24 Temmuz 2019 Çarşamba

4. faz için açıklanan işleri konuşuyoruz, öyle şeyleri geride bıraktık ki


Marvel, 4. faz için ilk adımı attı ve 2020 / 2021 yıllarında çıkaracağı işleri resmi olarak duyurdu. 24 Ağustos'ta Disney Expo panelinde de yeni filmleri duyurmaya devam edecek. Zaman da çabuk akıyor, geçtiğimiz gün Captain America: Winter Soldier filminden yayınlanan bir kareyi paylaştığım önüme düştü. Bugün ise 4. faz'ı konuşuyoruz, öyle şeyleri geride bıraktık ki.

Black Widow uzun zamandır konuşulan bir iş. DC'nin Wonder Woman'la yaptığının ardından Marvel de solo kadın süper kahraman filmlerini yükseltmeye başlattı ve tabii ki bu işi daha iyi yapıyor. 1 Mayıs 2020'de vizyona girecek ve 4. faz bu filmle birlikte başlıyor. Hikaye geçmişte geçecek elbette, Civil War ile Infinity War arasında geçeceği söyleniyor mesela. Bu konuda herhangi bir kesinlik yok. Başlangıç hikayesi olacağını ise sanmıyorum.

2020 sonbaharında da Disney+ platformunda The Falcon and Winder Soldier'i izleyeceğiz. Captain America'nın kalkanını kime devredeceğinin cevabını End Game'de almıştık. Bu noktada da Falcon sürpriz olmadı. İyi de bir ikili olmuşlardı, beklentiyi yüksek tutmakta yarar var. Filmin kötüsü de Baron Zemo. Civil War'da beğendiğim bir kötüydü, aklını kullanarak yürüyen isimlere karşı ayrı bir beğenim var. Bu sefer ise çizgi romanlarda bildiğimiz Baron Zemo'ya dönüşümünü izleyeceğiz.

6 Kasım 2020'de de Eternals vizyonda olacak. Çok iyi bir oyuncu kadrosu var, bu noktada da beklenti var. Bu sefer milyonlarca yıl öncesine gideceğiz ve bir anlamda evrenin oluşumuna şahit olacağız. Şu ana kadar yaptıklarından çok daha farklı bir iş. Ben de merakla bekliyorum.

12 Şubat 2021'de ise Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings vizyonda. Marvel'in Black Panther'le başardığı müthiş bir iş vardı. Hatta bu başarıyı onlar dahi beklemiyordu. Afrika kültürü üzerine müthiş bir filmdi. Aynı etkiyi Asya kültürü üzerinde de uygulamak istiyorlar ve müthiş bir Çin pazarından bahsediyoruz. Ayrıca filmin kötüsü de Mandarin olacak. Marvel evreninin en iddialı ve güçlü kötülerinden biri. Iron Man 3'de çakmasını görmüştük, şimdi gerçeğini izleyeceğiz.

2021 ilkbaharında ise WandaVision dizisi var. Doğal olarak "Vision" nasıl geri dönecek sorusu merak ediliyor. Wanda güçlü bir karakter ve nihayet "Scarlet Witch'i" göreceğimiz söylendi. Gerçeklikle dahi oynayabileceği söyleniyordu, bu yüzden de Vision geri dönebilir. Bu dizinin Marvel evreni üzerine direkt etkisi olacaktır. 

Belki de açıklanan işler arasında en büyük heyecanı Doctor Strange in the Multiverse of Madness yarattı. Marvel'ın ilk korku temalı iş ve teması "karanlık" olacak. WandaVision dizisiyle de direkt olarak bağlantısı olacak ve orada yaşananların sonucunu burada göreceğiz. Marvel'ın mevcut tarzının dışına çıkmaya başladığını görmek güzel. Bu dizi de Wanda da olacak, 2 güçlü karakter bir arada. Büyünün, sihrin, gücün, karanlık ve paralel evrenlerin hükmünü merak ediyoruz. Tarihi 7 Mayıs 2021.

2021 ilkbaharında da Loki'nin dizisi olacak. Yine uzun zamandır konuşulan bir işti. Hikaye de End Game'de Loki'nin tesseract'la kaybolmasının ardından yaşananlar anlatılacak. Loki'nin geçmişte yaşanan Dünya olayları üzerindeki etkisinin anlatılacağı yazılıyordu.

What If…? ise 2021 yazında çıkacak ve bir animasyon iş olacak. Seslendirme kadrosunda yine Marvel evreninden tanıdığımız çok iddialı isimler var. Bu hikaye biraz da "öyle olmasaydı da böyle olsaydı nasıl olurdu" üzerine işlenecek. Çekici Thor değil de Loki kaldırsa nasıl olurdu sorusu bir örnek. 

2021 sonbaharında çıkacak Hawkaye dizisi ise çok büyük bir sürpriz oldu. Konuşuluyordu aslında böyle bir iş ama Clint Barton'un çok aktif olmayacağı söyleniyordu. Kate Bishop da bu dizide var ve onun eğitimi konu alınacak. End Game'in başını hatırlarsınız, onun devamı diyelim. Hawkaye'nin günlük yaşamı ve kendisinden sonraki Hawkaye'yi yetiştirme hikayesi.

5 Kasım 2021'de ise diğer bir sürpriz iş Thor: Love & Thunder var. Guardians Of The Galaxy and Thor gibi bir beklentim vardı, bu suya düştü. Belki de daha iyisi oldu diyelim. İlk kez bir kahramanın 4. filmi yapılıyor bu arada. Natalie Portman da geri dönüyor ve Kadın Thor'u oynayacak. O dönüşümün nasıl olacağını da merak ediyorum. Yine çok renkli, komedi ögesinin önde olacağı bir iş. Taika Waititi, Thor evrenini kırdı attı. Hatta o yansımayı Avengers Infinity War, özellikle de End Game'de de gördük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir