3 Temmuz 2019 Çarşamba

2 senedir olmayan ama bugün oldurmaya çalıştığımız kadro derinliği


Kadro derinliği konusunda iyi iş çıkardık. 2 sezondur "bu takımın kulübesi yok" diye yazıyordum. O derinliği bir türlü oluşturamamıştık ve bu da hamle yapma şansını elimizden alıyordu. 2 senedir aynı sorun ama bir türlü çözüme kavuşmamıştı. Bu sezona girerken ise önceliği "kulübe" üzerinden tuttuk ve bonservisi elinde olan yerlileri kadroya katıyoruz. Hatta katmaya devam edeceğiz.

Fatih Hoca'yı eleştirdiğimiz anların başında "kontrolsüz 4-4-2'ye dönüşler" geliyordu. Bir yandan da ne yapabilirdi ki diye düşünüyorum, kenara baktığında hamle imkanı yoktu ki. O da çareyi forvetin sayısını arttırmakta buluyordu, bunu da stoperlerle dahi yapıyordu. Orta sahaya bakıyorsun, tek alternatif Selçuk İnan. Forvete bakıyorsun ya da, kimse yok.

Şimdi böyle değil işte. Kulübesinde katkı alabileceği futbolcular olacak. Bunların başında da Jimmy Durmaz gelir. Sol / sağ kanat, 8 ve 10 numaralar olmak üzere 4 pozisyonu yedekliyor. Biz onu Gençlerbirliği'nde sol kanat bırakmıştık, çizgi üzerinde oynardı. Ayrıldıktan sonra ise önce sağ tarafa geçti ve kat etmeye başladı. Sonra da orta sahalaştı ve transferinde de bu durum etkendi.

Jimmy Durmaz'ı öncelikli olarak Feghouli'nin yedeği olarak düşünmek lazım. Kulübeye bakınca ilk düşünülecek isim o olacaktır. Geçen sezon ne Onyekuru ne de Feghouli'nin yedeği yoktu. Hücum aradığın anda kulübenin ilk kozu kendisi olacak. Orta sahada da ciddi alternatif, temposu, topla çıkabilmesi ve teknik özelliği çok önemli.

Şener Özbayraklı'yı da yabana atmamak lazım. Belki oynayabileceği tek pozisyon sağ bek ama hücum aranan anlarda onun da enerjisi kıymetli olur. Hücum beki, önde oynayan takımlar için iyi alternatif olabilir. Ayrıca kulübede de yerli bir sağ bek bulundurmak gerekiyordu. Şener Özbayraklı tecrübeli de bir isim, yaş 29. Neden ayağa kalkmasın ki?

Tabii kağıt üzerinde sağ bekte bolluk oldu. Şener Özbayraklı'yı çok abartmam ve Linnes'in dahi birçok eksiği vardır. Kağıt üzerinde bu ikiliyi sağ bek rotasyonu olarak düşününce "korku" oluyor ama idare eder diye düşünüyorum. Sağ bek oynayabilen Nagatomo'yu da o rotasyonda düşünmek lazım. Mariano her ne kadar büyük kalite olsa da temposu düştü, daha iyiye de gitmeyecek.

Linnes'i ilk 11'e monte etmek gerekiyor. Şener Özbayraklı da onun arkasını doldurur, iyi bir alternatif olur. Adem Büyük'ü dahi kaos anında iş yapabilecek, rakip yarı alanı bozabilecek bir isim. Sadece Yusuf Erdoğan'a bir mantık bulamıyorum, onun dışında atılan adımlar gayet iyi. Kulübeyi güçlendirmek ve yerli kalitesini arttırmak gelecek sezonlar adına da önemli olacak.

8 yorum:

  1. Yusuf Erdoğanı alacağıma Aytaç Karayı alırım bedavaysa tabii. Orta sahada sayısal olarak eksiğimiz var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Aytaç Kara'yı alırım. Hem daha yetenekli, hem de bizim daha çok ihtiyacımız.

      Sil
  2. Ben hala Gøkhan Tøre'yi Yusuf'a tercih ederim. Sakatlik gecmisi demesin kimse. Adam 1 senedir oynayacak duzeyde. Senol Gunes oynatmadi. Hic degilse Gøkhan Tøre'nin buyum takimin ilk 11 oyuncusu oldugunu gørduk. Ulasabilecek yerleri biliyoruz. Yasi da genc. Gøkhan Tøre alinmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tercih ederim o kıyasta ama ikisini de almam. Gökhan Töre sakat maalesef, sorun o. Dizler bitik, güvenemezsin.

      Sil
  3. geçen seneki 4-4-2ye dönüşler saçmalıktı. oyun kuran adam kalmıyodu. şimdi de bişey değiştiğini söyleyemem. jimmy biraz kurar gibi. pas yönü kuvvetli. diğerleri full mücadele. yine oyun kuran belhanda. bize acil 2 orta saha lazım. bi ön libero bi merkez. biri oyun kurucu biri iki yönlü. eğer 4-3-3 dönüceksek herşeyden önce orta sahayı adam etmek şart. orta saha düzelsin ben yunustan messi çıkarırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi değişebilir, alternatifler çoğalacak. Beklemek gerekiyor.

      Sil
  4. Adem Büyük transferi bana mantıklı gelmeye başladı aslında :(

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir