20 Temmuz 2019 Cumartesi

Alfred Duncan & Galatasaray, Diagne'den gelecek bonservisi görmek lazım


6 numara için transfer stratejisi "Diagne'nin ayrılığına bağlı" değişim gösterebilir. Ciddi bir bonservis geliri bekleniyor, haliyle de yeni bir kiralık ismin transferi düşünülerek kısa vadeli adım atılmaz. En fazla 25 - 26 yaş dolaylarında, ileride para edebilecek, geldiği gibi de kaliteyi yükseltecek bir isim zorlanır.

Alfred Duncan ismi de bu düşünce dahilinde gündeme gelmiş olabilir. Futbolcuyla anlaşmak mesele olmasa da Sassuolo'yla anlaşmak zor. 10 milyon avro'ları bulabilecek bir iş diye düşünüyorum, belki daha fazla bile isteyebilirler. Çok yararlı ve faydalı bir futbolcu. Sassuolo orta sahasının iyi isimlerinden biri. Tam bir görev adamı diyelim.

6.5'dan 8 gibi görünse de pas ve teknik özelliklerini o kadar ön plana çıkarmam. Bu özellikleri çok kötü değildir ama daha çok temposu, gücü, mücadelesi ve atlet özellikleriyle konuşulur. Belhanda / Seri ikilisini düşününce de Alfred Duncan'ı tamamlayıcı parça olarak düşünebilirsiniz. Galatasaray adına ideal parçalardan biri olurdu.

Hep aynı konuya geliyoruz. Yeni bir 8 mi arayacağız yoksa 6 mı? 6.5'dan 8 numara düşünüyorum, orta saha çizgisinde oynayabilecek bir isim. Galatasaray'ın oynayacağı pas oyununda da sırıtmayacak biri gerekir. Tempo da önemli, orta sahada oldukça eforlu ve oyunun iki yönünü oynayan isimler var. Alfred Duncan'la da Belhanda ve Seri'yi daha hücumcu kılmak mümkün.

Alfred Duncan pas oyununa da katkı sağlar. Cuellar ve Dourado gibi isimler de pas oyununda iş görebilir ama onların oynayabileceği tek pozisyon 6 numara. Alfred Duncan'ı 8 gibi kullanabilirsiniz, 4-2-3-1 gibi bir düzende de Seri'yle birlikte ideal ikiliye dönüşürler. Belhanda'yı da eklersek Galatasaray orta sahasının dinamizmi kusursuz noktaya yaklaşır.

Önce Diagne'den gelecek bonservisi görmek lazım. Elimizde kalan para tahmin ediyorum ki 11.5 - 12 milyon avro arasında olacak (gelen / giden tüm isimleri düşününce). Alfred Duncan gibi bir isimle Diagne'nin parası bütünüyle harcanabilir. Oysa forvet de konuşuyoruz, belki farklı alternatifler de gündeme gelecek. Transfer yapmak, özellikle de sattığın kadar al dengesinde çok zor iş.

8 yorum:

  1. Duncan iyi adam ama Sassuolo'dan oyuncu almak çok zor ederinin üstünde bedel isteyen bir kulüp. Pas becerisi ortalama ama temposu atletizmi solak oluşu değerli. Hava hakimiyeti yok bu düşündürüyor beni. Seri de kısa Duncan da kısa.

    Duncan fiyat bandına, monaconun 3 yıldır kiraya verdiği 23 yaşındaki youssef ait bennaser alinabilirligi var.
    Yine Nicede beklentiyi tam karsilayamayan ama tavanı yüksek Danilo alınabilir.

    Keza Emery nin soğuk baktığı Elneny kiralık düşünülebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor tabii. Değeri olan bir isim ama beklenen aşamayı da bir türlü kaydedemedi.

      Sil
    2. Youssef Ait Bennaser adı geçti bugün. 8'e yakın bir 6 numara. Önemlisi Okan Kocuk gibi belli bir tecrübeye geldi ve şimdi aldın aldın. Sıçrama yapabilir yaparsa üst düzey oyuncu olur yapamazsa yine G.Saray seviyesinde oynar. Seri ile uyumlu olmazlar gibi ancak seneye Seri döner 18m verilmez. Halbuki 23 yaşındaki Bennaser'i şimdi 5m a alabilirsek uzun yıllar oynatıp zarar etmeden satabiliriz. Keşke kontenjan müsait olsa da alabilsek.

      Yine daha önce yazdığım Elneny'i Seri'ye daha uygun ve Eboue Podolski gibi 3-4m civarına bonservisini alabilirsek çok iyi olurdu. Uygun fiyata düşerlerse fırsat transferi olur ikisi de.

      Sil
    3. Yazacağım onu da detaylıca.

      Sil
  2. Dzemailli arar oldum. Yanlis zamanda gelen dogru oyuncu. Hatta dogru zamanda geldi de , Selcuk'u yedeklemeyi bilemedi Hamza. Ama tam onun is gørecegi orta saha duzeni ve onun øzeliklerini sevecek bir hoca. Elimizde varken kulanmayiz, elimizde yokken tam o kulanmadigimiz oyuncunun profilini arariz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yanlış zamanda geldi, çok kıymetli futbolcuydu. Bunu her fırsatta da yazdım.

      Sil
  3. Dzemaili bize gelmeden önce de aynı sıkıntıları vardı cihan haspolatlı tarzı mevkisiz her şeyden az az ama dominant bir özelliği olmayan ve önemlisi saha içinde kaybolan bir oyuncuydu halen de öyle.

    Ortasahaya üç aşagı beş yukarı doğru adamı adam bulacağız (banega olmaz inş)

    Asıl sıkıntı bence forvet. Samatta yaşında ve kalibresindeki adama 11 ila 20 arası para vermeyiz umarım. Bruma'ya 18 yaşında 13 Samatta'ya bu yaşta ve çapta 11 vereilmez en azından biz veremeyiz. Her sene bi dünya parayı sokağa atsa da etkilenmeyen EPL takımı değiliz ya da Marsilya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dzemaili mevkisiz falan değil, iyi bir 8'dir. Yalnız 4-2-3-1 değil de bugünün 4-3-3'ü adına tamamlayıcı bir orta sahadır. Hamzaoğlu'nun 4-2-3-1'inde ne 6 ne 8 oynar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir