24 Temmuz 2019 Çarşamba

"The old man Babel" dememin bir sebebi var


Leipzig maçı sonrası da yazdım. Babel'den futbol olarak beklentim zaten net. Bunu da karşılayacağını düşünüyorum. Pozisyonu için çok iyi bir isim. Türkiye Ligi'ni geçtim, Şampiyonlar Ligi'nde de bunu gösterecek. Cenk Tosun / Babel ikilisini unutmadık, yine o seviyeye yaklaşacağına inanıyorum. İzleyeceğimiz hedefi olan bir Babel çünkü.

Euro 2020 ufukta çünkü. Şu an Hollanda Milli Takım'ının bir parçası. Hollanda da son dönemde yeniden özüne döndü ve yükseliyor. Haliyle de forma aslanın ağzında diyebiliriz. Turnuva için hazır olmak istiyorsa da iyi bir sezon geçirmeli. Türkiye'yi biliyor, Galatasaray'ı tanıyor ve çalışkan, kendisine bakan bir futbolcu.

Donk için de "gamsız" örneği verilirdi. Fatih Hoca sonrası ise tam bir komando oldu. Çalışıyor çünkü, kendisine bakıyor. Yeteneği kadar da katkı veriyor, ciddi alternatif. Babel ise üst düzey bir isim. O da geçmişte sorunlarıyla gündeme gelmiş, inişleri ve çıkışları olmuştu. Beşiktaş'a geldiği günden bu yana çıkışta, yaş aldıkça karakteri de oturdu.

"The old man Babel" dedim mesela. Leipzig maçında lider tavrı vardı. Sürekli genç futbolculara bir şeyler gösteriyor, ayrıca takım içinde de çok olgun hareket ediyordu. Dün de idman sonrası Ozornwafor'a bir şeyler izlettiğini gördüm. Böyle bir lider karakteri olduğunu bilmiyordum. Geleli çok kısa zaman olsa da burayı iyi sahiplendi.

Farklı gündemlere dalsak da Babel'i unutmamak gerekiyor. Serbest statüde böyle bir ismi transfer edebilmek önemli. Sol kanat ve forvette size katabileceği çok şey var. Tempolu, teknik özelliği olan, fizik olarak üstün, net bir bitirici. Leipzig karşısında attığı ilk gol imzasıydı. Bu tarz birçok golünü izleriz ve 10 golün altında da kalmaz.

4 yorum:

  1. Cok faydali olacagina katiliyorum hem oyun icinde futbol adina hem de saha disinda ki bahsettigin tavirlariyla. Besiktas taraftarinin tek sikintisi parasi verilmedigi zaman kendini tamamen takimdan koparmasiydi. Benim bu konuda ki fikrim cok sabit. Ne kadar az ya da ne kadar cok para kazandiginin hic bir onemi yok, magasin zamaninda yatirilmazsa sende isini yapmazsin. Bu sene ozellikle Onyekuru'nun gidisinden sonra akici set oyunu ve ayaga pas yapan bir hucum hatti izlemek istiyorum. Umarim bu oyuna uygun bir santrafor alabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada da o doğabilir, bir şey de demem. Profesyonel iş sonuçta, paraları düzenli ödemek gerekir.

      Sil
  2. Takımı bu kadar çok sahiplenmesini hiç beklemiyordum. Maaşını zamanında yatırırlar umarım yoksa birden kayboluyor ortalıktan

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir