24 Haziran 2019 Pazartesi

Diagne'yi transfer ederek, yeni sezon için bütçe oluşturmuştuk


Al Nassr iddiaları güçlü. Diagne için 13 milyon avro önerdikleri ama Galatasaray'ın 16 milyon avro istediği yazılıyordu. Diagne ise yıllık 4 - 4.5 milyon avro civarında bir rakamla anlaştı deniliyordu. Zaten "bu işi para için yapıyorum" mesajını çok daha öncesinden vermişti. Yer, yurt ya da şartlar fark etmiyor, yeter ki ucunda para olsun.

Böyle düşünen futbolcuya saygım var. Sonuçta bu işin temelinde "para" var ve sadece buna odaklı hareket eden futbolcuya da saygı duymalısınız. Yeter ki aldığı paranın hakkını versin. O da verdi, şampiyonlukta payı oldu. Attığı gollerin yarısı penaltı diyoruz ya, o penaltıların oluşumunda hep Diagne vardı.

Fiziğiyle oynayan bir futbolcu. Ocak ayında transfere o kadar odaklıydı ki hiç çalışmamış. Galatasaray'a geldiğinde yaşadığı sorunların temelinde fizik yetersizlik var. Buna rağmen fiziğiyle de iş gördü ve ona farklı bir oyun oynatmaya çalıştık. Yeni sezonda takımda olsa eminim ki daha fazlasını yapardı.

Buna imkan yok işte. Mental noktada hayatımda gördüğüm en problemli futbolcu. Güvenmeniz imkansız, bugün böyledir, yarın değişir, ertesi gün bambaşka konular konuşturur. Teklif varsa bunu kabul etmeme lüksünüz yok. Piyasasının olmasından kaynaklı da zarar etmeyeceğimizi biliyordum. Arap kulüpleri için etiket çok önemli.

Stratejik de bir transferdi. Son gün gelmesini herkes eleştirse de aslında bu sezon için bütçe oluşmuş oldu. O gün pas geçmiş olsak "10 milyon avro'luk" transfer gelirinden olacaktık. Diagne'yi transfer ederek, yeni sezon için bütçe oluşturduk ve planları bunun üzerine kurduk. Her anlamda iyi iş olduğunu düşünüyorum.

Geçen sezon Ahmed Musa'yı transfer ederken 16.5 milyon avro vermişler. O da iyi bir Dünya Kupası geçirmişti. Hatırlarsınız, o dönem peşindeydik. Diagne için 10 milyon + Ahmed Musa veriyorlar gibi haberlere pek inanmamak lazım. Al Nassr iyi bir takım, geçen sezonu da şampiyon tamamladılar. Guiliano, Maicon, Amrabat gibi futbolcuları var. Şimdi de Diagne'yi alıyorlar.

13 yorum:

  1. Kesinlikle Fatih hocanın tarzı olmayan, normal şartlar altında 2.5 milyon euro dahi verip almayacağı bir oyuncu tipi. Ama yönetimin '' transfer bilmezliği '' yüzünden son gün panik halinde ve '' yazın bi şekilde satarız '' mantığıyla yapılmış olan bir transfer. Bu aklın da hocadan çıktığına inanıyorum.
    Galatasaray yönetimine ''Mali'' anlamda hakkım sonuna kadar helaldir. Kulübü bir düzlüğe çıkartmaya çalışıyorlar ve büyük oranda başarılı oldular, içerideki hainliklere rağmen. Ama transfer noktasında hala güvenemiyorum. Mesela Diagne'yi iyi pazarlayabildiğimizi de şu an 16 Milyon Eurolara satıldığına da inanmıyorum. Elimizde kalacak diye de inanılmaz korkuyorum açıkçası. Onun dışında yapılacak olan transferlerde de şu anda başarılı ilerlenmediğine inanıyorum. Mesela aylardır bi Babel, Şener, Jimmy meselesi aldı başını gidiyor. Muriqi noktasına takılmış durumdayız. Trezeguet desen öyle. Bazı isimlere anlamsız takıyoruz kafayı. O isimler etrafında dönüp duruyoruz, sonrası malum '' panik transferleri. ''
    Kampa 1 hafta kaldı, ortada gelen giden yok. Transfer delisi değilim, yangın tayfa hiç değilim. Transfer işinin süreç olduğunun da farkındayım. Ama transferde iş bilen yöneticimiz olmadığına inanıyorum. Hayırlısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalmaz, hatta satış için anlaşma da tamam bence. Açıklanmasını bekliyorum. Transferle ilgilenen menajer çok iyi çünkü.

      Sil
    2. Bilmiyorum Burak yönetim transfer anlamında çok korkutuyor beni. Çok ağır hareket ediyoruz...

      Sil
  2. Daha önce de belirtmiştim, ben açıkçası yönetimden ters köşe isimler bekliyorum. Onyekuru'da, Marcao'da olduğu gibi basında hiç çıkmayan ve muhtemel scout hamleleri olacak oyuncuları bekliyorum. Son transfer döneminden ders almışlardır diye umuyorum, yoksa işimiz yaş. Yeter ki şu kulübedeki alternatifsizliği, yerli kıtlığını en mantıklı şekilde halledelim. Nokta transfer diyeceğimiz yabancılar gelecektir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle isimler de gelir. Ağırlıklı olarak scout ekibinin bulduğu isimler oluyorlar ve gizli kalmaları güzel.

      Sil
  3. O degilde Maicon'un bonservisini alsalar 5m yeter. 15 te diagne eder 20. Fernando ve mariano yu da sattık mı tamamdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke alsalar da bunun için neden yok. Sezon sonunda kullanırlar o hakkı. 1.5 yıllık kiraydı ve iyi de bedel verdiler.

      Sil
  4. Bu adamdan 15-16 gibi rakamlarla kurtulabilirsek çok guzel olur. Saha içi katkısı beklenenin altında olsa da yine de iyiydi ama çok zor bir kişiliği var ve takıma zarar verir

    YanıtlaSil
  5. herşeyin istatistik olmadığını gösteren bi oyuncu oldu. 1 sezonda 31 gol at konuşulan rakamlar 13-16 milyon avro arası. kasımpaşa en kazanan oldu. galatasaray nötr gibi. araplara çinlilere 20 üzeri satılır sandım. onlar da akıllanmış artık istatistik kovalamıyolar :) yalnız 4-2-3-1de kendisini besleyen bi oyuncu grubu olduğunda yine sezonda 20 golü aşacak bi futbolcu. yani kötü değil asla. kasımpaşada da böyleydi zaten. ne diyim hakkımızda hayırlısı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun içinde katkısı olmayan bir isim diyemem, en azından bizde :)

      Sil
  6. Bu yönetim transfer özürlü kabul etmek lazım. Abdurahim Başkan da 3 liralık oyuncuya daima 5 verir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir