6 Haziran 2019 Perşembe

Galatasaray, West Ham ya da Leverkusen fark etmiyor, hepsinden isteği aynı


Bugün dahi bu durum böyle. Bir şey olsun da Belhanda'ya tepki gösterelim diyebilen insanlar var. Bu fotoğraf paylaşıldığında da durum buydu ve Belhanda'nın aidiyetine kadar her şey sorgulandı. Neyse ki şiddet bu günlerde dindi ve Belhanda'nın önemi anlaşıldı. 

Porto deplasmanı da enteresan bir maçtı. O deplasmanda ancak o kadar iyi oynar ve pozisyonlar bulabilirdiniz. Forveti Sinan Gümüş olan bir takımdan bahsediyorum. Bu maçı 1-0 kaybetsek de akıllar kaçan pozisyonlarda kaldı. Feghouli'yi 75. dakikada oyuna sürüyorduk, garip bir dönem.

Fotoğrafta, Belhanda ve Feghouli'nin yanında Brahimi var. Sezon içinde "acaba sözleşmesi bittiğinde olabilir mi" sorusuna kesinlikle hayır diyordum. Bugün ise "ihtimal" doğdu diye düşünüyorum. Brahimi'nin tek odağının para olduğunu görüyoruz.

Galatasaray, Fenerbahçe, West Ham ya da Leverkusen fark etmiyor, hepsinden isteği aynı. Yarın x Çin ya da Arap kulübü uçuk bir para verse onu da kabul eder, asla şaşırmam. Bu işin maliyetinin yüksek olacağını biliyordum ama Brahimi'nin tek odağının para olacağını tahmin etmiyordum.

Yıllık 4 milyon avro + imza ücreti olarak da 5 milyon avro gibi rakamlar konuşuluyor. Bonservisinin olmaması tüm ipleri ona vermiş durumda. Bugün Brahimi'yi transfer etmek isteseniz çok büyük bonservis bedellerini konuşmak durumdasınız. Böyle düşününce "imza ücreti" olabilir gibi görünse de takımlarımızın bu lüksü var mı? Galatasaray açısından bakınca yok diye düşünüyorum.

Yıllık ücret konusunda rakamları biraz daha aşağı çekmek istediğimiz yazılıyor. Şu an takım içinde de yüksek ücret alan birçok isim var. Zirve Feghouli'nin mesela. Onun yanına bir de Brahimi eklendiğinde rakamlar birbirine çok benzer olacak ve daha yapacağımız birçok transfer var. 

Sol kanat için de farklı ihtimalleri konuşuyorduk. Cepte gördüğümüz Babel ve tekrar kiralamak istediğimiz Onyekuru'yla o pozisyon zaten mümkün olabilecek en iyi şekilde güçleniyor. Brahimi yıldız transferidir, transfer durumunda da Onyekuru işinin olmayacağını düşünürüm.

Elbette çok büyük isim. Feghouli'nin fit haliyle ülkede yarattığı farkı izledik, bir de sol tarafta Brahimi'yi düşünün. Oyun kalitesi ve tekniği üst düzeyde olan bir futbolcu. Porto'da kalmaması da kariyerinin en iyi döneminde mümkün olacak yüksek rakamları kazanmak olacak. Çılgın bir transfer olur.

11 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Brahimi-Ben Arfa-Belhanda-Feghouli ayni anda dusunsenize :) lig tarihinin en buyuk seyir zevki veren takimi olurdu.
    Tabi bu bir hayal sadece, Ben Arfa'ya guvenemem.

    Sol taraf icin benim ilk tercihim Brahimi olur. Ikinci Onyekuru. Ucuncu Babel. Babel'i cepte gørdugum icin ilk Brahimi ve Onyekuru yeniden kiralamayi denerdim. Maliyet+kalite+yas dusunursek Onyekuru en akilli tercih. Uyum sorunu yok. Son dønemlerde oyununu da gelistirdi. Skor katkisi, tempo var. Ama Brahimi demek de Sampiyonlar liginde buyuk futbol oynamak demek. Hayirlisi.

    YanıtlaSil
  3. Ben zor görüyorum bu transferi Brahimi'yi getirmek için birçok iyi takımla yarismak zorunda kalabiliriz bu da para demek o da bizde yok

    YanıtlaSil
  4. Brahimi skorer bir adam değil patlayıcı deparı da yok. Oyun kurucu kanat feghouli gibi. Tek forvet arkası Brahimi-Belhanda-Feghouli olmaz arka 3 lüde skorer ve ceza sahasına içgüdüsel koşu yapacak kimse yok.

    Babel ve santrfor yapıp arkasına Brahimi-Belhanda-Feghouli yaparsan olur. O zamanda 3 lunun arkasına alacağın adamın canı çıkar. Banega değil Seri de gelse yetmez.

    Onyekuru/Bruma tarzı patlayıcı kanadı nereye koyacaksın. 6 banega 8 Belhanda 10 talisca 7 feghouli 8 Brahimi kanatlarda ve tek forvet olsa...

    Vedat Muriq bile gelse pres koysa bu sefer bitiricilikte sıkıntı olur. Vedat Feg Belhanda Brahimi Banega?

    Olur mu olur 4 yıl için yıllık 3.5 veririz imza parası da 4m. Düşük bir çıkış maddesi de koyarız 5m gibi. Öyle gelir bence. Ama kurgu nasıl olacak bilemedim Babel gelecekse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli de skorer bir adam değildi ama bu lig bu kendilerini skorer kılıyor. 10 gol bandını zorlamasını beklerim Brahimi'nin.

      Sil
  5. Babel ve Brahimi çok farklı görevdeki oyuncular. Babel 2.forvet Max Kruse olur alternatifi yada Talisca.

    Max Kruse ve Brahimi alınsa keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı isimler tabii, kıyas yapmam. Ama Brahimi gelirse de Onyekuru alınmaz.

      Sil
  6. Brahimi gelmemeli. Takımda yeterince Arap ve Afrikalı var. Bu da daha da dengesiz bir takım haline gelmemize sebep olur. Yeterince dengesiz adam var takımda. Büyük futbolcu ama skor anlamında Onyekuru'dan artı bir katkısı olacağını zannetmiyorum. Babel de gelirse Onyekuru kiralanırsa sorun olmaz. İllaki bir oyuncu gelecekse Olsen'e ciddi bir yatırım yapılabilir. O bizi aşarsa Göteborglu Nygren denenebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sorun olmaz, öyle bir mesele de yok zaten. Brahimi'nin oyun kalitesine artısı olur. Yatırım derken, önce bonservis geliri elde etmelisin. Brahimi serbest, Olsen bonservisli.

      Sil
  7. Onyekuru hızlı bitirici ve savunmaya yardım eden bir oyuncu ama winner değil çok kararlı hırslı bir adam değil. Genelde maç çözüldükten sonra etkili oyun bilgisi vasat. Sezonun başında az eleştirmedik gol atınca biraz görmezden geldik. Onyekuru'yu kötülemek yada övmek amacında değilim.

    Babel'in de Bruma'nın da Brahimi'nin de kendine göre artısı var eksisi var. Makul şartlarda hangisi gelse sevinirim üzülmem. Ama kim gelecekse diğer parçalar ona göre şekillenmeli. 3 lu 4 lu kurgu önemli.

    Aksi halde Burak Sneijder Drogba yı alıp takım kimyasını bozan 2012 yılına döneriz. 2012 takımı takım olamamış birbiriyle uyuşması mumkun olayan oyunculardan oluşuyordu. Toplam kalite önemli ama bana göre 10 oyuncunun derli toplu ve birbirini tamamlayarak oynaması daha fazla futbol zevki veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç ama, zamanla winner olabilir. Takımın düzeni içinde çok kıymetli. Brahimi'nin ne kadar artısı olsa da abuk bir maliyeti de var. Ayrıca sağda Feghouli derken, solda yine bu tarzda bir isim çok farklılık oluşturmayabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir