25 Haziran 2019 Salı

Kötü transfer de olabilir ama Fatih Hoca'nın Yusuf Erdoğan'ı denemeye hakkı var


Yusuf Erdoğan transferini biraz açalım. Tepki de var, Fatih Hoca istediyse vardır bildiği durumu da. Dün de anket yaptım hatta, Adem Büyük ve Yusuf Erdoğan'ın olası transferlerini sordum. Adem Büyük için yüzde 70 hayır derken, Yusuf Erdoğan için yüzde 70 hoca istediyse vardır bildiği noktasında. Yusuf Erdoğan'a biraz daha ılımlı yaklaşım geliyor gibi.

İster istemez "altyapı" konusu soruluyor. "Yusuf Erdoğan kadar oynayacak futbolcu çıkmıyor mu" sorusu soruluyor. Doğal bir soru, ben de merak ediyorum. Yusuf Erdoğan'ı tutmam, inanmadığım da bir isim. Hızlı derim, yanına 2. bir iyi özellik koymakta zorlanırım. Aydın Yılmaz'ı eleştiriyorduk, bence Yusuf Erdoğan'dan çok daha yetenekli bir isimdi.

Altyapıdan gelecek bir ismin önüne "Yusuf Erdoğan ya da Şener Özbayraklı" koyduğunuzda o gencin şevki kırılabilir. Bir yandan da iyi olanın önünü kesmezdi hoca diyorum. Fatih Hoca'nın Galatasaray'daki teknik direktörlük kariyerine bütünüyle hakimim, ömrüm onun yetiştirdiği ve geliştirdiği futbolcuları izlemekle geçti.

Işık gördüğü isme formayı verir ve ardına bile bakmaz. Bir de sözleşme durumu var, hala bekliyoruz. Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı gibi isimlerin gösterdiği aidiyeti görüyorsunuz. Galatasaraylı gençlerden de bunu beklemek hakkım. Sezon sonunda serbest kalacak bir genci parlatmak istemem, kimse kusura bakmasın. Genç futbolcu da biraz kendine bakacak.

Biraz daha ileri götüreyim. Yusuf Erdoğan'ı geçemeyeceğine inanan bir genç futbolcuyla da yola çıkmam. En iyilerinden biri Yunus Akgün diyoruz ve 1 yıldır izledik. Ozan Kabak'tan bile daha önce şans buldu. Aklımda kalan iyi maç sayısı 1, şansı kötü kullandı. Sözleşme yenilerse o şans mutlaka bir daha gelecektir ama ilk etapta görüntü iyi değildi.

Bu da beni hocanın bildiği vardır noktasına getirir. Tudor ya da x teknik direktör geldi diyelim, bu isimler kendini kurtarmak için güne oynar. Haliyle de aşağı tarafa pek bakmaz, doğaldır da. Fatih Terim ise yılların Galatasaray neferidir, herkesten çok kulübün geleceğini düşünür. 2000'li grup diyoruz ya, bu ekibi oluşturan da Fatih Terim. "Genç futbolcu" üzerinden Fatih Terim'i eleştirmeyi asla anlamayacağım.

Ayrıca hocanın Yusuf Erdoğan'ı istiyorsa denemeye hakkı olmalı, bu kredisi var. Emre Taşdemir için de vardı, Yusuf Erdoğan için de var. Denemek istiyorsa deneyebilir, ben eleştirmem. Bence de gerekli bir isim değildi ama bildiği vardır diyorum. İzleyip göreceğiz, bakarsınız kazanır. Sonuçta bonservis yok, yıllık ücreti de olabildiğince düşük. Yerli açığı için sinekten yağ çıkarmaya çalışıyor.

Sol beke de dönüştürebilir bu arada. Yusuf Erdoğan'ın Ersun Yanal döneminde sol bek oynamışlığı var. Ersun Yanal, Caner Erkin'i de sol beke eviren isimdi. Hızlı, geriden oyun kurabilecek bekleri seviyor, Yusuf Erdoğan'da da o dönem ışık vardı. Fatih Hoca da bunu alternatif arasına almış olabilir. Hoca zaten en doğru şekilde bu transferi bizlere anlatacaktır.

24 yorum:

  1. '' Altyapıda bu kadar adam varken neden Yusuf alınıyor? '' cümlesini söyleyeceğim son hoca şu an takımın başında. Yusuf'un yerine oynattığı zaman başarılı olacağına inandığı oyuncu olsa eminim onu oynatırdı. Bu '' Yusuf mükemmel oynayacak. '' anlamına gelmiyor. Ama demek ki hoca Yusuf'un başarılı olma ihtimalini altyapıdan birini koyduğunda onun başarılı olma ihtimalinden daha çok görüyor ki böyle bir karar aldı. Bize bunca başarılar kazandıran adamın bu kadarcık deneme şansı da olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onu söylemek istedim işte, Fatih Hoca'yı genç futbolcu üzerinden eleştirmeyi asla mantığım almaz.

      Sil
  2. Seneye gelmese bile illa ki getirecekler bu siniri,peki biz neden ts gibi genc yerli oyuncu almiyoruz,sonra salih dursun gibi veysel sari gibi vasatlara dunyanin parasini akitalim,bjk bu yerli gurbetci isini muazzam yapiyor biz neden yapmiyoruz,fb bile yerli almaya calisiyor biz de yusuflara şenerlere yatirim yapiyoruz,bunlar ile hicbir gelecek yok,sonra parlayan yerlilere bir kamyon dolusu para dokeriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yoruma katılıyorum. Bloga da yazdım, hatta isim isim belirttim. Gurbetçi pazarı orada, maliyetler böyle, zarar yok diye. Yapamıyoruz maalesef, ısrarla görmüyoruz.

      Sil
    2. adsız ben de senin gibi düşünüyorum da. yani scoutu aşağılayasım geliyo burak bey toz kondurmuyo :) vedat inceefe arayıp tarayıp genç milli takım oluşturuyo. kendisi galatasaraylı bu arada :) u21 sonuçta. ülkenin en iyi gençleri yer alıyo. beşiktaş o oyunculardan güveni dorukhanı falan alıp denerken biz bi tanesini bile almıyoruz. yabancı scouting bilmem de yerlide bayaaaa bi kötüyüz.

      Sil
    3. Aşağılamak ağır ifade, bunu yayınlamam :) Eleştiri doğru söylem.

      Gurbetçi konusunu en çok dile getiren ve yazan isimlerin başındayım. Hak da veriyorum, doğru. Yerlide zayıfız, gurbetçi pazarında ise neredeyse sıfır.

      Sil
    4. pardon yaaa aşağılamak harbi ağır olmuş :) eleştiri diye düzeltelim. gece uyumadan önce yazmıştım. yorgunluktan olsa gerek. bi de kelimeleri seçerken kırıcı olabiliyorum. yani hayatımda da böyle. mazur görün lütfen. her gün kitap okuyorum düzenli de işte bu kadar olduk anca :)

      Sil
  3. böyle denemelere kimse karşı çıkmaz ki.. tutarsa tutar, tutmazsa yallah..

    ama maliyet önemli. maliyet düşük olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. böyle denemelere karşı çıkılmalı. altyapında 13 gole 15 gole katkı yapan kanatların varken sen düşmüş takımın 4 gol katkılı kanatını alırsan küstürürsün gençleri. sonra neden aidiyet yok. en büyük korkum bu altın jenerasyondan faydalanamadan elden kaçırmak. ozandan yine az çok fayda ettik de. diğerleri bomba

      Sil
    2. Fatih Hoca ise takımın başındaki karşı çıkılmamalı. Altın jenerasyon konusunda söylediğim yerdeyim. 4 ay önce Yusuf Erdoğan yoktu, neredeydi bu isimler, neredeydi sözleşmeler. Hoca bu yüzden aksiyon alıyor olamaz mı? Bu altın jenerasyon dediğin ekibi de Fatih Terim kurdu bu arada.

      Sil
    3. yani söylediklerin biraz konuyu saptırmak gibi bence. terim kurmadı diye bişi söylemedim. yalnız senin de terimin gençler konusunda cesur olması gerektiğini söyleyen yazıların var. ben de yusuf yerine bu gençlere şans verilmesini istedim. olayı sanki terime düşmanmışım gibi lanse etmen hiç hoş değil. emre akbabayı al bu gençler küsmez. yalnız formsuz yusufu alırsan küsebilir. ne zaman forma şansı bulacaklarını düşünür dururlar ki bu tahminim. yani sebep bu da olmayabilir.

      haaa bi de aksiyon konusu tabi olabilir. şahsen terimin bu yaz kampında alttaki gençlere fazlasıyla şans vericeğini düşnüüyorum. olabilir yani. çünkü u21de mütiş bi başarı elde ettiler.

      Sil
    4. Saptırmak değil, gördüğümü yazıyorum. Gençleri savunan, değer veren, onlar hakkında bir şeyler yazmaya çalışan biriyim daima. Ben de onlar en iyi yerlerde olsun isterim ama Fatih Hoca benden daha çok istiyordur. Işığı görse o şansı verir, ısrar da eder diyorum. Yeri gelir eleştirilir tabii, herkes gibi.

      Sil
  4. yunus şansı kötü kullandı çok yanlış bence. doğrusu yanlış değerlendirildi. yunus kanat forvet ve 4-3-3 sisteminde iş yapar. ligte aldığı az süreli maçlardan çok kupadakilerle yorumlamak gerek. yani kupada ana mevkisinde 4-3-3 oynadığı tek maç var ve 3 gol 1 asistle oynadı. ayrıca genç liglerde bu çocuk fırtınalar estirirken abdulkadirin esamesi okunmuyodu. yunus eğer doğru bi 4-3-3te sürekli şans bulursa iyi bi yerlere gelicektir. keşke ajax falan alsa da parlatsa. 2 seneye ummadığımız piyasa değerlerine ulaşabilirdi. biraz fizik de lazım tabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü kullanmadı, çok kötü kullandı. Gayet şanslar buldu, sahada bile göremedik.

      Sil
    2. ne diyim. o kadar şeyden şansı kötü kullandıyı çıkardıysan sen de haklısın :) ayrılıcak haberleri çıkıyo. umarım 4-3-3 sistemli bi kulübe gider de parlamadan sönmez. daha 18inde bi futbolcuya şansı kötü kullandı diyip kenara atmak haksızlık yapmak gibi geliyo bana biraz.

      Sil
    3. Abi sen de izledin, ben de izledim bütün maçlarını. Bu sezon U21 ve Uefa Youth League'de çıktığı maçlarını dahi izledim. Kafa hiç orada değil. Galatasaray zaten 4-3-3 oynuyor, gayet doğru yerde oynadı. Sağ tarafta, çünkü kat eden bir isim.

      Bu arada, geçmişinde aslında forvettir. Daha serbest rolde, 4-4-2 de tamamlayan forvet ya da 4-2-3-1'de serbest oynayan bir isimdi.

      Galatasaray'ın mevcut yapısı bu yani :)

      Sil
  5. bi de şey konuşmuştuk. neden bu gençlerde aidiyet yok diye. bundan işte bence. altyapıda ve takımımızda yusufu sulu getirip susuz götürücek bisürü genç var. yusuf alınıyo. kusura bakma ama ligten düşmüş bursanın yusufunu alıcağıma u21de +61 gibi bi averajla şampiyon olmuş alt takımın metehanını recepini alırım. fatih terime rağmen bile ben buna vizyon diyemem. bursanın en iyi döneminde aldığımız oyuncular bile elimizde patlamışken yusuf saçmalıktan öte değil. eğer bi ışık aranıyosa alt yapıya bakılmalı. yarım sezonda 11e sattığımız ozan gibi bi örnek varken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca bilir noktasındayım ben, hayatını kazandırdığı futbolcularla ifade etmiş bir isim çünkü :) Genç futbolcu konusundan Fatih Hocayı eleştirmek bana garip geliyor :)

      Sil
    2. açıkçası burak bey. sizin terimi gençler konusunda cesur olması gerektiğini söyleyip eleştirdiğiniz yazıları görünce bana da garip gelmişti :) olabiliyo yani

      Sil
    3. Ben herkesi eleştiririm yeri gelince :)

      Sil
  6. Bana göre herkes Yusuf'u yanlis degerlendiriyor, bu adami Trabzon günleriyle degerlendireceksin orada 20 golü var, Bursa ile degil ki Trabzon bile Galatasaray kadar baskin bir takim degil kesinlikle. Bu tip adamlar bizim takimda her zaman is yapar, bir Bruma etkisi beklemiyorum ama Bartali ile kamp görürse Yasin etkisi yapacaktir, kesinlikle basarili olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek gibi de oynadı orada, belki öyle değerlendirilir.

      Sil
  7. Maliyeti azsa denenebilir baktık olmuyor göndermek kolay olmalı en azından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alacağı ücret düşükse böyle olur zaten.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir