28 Haziran 2019 Cuma

Valentine Ozornwafor Galatasaray'da


Profesyonel kariyeri sadece 6 ay, bunun altını çizelim. Kendisi Nijerya Milli Takım'ının belli yaş gruplarında forma giyiyor, hatta son U20 şampiyonasında da boy göstermişti. Kendisiyle alakalı da sevgili Furkan Buğra Yolcu'yla güzel bir söyleşi yapmıştık, onu da ayrı olarak paylaşacağım.

Marcao'ya Atalanta'nın ciddi teklifi olduğu söyleniyor. Şu etapta satılacağını zannetmiyorum ama günün birinde gidecek. Böyle ilgi duyulan isimlerin de şimdiden yerini doldurmak doğru hareket. Ozornwafor da scout raporuyla geliyor, belli ki takip edilen bir isim. 300 bin avro bonservis hiçbir şey, özellikle de ertesi yıllarda olacakları düşündüğümüzde.

İlk sezon takımda kalacağını da düşünmüyorum. Her ne kadar nasıl bir kamp dönemi geçireceğiyle alakalı olsa da yabancı sayısını düşününce ilk sezon takımda kalması zor. Oynayabileceği bir takıma kiralık gitmesi olası. Gelişimi sağlanmalı ve gözlemlenmeli. Olası Marcao satışıyla da takımdaki yeri belli.

Sol ayaklı bir stoper, uzun boylu, atlet ve fiziğine göre hızlı. Geride oyun kurucudan ziyade daha çok tamamlayıcı bir stoper. Elbette geliştirmesi gereken birçok özelliği var, henüz 6 aylık profesyonel bir kariyer ve yaş 20. Bu yaştaki isimlerin arkada bıraktığı maç sayısı yüksek, haliyle de tecrübe kazanması lazım. Avrupa futbolu için günümüz dünyasında geç bir adım.

Maliyeti konuşmaya gerek yok, olabilecek en uygun iş. 300 bin avro bonservis ve 4 yıllık sözleşme. İlk yılı 100 bin avro kazanacak, son yılında ise 200 bin avro. Dediğim gibi, günümüz piyasasında bu rakamlar bedava. Böyle transferleri daha sık yapmak gerekiyor, biraz da deneme / yanılma. Bu tarzda 5 isim getirirsiniz, 2'si tutsa sizi ihya eder.

Diğer isimleri ise siz kullanmasanız bile piyasa yaptırabilirsiniz. Çeşitli takımlarda kiralık oynarlar, orada yapacakları iyi kötü piyasayla da aldığınız rakamlardan fazlasına satabilirsiniz. Scout ekibi bu yüzden var ve fazlasıyla güçlü bir ekibe sahibiz. Bunu da son yıllarda iddialı şekilde kullanabiliyoruz. Ozornwafor'dan beklentim yüksek, hayırlı olmasını dilerim.

19 yorum:

  1. İnanılmaz mutluyum inanılmaz. Şu transferin bende yarattığı sevinç > Babel+Adem+Yusuf+Jimmy vs her neyse işte. Budur abi olay budur. 300.000 Euro ya 300.000 Euro. Ve bu adam Afrika Kupası 11'ine seçildi. Daha 20 yaşında. 4 senede kazanacağı sadece 550.000 Euro. Edeceğin en büyük zarar sadece 850.000 Euro. Kazanırsan getirisi minimum 10 Milyon Euro olur. Emeği geçen herkese teşekkürler.
    Dipnot: Bence Marcao gidecek, ilk 11 oynayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte böyle bi mantıkta yürümeliyiz. bu oyuncudan zarar etsen ne olur. en azından denemiş olursun. salzburg övücülüğü yapıcam yine :) gir mesela bak salzburga. genç takımı lieferinge bak. hepsi bu tarz ücretler alıyo. hepsi de böyle turnuvalardan alındı. son bikaç seneki satılan futbolculara bak bi de. işte durum bu. izle u20 şampiyonalarını sonuçta o ülkenin en iyi gençleri orada. beğendiğini al. olmazsa da sıfır risk. olay bu. yalnız olursa da naby keita sadio mane falan çıkıyo işte :) müthiş gelirler elde ediyosun.

      Sil
    2. Bu mantıkla da isim bulundukça yürünür zaten :) Marcao gitmez ama, en azından bu sezon. Ertesi sezon ise Marcao ya da Donk yerine ciddi aday.

      Sil
  2. bu kadar az para alacak olması beni huylandırdı :) hepimiz düşük maliyet istiyoruz eyvallah ama bu nedir böyle.. aşırı kötü bir futbolcu olmasın??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. huylanma huylanma :) bu mantıktan kurtulmamız gerek biraz. düşük ücret kötüdür diye bişey yok. salzburg daha az ücretler ödüyo bu gençler için. gir bak. hatta genç takımı lieferinge de gir bak. hepsi salzburgun. hepsinin maaşı ozornwafor kadar var yok. piyasa yapanlara tabiki biraz maaş iyileşmesi yapılmıştır. liverpooldaki sadio mane ile naby keita var ya :) onlar da zamanında salzburgta bu tarz ücretler alıyodu.

      Sil
    2. Ne alakası var. Adamın 6 aylık bir profesyonel kariyeri var ve Nijerya Ligi'nden geliyor. Elbette düşük olacak :)

      Sil
  3. ozornwafor u20 afrika şampiyonasından sonra alındı. afrika ve asya gençler şampiyonasını izlemek zor haliyle. aslında kıta gençler şampiyonasının geneli zor. bi avrupa adam gibi izleniyo işte. belki bi de amerika. o kadar. o yüzden izleyemedim o turnuvada. scout ekibimizin haliyle imkanı var :) afrika şampiyonasında iyi performansını görmüş olsa gerek transfer edildi. u20 dünya kupasında izlediğim kadarıyla. oldukça pasifti. zaten son 2 maçında yedek bırakıldı bu yüzden. bu yüzden listeme almadım. yine de scout ekibimizin vardır bi bildiği diyelim. yani brumadan sonra tam 6 yıl olmuş. ilk kez böyle şampiyonalardan alınan gençler için bi başlangıç oldu. umarım devamı gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonra değil önce alındı, bu net bilgidir :)

      Sil
    2. yok yaa sonra alındı. medyaya bile mayısta yansıdı. u20 afrika şampiyonasından bahsediyorum. 2019 şubatta oynanan. nijerya u20nin 4. olduğu turnuva. eğer önceden alınmışsa emre utkucan ve ekibi kabilesinde gidip izlemiştir ve sen de onun yakın ahbabısındır net :)

      Sil
    3. Alındı bir şekilde. Önce alınsa suç, sonra alınsa suç, alınmasa suç :)

      Sil
    4. Anne karnından direkt mi gelsin, anlamıyorum :)

      Sil
    5. hahaha :D burak bey sakin olun. bişey demedim :) iyi yaptık. iyi ki almışız. helal scouta :)

      Sil
  4. Aynen öyle ve bu isimlerin de artmasını diliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Risksiz transfer tutarsa büyük iş olur. Galatasaray da böyle genç isimler için cazibe merkezi olur hem

    YanıtlaSil
  6. Scout degil menajer transferi oldugunu düşünüyorum. Cok sık is yaptığımız bir menajer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı şeyi yazıyorum sürekli ama bu konuyu da yazdım, menajer bağlantılarını :)

      Sil
  7. fiziğine göre hızlı mı ??? ağır gibi duruyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir