20 Haziran 2019 Perşembe

Javier Hernandez ismi geçtiğine göre istenilen biraz daha net bir golcü mü?


Fatih Terim'in geri döndüğü ve başkanın da hala Dursun Özbek olduğu zamanlara dönelim. Ocak ayının forvet arayışında en önemli aday Javier Hernandez'di ve anlaşmanın da tamam olduğu yazılıyordu. Devamında yönetim değişti ve bu transfere olan ilgi bir şekilde koptu. Devamında da Okaka'yı konuşmaya başlamıştık.

Bugün de Javier Hernandez'in yeniden gündeme geldiği yazılıyor. West Ham'la olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Yine de West Ham'ın kolaylıkla gözden çıkaracağı bir isim diyemem, geçen sezon ciddi anlamda şans buldu. Premier Lig'de 25 maçta 7 gol 3 asisti var. Bu rakamlarla da hala alıcısı vardır diye düşünüyorum.

Sözleşmesi bitmiş ya da West Ham'ın beklentisinin olmadığı bir isim değil. Kiralık ihtimali yok, bonservis söz konusu olduğunda da en kötü ihtimal 4-5 milyon avro'lar konuşulacak. Banega benim için garanti bir katkı olsa da Javier Hernandez için o kadar emin olamıyorum. Her ne kadar Türkiye'de bu forvetlerin büyük oranda iş yaptığını görsek de hocanın forvette gerçek anlamda aradığı tarzı konuşmalıyız.

Javier Hernandez de daha çok ceza sahası içinde etkisini arttıran bir isim. İyi bir bitirici, farkı da hızlı ve biraz daha hareketli olması. Gomis sonrasında net bir bitirici sorunu yaşadığımız doğru. Diagne'yle bunu aşmaya çalışsak da Fatih Hoca daha çok "oyunun içinde katkısının" olması amacıyla farklı kullanmıştı. Javier Hernandez'e de bu dönüşümü yaşatmak zor. Gomis gibi önceliği "gol" olması gerekecek ve hücum düzeni onun üzerine kurgulanacak.

Gomis'e göre daha hareketli tabii, ön alanda biraz daha presçi diyebiliriz. Böyle bir forvetten de mutlaka katkı alınır. İsmi geçen Vedat Muriqi'yi düşününce tarzı sorguluyorum sadece. Vedat Muriqi hem pivot santraforun tanımı gibi, hem de mücadelesi, oyun düzenine katkısı yüksek. Belki o yine olur ve önüne de daha net bir bitirici düşünülür. Javier Hernandez biraz daha Baros gibi diyelim, hoca istiyorsa mutlaka bildiği var.

Kolay iş değil tabii. 31 yaşına geldi, mutlaka daha garanti bir kontrat ve mücadele içindeki ligde olmak isteyecektir ama West Ham'ın beklentileri vardır. Bonservis geliri elde etmeden de böyle bir transfere girişmek güç. Acilen Diagne'yi satmalı ve önümüze bakmalıyız. İyi isimler konuşsak da onlar için harekete geçmek zorlaşıyor.

12 yorum:

  1. Hoca istiyor ise diye bakacağımız bir transfer olur özünde hayallerimiz daha farklı koşan havadan indiren yeterli gol vuruşu ve asist kapasitesi olan rakip savunmaya sorun çıkaran bir forvet arzusu bkz. Elmander:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elmander'in gol vuruşu ya da hızı o kadar üst düzey değildi yalnız :)

      Sil
    2. Pres gücü oyunun içinde olması ve yeterli gol vuruşu vardı bana göre şuan en az 1 adet kendisinden lazım diğer forvet daha direk seçilebilir

      Sil
  2. epl'de en az 5 sezon oynamış her oyuncuyu düşünmeden getiririm. boyu kısa olsa da dağıtır burayı.

    YanıtlaSil
  3. Bay Abdürrahim Albayrak medyaya hedef saptırma yapmış olmasın.. belkide hiç gündemde yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de gündemimizde yok, tamamen demeçle alakalı bir haber. Umarım ters köşeye yatırıp daha değişik tarzda bir forvet alırız.

      Sil
    2. Bilmiyorum, gündemde olmayabilir de. Ben medyada çıkan isimleri konuşuyorum :)

      Sil
  4. 2020 de sozlesmesi bitecek iş yapabile cek biraz isimli oyunculara bakıyoruz hepsi bu.

    Müfit hoca boşta değilmiş demek. Hasan Şaş ve müfit hoca davala da... Kemal Özdeş Mesut Bakkal Erol Bulut Okan Buruk...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menajer önerisi bu isimler, sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalan isim öneri olarak önüne düşüyor. Sen de fırsat kovalıyorsun.

      Sil
  5. Güçlü ve ceza sahasini dolduracak bir oyuncu gerekli Chicharito buna pek uymuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceza sahasını doldurma konusunda çok da eksik kalmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir