaten elinde, yerli olarak da Şener Özbayraklı geliyor. Alttan da Emirhan Civelek ve Berk Akdemir gibi isimler gelebilir. Bursaspor'da sağ bek için Muhammed Emin Sarıkaya vardı, 17 yaşında. İlla geleceğe dönük bir yatırım gerekiyorsa onu deneyebilirsiniz mesela. 

Gençleri düşünmek gerekiyor, bu ayrı konu. Yine de çok inanmadığım bir genç için deneme / yanılma diye bonservis vermem. İnandığım isim için ise yerine göre şartları zorlarım. Bonservisi olmayan isimler ayrı bir konu. Galatasaray altyapısı bu noktada devreye girmeli. Elimizde ciddi potansiyeller var ve eminim ki Fatih Hoca bunu deneyecek.

9 yorum:

  1. Geçtiğimiz yılın kendi içinde bulunduğu dinamiklerden midir bilmem ama Türkiye Kupası'nda dahi kendi gençlerimizi göremeyişimiz beni açıkçası ümitsizliğe sürükledi. Bunu da Fatih hoca kaynaklı değil, gençlerin yeterli gelişimi göstermek için çok da uğraşmadıklarından diye düşünüyorum. Yunus, Atalay ve diğerleri için artık devreye girme vakti geldi. Yusuf'u, Abdulkadir'i görüyoruz gurur duyuyoruz. Ancak kendi çocuklarımızın da artık bir aşama kaydetmesi, Florya'nın ruhunu diriltmesi gerekiyor. Fiziksel kapasite, mental olgunluk vs. bu konularda ne yapıyorlar, hocaları ne kadar destek oluyor bilmiyorum ama kimse gelip de bu oyuncular hazırdı, ama Fatih hoca hiç bakmadı diyemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi, hoca ışık gördüğü genci oynatır ve ısrar da eder. Bence de bu durum artık gençlerle alakalı.

      Sil
  2. Bu konudan bağımsız, Lazio Yunus Akgün - Caicedo takası önerse ne dersin? Ya da üstüne bi de Yunus’un sonraki satışından pay olsa? Yoksa direkt 3-3.5 Milyon Euro + sonraki satış payı mı istersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Caicedo Ocak ayında da gündemdi. Tam hocanın kalemi, ön alanda çok çalışkan bir forvet. Ama kafa kafya takasa da evet demem :(

      Sil
    2. Caicedo üzerine Yunus'un sonraki satışından %15 paya okeyim ben :( Caicedo + Aboubakar neler yapar...

      Sil
    3. bana sormadın yalnız hadsizlik yapmadan sadece yunus hakkında konuşmak isterim. şahsen doğru bi 4-3-3 oynayan bi kulübe gitmesini daha çok isterim. orada daha rahat kendini ifade edicektir. yalnız lazioda kanat değil de çift santraforda destekliyici olarak kullanılıcaksa neden olmasın tabi. olabilir.

      Sil
    4. Biz de doğru 4-3-3 oynuyorduk, ışık veremedi :)

      Sil
  3. fatih terime güvenim sonsuz. eğer gelicek yıllarda tarihi bi başarı elde edilicekse bunun da altyapıdaki gençlerden geçtiğini düşünmekteyim. asıl yetenekler orda. bursa gibi altyapısıyla meşhur kulüpleri öttüren yetenekler orda. bu yaz kampında terimin daha fazla gence şans vericeğini hissediyorum geçen seneye oranla. hatta gelicek sezon ozan gibi mecburiyetle değil isteyerek yetenek çıkarma gayretine girileceğini düşünüyorum. umarım yanılmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde de iyi gençler var dediğin gibi, bakacak işte. Işık veren oynar, hoca ısrar da eder.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir