2 Haziran 2019 Pazar

Mevlüt Erdinç & Galatasaray, alabileceğiniz kaç tane yerli forvet var ki?


Transfer konuşurken "yerli" olgusunu ön plana çıkarıyorum. Kadronun yabancı kalitesi kendini kurtarıyor ama yerli açısından büyük bir kıtlık var. 11'i bütünüyle yabancılardan oluşturduğunuzda, kulübe 1 isim hariç yerli olmak zorunda. Kenara baktığımızda da güvenebileceğimiz kaç tane yerli var? Benim transferdeki önceliğim bu konu olurdu.

İyi bir yerli forvete de ihtiyacımız var. Muhammed Demir'in boşa çıkması sonrası umutlanmıştım ama o da Başakşehir'le anlaşmış. Başakşehir'in Abdullah Avcı sonrası planını bilmiyorum. Takımdaki yaşlı ağırlığı azalacak gibi görünüyor. Bu noktada da kiradan dönecek ve iyi bir sezon geçirmiş olan Mevlüt Erdinç ellerinde. Yeni teknik direktörleri Okan Buruk gibi, o da kendisini kullanmak isteyebilir.

Vedat Muriqi'yi getirdiği seviye ortada. Mevlüt Erdinç'in Başakşehir kariyeri iyi geçmese de Antalyaspor'da kalitesini yeniden hatırladı. Özellikle de sezonun son bölümünde öyle bir form grafiği yakaladı ki "yeniden Milli Takım?" sorusunu sormak gerekiyordu. 27 maçta 14 gol 3 asisti var. Ön alanda oldukça hareketli, çalışkan ve mücadele gücü olan bir futbolcu. Ayrıca bu dönemde golün her türlüsünü attı. Gol repertuvarı oldukça geniş.

Yerli forvet ihtimalleri için bir numaram kendisi olurdu. Fatih Hoca'nın da bildiği bir isim. Kendisini Milli Takım'a o kazandırmıştı ve hatırlarsınız, Euro 2008'de kadroda tutmuştu. Oyununa uyuyor çünkü. Ön alandaki çalışkanlığı önemli. Mücadele ediyor, rakip savunmalar üzerindeki etkisi büyük ve altyapısı itibarıyla da komple bir futbolcu. Bülent Korkmaz bu ismi yeniden Türk futboluna hatırlattı diyebiliriz.

Başakşehir'in kendisiyle alakalı düşüncesini bilmiyorum. Keşke serbest kalsa ve Galatasaray'ın gündemine gelse. Bu aralar Başakşehir'le ilişkiler iyi değil, futbolcuyu düşünmeseler bile bize vermek istemeyebilirler. Yolların ayrılma ihtimalinde ise Galatasaray onun için en iyi tercih olur, Fatih Hoca da bu transferi ister.

Bu transferi Başakşehir'e gelmeden önce ya da bu yaz döneminde konuşsak isyan ederdik. Yaz dönemi gündeme de geldi aslında. Ön yargılıyız, direkt "hayır" diyebiliyoruz. Hocanın oyun düzeni, futbolcunun geçmiş kalitesi unutuluyor. Bugün geldiğinde de Mevlüt Erdinç olabilir diyoruz. Çok daha önemli kaliteli isimleri istiyor olabilirsiniz ama şartları atlamayın. Alabileceğiniz kaç tane yerli forvet var ki?

4 yorum:

  1. Forvet hattını zenginlestirmek için doğru tercih olur. Umut Bulut'un yaptığı etkiyi yapabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yapar, kulübe adına iyi bir enerji.

      Sil
  2. Yerli forvet planlarda yok gibi duruyor. Mitroglu diagne eren sinan gitti. 2 yabancı forvet ve babel şeklinde geçeceğiz sanki forvet hattini 3 kişiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da mümkün tabii. Babel için katılıyorum, bence de ağırlıklı olarak forvet düşünülüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir