3 Temmuz 2019 Çarşamba

Tyler Boyd & Galatasaray, sol tarafı kiralık değil de bonservisli bir isimle geçmek mi?


Medyada yer alan haber üzerinden yürüyorum. Galatasaray'ın şu an İstanbul takımıyla anlaşma aşamasında olan bir futbolcunun aklına girdiği ve Şampiyonlar Ligi faktörüyle de aklını çeldiği söyleniyor. Benim aklıma Konoplyanka gelmişti, kendisinin adı bir süredir Fenerbahçe'yle anılıyor. Maliyetli bir iş tabi, düşüşte olsa da ismi olan bir futbolcu.

Hatta gelse de kurtulsak dediğimiz isimlerden. Her dönem gündeme gelse de o transfer bir türlü gerçekleşmez. Schalke 04 kendisini gözden çıkardı, an itibarıyla transfer edilebilir. Fenerbahçe de bu tarz isimlere para harcamaktan çekinmiyor. Çalım falan denilince aklıma ilk olarak o geldi ama kafama çok da yatmadı.

Diğer aday ise Tyler Boyd. Onun ismi kafama yattı işte. Henüz 24 yaşında, Ankaragücü'nde verdiği mesajla "buraların futbolcusuyum" diyen bir isimdi. Kendi Milli Takım'ında da iyi bir piyasa yaptı ve değeri bir anda 2.5 - 3 milyon avro'ları buldu. Beşiktaş onu 1.5 milyon avro'ya alacaktı diye biliyorum. Bence 2.5 - 3 milyon avro da verilir, iyi yatırım.

Onyekuru'yla alakalı şöyle bir sorun var. Aidiyeti yüksek, müthiş bir potansiyel ve keşke takımda tutsak. Sorun ise bu adımın sadece 1 yılla sınırlı kalması. Sezon sonu geldiğinde yine o pozisyon için isim arayacağız ve Onyekuru keşke kalsa diyeceğiz. Haliyle de Onyekuru'ya 2 milyon avro kira bedeli vereceğimize, Boyd için 2.5 milyon avro bonservis verelim düşüncesi mantıksız değil.

Babel'i 11'de düşünün. Boyd da onun alternatifi olacak ve Onyekuru'ya oranla bu rolü daha da kabullenir. Tyler Boyd için Visca benzetmesi yapmıştım, tarzları çok benziyor. Ağırlıklı olarak sol kanatta oynasa da Ankaragücü'nde sağ taraftaydı ve sağ ayaklı bir futbolcu. Visca da sağ ayaklı, sağ kanatta oynar ama asla bir çizgi futbolcusu değil.

Başakşehir'in hücum planlarının en başında Visca'yı rakip ceza sahası içine sokmak yatar. Boyd da böyleydi, rakip ceza sahası içinde gol ve asist etkisi yüksek. Ankaragücü'nün ligde kalmasında da en önemli 3 etmenden biriydi. Potansiyeli yüksek, daha iyisini de yapabilir. Her iki kanadı da yedekler ve kenardan iyi bir gol katkısı alırsınız. Patlayıcı özelliği yüksektir.

Beşiktaş değil de Galatasaray'a gelsin isterim. Eğer gelirse de bunu bir transfer çalımı olarak nitelendiririm. Onyekuru değil de o pozisyonu bonservisi düşük maliyetli bir isimle tamamlamak mantıklı görünüyor. Tabii Onyekuru ihtimali varsa da insan hayır diyemiyor, geçen sezon yaptıkları ortada.

14 yorum:

  1. Şayet alınırsa yıllardır beklerle ve Feghouli ile yapmaya çalıştığımız kanattan asist yapma olayını çift kanattan yapacağız demek. Ayrıca kanat forvet oynayacak Babel, Adem gibi isimler kat edip vuracak Feghouli var. Rakibe göre veya maç içinde hücum planı değiştirme/alternatif yaratma demek. Bu olaya sıcak bakarım ama bu sistemin golcüsü ceza sahasında daha skorer biri olmalı. Bu tarz denenecekse o da düşünülmüş olmalı. Şu ana kadar transfere geçer not vermedim ama bu tür alternatif oluşturacak bakış açısına varım. Çünkü geçen sene sistemle şampiyon olmadık. Muslera tuttu, Marcao, Luyindama geçit vermedi, Feghouli attı/attırdı. Gerisi kaos.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyd iyi ve maliyeti düşük bir alternatif. Kiralık bir isim yerine, Boyd gibi bizde kalacak biri düşünülebilir.

      Sil
  2. sol kanat için burda da yazdım. yani satın alınmasından yanayım. son dönemde geliştirdiğimiz kanatlar ortada. hızlı, driblingli, bitiriciliği, şutları iyi bi genç sol kanat alsak. ilerde çok iyi fiyatlara da satılır. çok da iyi gelir elde ederiz. yalnız işte herşey bi yerde tıkanıyo ya. yine diagnede tıkandı olay. satılsa gitse de önümüze baksak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyet düşükse ben de buna katılırım, sonuçta garanti adım.

      Sil
  3. Çok doğru bir transfer olur. Bonservisi elimizde olması önemli bir avantaj olur ve aynı formunu gösterirse çok daha yüksek paralara satariz.

    YanıtlaSil
  4. ben herkesi "iyi hatırlama" taraftarıyım. onyekuru işini yaptı ve bitti. bence bu adamı almak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Böyle düşünür oldum, daha yaklaştım bu fikre.

      Sil
  5. 2m bile alınır bonservisi. Geçen sene özetler dışında tam 90 dk sini seyretmedim hiç. Net yorum yapamam hayırlısı diyelim.

    Diagne den önce Mitroglu gönderilmeli.

    YanıtlaSil
  6. Galatasaray Besiktasin bu kadar suredir pesinde oldugu bir oyuncu icin bu donemde araya girmez, ya da girecek olsa vedat ta oldugu gibi daha once girerdi diye dusunuyorum, muhtemelen bu donem transfer calimlari fb ile aramizda gerceklesecek.. Bahsedilen kisi trezeguet de olabilir, cunku hem Serdar Ali Celikler hem Ridvan fenerin trezeguet icin de devrede oldugunu, hatta diger alternatiflerinin Rodriguez oldugunu yazdilar..
    Ote yandan Emre Mor icin de benzer bir rekabetin oldugu konusuluyor, bence trezeguet veya emre mor gibi bir transfer bizi farkli bir seviyeye cikarir, en azindan kadro derinligi olarak, zira hucumda cok yonlu oyuncu azligimiz vardi gecen yil bu yil ise babel, jimmy, adem ve olursa trezeguet muthis bir derinlik saglar her iki kanat ve forvet arkasi pozisyonlari icin ki Atalayi da buraya eklemek lazim..
    Bence kanat forvet veya duruma gore 2. forvet pozisyonu icin genc ve potansiyelli bir oyuncu icin risk alinabilir, scout ekibi mutlaka birini bulacaktir, ne onyekuruyu agustos sonuna kadar beklemeye ne de BJK ile savasa girmeye gerek kalmaz..
    Fernando-Banega degisikligi sonrasi Suat Kaya gibi geleneklerimize uygun, teknik ve hizli bir 6 numara transfer edip su Vedat isini de cozersek, Sampiyonlar liginde ses getirecek bjr takim olabiliriz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araya girmelik bir şey yok ki, 2.5 - 3 milyon avro'luk bir isim. Gündeme gelebilir, ben şaşırmam.

      Sil
    2. Besiktas Tyler ile anlasti diyorlar bence Onyekuru performansi gösteremez kesinlikle o bakimdan yine Onyekuru diyorum bakarsin yine sampiyon oluruz Onyekuru'yu tapusuyla aliriz seneye.

      Sil
    3. Farklı oyuncular aslında. Her iki kanatta da oynayabiliyor Boyd ve maliyeti daha düşük.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir