14 Haziran 2019 Cuma

İnsan ister istemez, Banega / Nainggolan / Belhanda orta sahasının hayalini kuruyor


Hayal kurmak bedava olduğu için bu fırsatı es geçmeyelim. Ciddi mi, değil mi bilmemekle birlikte Galatasaray'ın Nainggolan'ı kiralama ihtimali konuşuluyor. Çok değil, bir sezon önce Inter transfer etti ve 38 milyon avro bonservis bedeli ödedi. Conte'nin kendisini istemediği bilinse de bu maliyette ismi çok kolay bırakmayacaklardır.

31 yaşına geldi ve sorunlu bir futbolcu olduğu da herkes tarafından biliniyor. Kalitesine asla lafım yok, bir merkez orta sahada bulunması gereken tüm özelliklere sahip. Tempo, şut, sertlik, pas ve teknik özellikler. 6'ya da yakın oynayacak özelliği var, 10'a da. Yıllardır Serie A'da çok büyük işler yaptı. Roma'ya bu kadar aidiyet duyan bir ismin de Inter'e gidişi enteresan gelmişti bana.

Inter'de çok fazla hayal kırıklığı var, Nainggolan da onlardan biri diyebiliriz. Spaletti'nin düzeninde ağırlıklı olarak 10 numara oynamak durumunda kaldı. 10 özelliği barındırsa da direkt olarak orada oynayacak isim değil. 8'de oynaması gerekiyordu ama pek düşünülmedi. Bu da onun performansını düşürdü.36 maçta 7 gol 3 asisti var.

Conte'nin de Inter'e adım atmasıyla takımda çok fazla şansı kalmadı. Direkt olarak gitsin dediği isimlerin başında geliyor. Chelsea'ye gittiğinde de direkt olarak Diego Costa'yı göndermişti. Bu tarz radikal kararları kolay alıyor ve pek geri adım atacak gibi değil. Nainggolan'ın transfer ihtimali tam da bu noktada doğdu.

Yaşı ve sorunlu yapısı itibarıyla kimsenin önemli bir bonservis vereceğine inanmıyorum. Kiralama durumunda ise mutlaka daha iddialı takımlar devreye girecektir. İtalya dışına da çıkacağına çok inanmıyorum aslında, yıllardır orada. Bir sezon önce 38 milyon avro'luk bonservis bedeli varmış. Yine de Juventus'un Melo konusunda hayal kırıklığı yaşamasının ardından bu futbolcuyu kiralamamız aklıma geliyor. Transfer tarzları birbirine o kadar yakın olur ki.

İnsan ister istemez, Banega / Nainggolan / Belhanda orta sahasının hayalini kuruyor. Nainggolan'ın olası kiralama ihtimali Belhanda'nın gideceğine anlamına gelmez. Banega'yı "regista" gibi 6'da kullanmak mümkün. Nainggolan zaten 8'de, Belhanda da 10'a yakın. 4-3-3 adına oluşabilecek en iyi orta saha hattı. Tabii bizim adımıza.

Hadi Belhanda'ya çok iyi teklif geldi ve denklemden çıktı diyelim. Fernando 6'da, Nainggolan 8'de, Banega ise 10'a yakın. Banega da, Nainggolan da orta sahada 6-8-10 gibi kullanabileceğiniz isimler. Nainggolan daha sert, Banega ise biraz daha teknik. Kalan özellikler benzer ve onları da yönlü kullanabilmek demek. Bu transferler olsa oluşabilecek seviyeyi tahmin edebiliyor musunuz?

13 yorum:

  1. Nainggolan'in olduğu orta saha hayallerin bile üstünde olur. Banega-Nainggolan ikilisi ise Türkiye Liginin istediği her şeye sahip bir orta saha.

    YanıtlaSil
  2. Hayal işte güzel olurdu

    YanıtlaSil
  3. banega ve nainggolan 31 yaşında,diyelim bir şekilde aldık bu oyuncuları en az 3 senelik kontrat da yaptık,alacakları maaşları hepimiz tahmin edebiliyoruz,şimdi bende arzuluyorum bu oyuncuları ama yaş ve maaşı göz önünde bulundurursak bjk gibi olma ihtimalin çok yüksek,mancini dönemi GS mesela,50 milyon euroya yakın maaş bütçesi vardı o takımın,gruptan çıktık o dönem de ne oldu lig de 65 puan topladık melo,wesley,drogba,burak,selçuk,eboue gibi yıldızlar ile, malesef bu doğru bir transfer stratejisi değil bence bu, yıldız dolu ama yaşlı bir kadro kurmak tehlikeli birşey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nainggolan konusunda kiralık düşündüm aslında. Bazı pozisyonları tecrübeyle geçebilirsin, 11'in 11'i de genç olmak zorunda değil.

      Sil
  4. yaprak kımıldamıyor kulüpte yine

    YanıtlaSil
  5. Bu orta sahaya 3 yıl aramıza bakmayız. Ligin 5 gömlek üstü olur. Şampiyonlar Ligi içinse çeyrek final takımları seviyesinde. Iyi bir forvet ile de 5. Yıldız takılır. Zor ama imkansız değil hayal asla değil bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmkansız değil bence de ama şartlar zorlar. Nainggolan'ın durumunu pek kestiremiyorum :(

      Sil
  6. Naingolan galatasarayı istediği seviyeye taşır, galatasarayda naingolan hakettiği gerçek değeri vermesini sağlar.. imkânsiz değil ama zor, zor olanı severiz bilirsiniz ☆☆☆☆♡

    YanıtlaSil
  7. Hocam acıklama dan anladığım kadarıyla seri gelmeden fernando gitmeden yazmışsınız son duruma gire orta saha nasıl olur

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir