17 Haziran 2019 Pazartesi

Galatasaray'ın yerli ve forvet ihtiyacı bilindiğinden akıllara gelen ilk isimlerdendi


Umut Bozok sorusu çok gelmekte. Galatasaray'ın yerli ve forvet ihtiyacı bilindiğinden akıllara gelen ilk isimlerdendi. "Orada bir köy var uzakta" der gibi, köyü gören yok ama herkes o köyün orada olduğunu biliyor. Kimse demiyor ki Umut Bozok, Galatasaray'da yapabilir mi? Ya da seviyesi nedir?

2017 / 2018 sezonu zirve dönemiydi. Ligue 2'de 36 maçta 24 gol 3 asistle oynamıştı. Geçen sezon ise Ligue 1'de 25 maçta 2 gol 4 asisti vardı. Ligin ilk etabında ağırlıklı olarak 11 oynasa da ligin 2. yarısında formayı kaybetti ve rotasyonun derinliklerinde kayboldu.

İyi olduğu dönemde "Milli Takım" üzerinden ben de eleştiriyordum. Türkiye'yi tercih etmiş bir isim ve elbette Fransa'nın bu zengin yapısında şansı yoktu. O dönem çağrılan bazı isimlere göre de performansı gayet iyiydi. 

Umut Bozok o dönem "ben Ümit Milli değil A Milli Takım futbolcusuyum" diyordu. Lucescu'nun tercihlerine baktığımda hak da veririm. Hollanda 3. Ligi'nden dahi futbolcu bulup kadroya almışlığı var. Umut Bozok ise zirve günlerinde en azından hazırlık maçlarında denenmeyi hak ediyordu.

Henüz 22 yaşında, bence de potansiyeli olan bir futbolcu. Galatasaray'a gelse büyük farklılığını beklemesem de en azından rotasyonu dolduran bir isim olabilirdi. Hareketli bir forvet, teknik ve bitirici özelliği fena değili. Ama iş Ligue 1'e geldiğinde yapamadı, performansı Ligue 2'de kaldı.

Bonservis bedelini de atlamayın. Ligue 2 takımlarından Lorient'e 4 milyon avro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. Galatasaray'ın alternatif olabilecek bir isme bu bonservisi vermesi imkansız. Umut Bozok'un iyi kötü piyasası var, bunu da karşılamak zor.

Lorient adına ciddi yatırım. Ligue 2 takımının 4 milyon avro bonservis verdiğine pek denk gelmezsiniz. Umut Bozok'un fanatik bir Galatasaraylı olması da kurtarmaz. Bu transfer üzerinden de Galatasaraylı idareciler eleştirilemez.

4 yorum:

  1. Galatasaray'da santrafor oynamanın kolay olmadığını Diagne, Mitroglou ve Eren isimleri üzerinden gördük. kendini fransa 2. Ligi'nde göstermesi yetmez daha iyi olması lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fransa 2. Ligi'ni ölçü alırım da bu transferde durum başka.

      Sil
  2. Sosyal medyada 1.5m deniyor bonservis için. Lig2 ve Lorient için 4m biraz fazla gelmişti 1.5-2 normal. Eğer oyleyse yerli statüsündeki bu çocugu alsaydık keşke. Piyano da çalardı ah ah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünmedik nedense, nedenini bilmiyorum :( Sordum da bilenlere, onların da bilgisi yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir