5 Haziran 2019 Çarşamba

Merih Demiral Juventus'da, Türk futbolu adına gurur duyulacak bir hikaye


Türk futbolu adına gurur duyulacak bir hikaye. Bazıları hala "yabancı sınırı" diyedursun. Kafasında futbol oynamak olan ve cesaret sahibi Türk futbolcusunun 21 yaşında geldiği nokta Juventus oldu. Atletico Madrid de kendisini ciddi şekilde transfer etmek istedi, böyle bir yarışın içinden çıktı. Türkiye çıkışlı, tekrardan altını çizelim.

Fenerbahçe'de çok fazla şans bulamayacağına inanan Merih Demiral, 18 yaşında Portekiz'in Alcanenense takımına gidiyor. Oradan Sporting B ve Sporting'in as takımı derken kiralık olarak Alanyaspor'a geliyor. O 6 aylık dönemde de öyle bir performans gösterdi ki Sassuolo kendisini 7 milyon avro'ya transfer etti. Bu transferin 3.5 milyon avro'su da Alanyaspor'un oldu.

Juventus bu transferin ilk başından bu yana içindeydi. 15 milyon avro'luk çıkış maddesini kullanarak 6 ay sonrasında transferi gerçekleştirdiler. Merih Demiral'ın Sassuolo performansı da oldukça iyiydi. Avrupa'ya erken açılmanın avantajı işte, İtalya'ya uyum sağlaması uzun sürmedi ve gider gitmez direkt olarak forma giydi. Bu kısa sürede Serie A'nın parlayan genç yeteneklerinden biri oldu.

Milli Takım'ın stoper hattına bakalım. Bir yanda Merih Demiral, bence elimizdeki en iyi isim. Diğer yanda Ozan Kabak, o da çok yakında bu tarz bir transfere imza atar. Sezon başında 22 milyon avro'ya Leicester City'e transfer yapan Çağlar Söyüncü ve Bundesliga'da konuşulan stoperlerden biri olan Kaan Ayhan. İlk 3 isim de Türkiye çıkışlı, tekrar altını çiziyorum.

Türk futbolcusu mümkün olan en erken yaşta Avrupa'ya açılmalı. 3 yıl içinde gelinen nokta Juventus olabiliyor. 6+2'li düzenlerde, mecbur kaldığınız için oynattığınız yerlinin size bir getirisi yok. Ayrıca mecbur olduğunuz için de olmadık rakamlar ödüyorsunuz. Futbolcunun önünü açalım, Avrupa'ya gitsinler. Gün itibarıyla genç ve ciddi potansiyel sahibi bir jenerasyonumuz var.

Merih Demiral'ın Juventus'da da önemli işler yapacağını düşünüyorum. Sarri'nin düzeninde Rugani mi Merih Demiral mı durumu yaşanabilir, bakarsınız 1 yıl daha kiralık devam eder. Yine de günün sonunda formayı Merih Demiral alır, çok ciddi bir potansiyel. Yaşı 21 olsa da önemli bir tecrübeyi de arkasına aldı. Avrupa'ya atılan erken adımın faydaları.

10 yorum:

  1. Juventus'ta stoper oynamak bambaşka bir seviyedir. Savunma işi orda sanat adeta :) tebrik ediyoruz gururluyuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Avrupa'nın çok iyi stoperleri daima bu takımda :)

      Sil
    2. Barzagli gitti onun yerine düşündüler galiba

      Sil
    3. Genç yetenek sonuçta, geleceğe yatırım.

      Sil
  2. Keşke bonservisini alsaydık dediğim isimlerden.

    FT ile gelen vizyonun geçmiş yönetimlerin engellerine takılıyor oluşu çok can sıkıcı.

    Hocam Merih’ten bağımsız bir soru soracağım. Medyada Kaan’ın transferi yazılıyor. Stoper rotasyonunu ayrı tutarak soruyorum, sağ bek ya da 6 numarada bizim beklentimizi karşılar mı? daha doğrusu hocanın sistemine uyar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan sağ bek ve 6 numara için alternatif olur, stoper için ise müthiş isim. Ama o pozisyonda da 11 oynamasının imkanı yok :) Lüks bir iş. Sağ bek olarak mariano / Linnes'in gerisinde, 6 için de Donk'un.

      Sil
  3. haydi ozan sen de bayern'e git!

    YanıtlaSil
  4. Dortmund bence Ozan için gelişim açısında oldukça iyi bir takım ancak ellerinde 1996 doğumlu diallo 1999 doğumlu zagadou ve balerdi var birde 1995 doğumlu akanji var ki rotasyon dolu oynayabileceği bir takıma gitmeli bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balerdi ve Zagadou'dan çok daha iyi stoper Ozan Kabak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir