2 Haziran 2019 Pazar

Galatasaray'ın 2010 yılından bu zamana en iyi 11'i


Galatasaray'ın 2010 yılından bu yana en iyi 11'ini yapmanızı istemiştim. Twitter'da güzel bir etkileşim oldu, öncelikle herkese teşekkür edeyim. Bu tarz nostaljileri yaz döneminde sık sık yapmayı düşünüyorum. Ağırlıkla yazılan isimleri de derleyip, blogda paylaşmak istedim. Bir de burada konuşalım, güzel bir beyin fırtınası olsun, hem de eskileri hatırlayalım.

Yazılan isimlere bakınca ortak 11 bu diyebiliriz;

Muslera
Eboue Ujfalusi Marcao Telles
Melo Selçuk
Feghouli Sneijder Bruma
Drogba

Kağıt üzerinde bakınca da birbirini tamamlayan, çok kaliteli bir 11. Bu futbolcuların Galatasaray'daki zirve dönemlerini düşünün ve takımın başına da Fatih Terim'i getirin. Belki 4-2-3-1 oynamayız ama şu kadroyla da ligi geçtim, Avrupa'da ciddi işler yapmak oldukça olasıymış.

Muslera'yı tartışmayız sanırım, zaten başka kaleci de yok. Sağ bekte Eboue mi Mariano mu sorusu sorulur. Mariano'yu kalite olarak daha iyi bulsam da Eboue'nin istikrarı ve etkisi çok daha büyüktü. Eboue'nin çok ciddi 2 sezonu var, Mariano'yu ise maç maç yorumlayabiliyoruz.

Stoper tandeminde de Ujfalusi tartışılmaz. Ujfalusi sonrası o yeri doldurmayı ta ki bu sezona kadar başaramadık. Yanına da Marcao'nun yazılması doğal. Luyindama mı Marcao mu diye sorulurdu orada da. Stoperleri düşününce bir de aklıma Hakan Balta'nın 1-2 sezonu geliyor. Marcao geçen 6 ayda çok büyük işler başardı, hatta çehreyi değiştirdi.

Sol bekte üç tercih var. Telles, Nagatomo ve Riera. Ben Riera demiştim. Sol beke çekildiğinde gerçek anlamda bir büyük takım bekine evrilmişti. Şampiyonlar Ligi'nde dahi sırıtmadı diyelim. Nagatomo da istikrarlı bir isim, yazanlara "neden" diye sorulmaz. Telles ismi daha çok çıkmış, belki de beklenti kaynaklı. Oysa Galatasaray dönemi müthiş geçmişti diyemem.

Melo / Selçuk İnan konusunda da tartışamayız. Şu ikilinin yerine yazabileceğimiz kimse yok. Bu iki isim "zirve" dönemlerinde ligin ve Galatasaray'ın tüm çehresini değiştirmiş, kırılma noktası olmuşlardı. Belki de ülke tarihinin gördüğü en büyük orta saha ikililerinden.

Feghouli için de tartışma olmaz. Bu sezon gösterdiği performans şampiyonluğun kilit noktasıydı. Sneijder'i de bu kapsamda değerlendiririm, zirve döneminde o da kırıp atıyordu. Bu ikili yerine de düşünülecek pek fazla isim yoktu.

Sol kanat bulmak zor. Çünkü o pozisyon için çok ciddi adaylar var ve işin içinden çıkamadık. Bruma, Garry Rodrigues ve Onyekuru ismi en çok çıkanlardan. Podolski dahi düşünülebilirdi. Bruma ismi belki de kalitesi kaynaklı en çok çıkmış. Ben Onyekuru yazmıştım, bu sezon ki performansı beni çok etkiledi. Büyük maçların hepsinde vardı. Garry Rodrigues de ciddi aday gerçi, kimse es geçmemeli.

Forvette de aday çok. Drogba ismi en çok çıkan olsa da Burak Yılmaz, Gomis ve Elmander gibi iddialı adaylar da olmuştu. Hatta ben Burak Yılmaz'ın hak ettiğini düşünenlerdenim. Gerçi duygusal davrandım ve Elmander dedim. Drogba ismi biraz da adının ağırlığı diyebiliriz. Gomis'i de unutmamak lazım, bir sezonda en çok gol atan yabancımızdı (sadece bu formayla).

8 yorum:

  1. Bu nasıl bir kadrodur ya, çok şanslıyız ağabey. Belki Hagi'ye yaşım yetmedi çocuktum hatırlamıyorum ama şu kadro da efsane ya. Hem de delikanlılığımın zirve noktasında izlediğim oyuncuların kadrosu. 👏👏

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi oyuncular gelip geçmiş Elmander Gomis Burak Rodrigues dışarda kalmış su kadroda
    Tek rakipsiz olan kalecimiz :)

    YanıtlaSil
  3. mariano'yu çok severim çok teknik bi oyuncudur ve inş bu sezonda kalır ama kalitesini eboue'den nasıl daha iyi buluyorsunuz ya ? eboue bana göre en üst eşikte. dani alves, maicon vs gibi avrupa'nin en iyilerinden. mariano ise bunların bi tık altıdır. zaten oynadıklari takımlar da tam bunu gösteriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite değil, performans kıyası bu. Eboue, Mariano'ya göre çok daha istikrarlı ve iyiydi. İlk 2 sezonu dahi yeter. Bu yorumun geleceği için ısrarla "kalite" vurgusunu yapsam da anlaşılmıyor demek :) + Eboue'nin kariyeri Mariano'dan iyidir. Mariano'da Sevilla, Eboue'de iyi döneminde ve uzun yıllar Arsenal mevcut.

      Sil
  4. Aslında ben de Selçuk'u yazacaktım ama Selçuk'un eski maestro halini değil, şu anki halini düşünerek Fernando'yu yazdım. Kalite anlamında da daha önde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anki haller düşünülmez böyle kadrolarda, en iyi anları hatırlanır :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir