21 Temmuz 2019 Pazar

Genç futbolcunun, formayı ilk giydiği an yaşayabileceği en iyi başlangıçlardan biri


Fatih Hoca'nın "her sezon en az 1 genç futbolcuyu A takıma çıkarma" kuralı vardı. Galatasaray'daki 4. dönemi başlangıcında bunu söylemiş ve uygulamaya da başladı. Geçtiğimiz sezon başında Ozan Kabak ve Yunus Akgün gibi isimleri izlemiştik. Bu sezon da A takımda yer almak için birçok aday var.

İyi başlangıçlar önemlidir. Erencan Yardımcı'nın Leipzig karşısında oynadığı futbol ve attırdığı golle iyi başladığını söyleyebiliriz. Mitroglou'nun hareketsizliği üzerine, Erencan Yardımcı'nın hareketliliği ve mücadelesi takıma iyi yansımış ve 3-1'in ardından o şok anını atlatmıştık. Bu futbolu da Babel haricinde birbirinden alakasız isimlerle oynamasına rağmen gösterdi.

Henüz 17 yaşında ve geliştirmesi gereken birçok özelliği var. Ciddi anlamda şans bulması adına da zaman var. Yine de bu görüntü devam ederse kamp sonrasında profesyonel sözleşmeyi yapar. Hatta zaman zaman A takım içerisinde de görebiliriz. Şu aşamada A takımla yiyeceği idman dahi önemli. 

Fizik olarak iyi durumda olduğunu söylemek gerekir. Babel'le yan yana geldiklerinde dahi fizik olarak çok sırıtmadı. Hatta Erencan Yardımcı'nın fiziği, umutla beklediğimiz ama beklentiyi henüz karşılayamayan gençler adına da iyi bir örnek. Burada bahsettiğim boy değil, fizik yapısı. Gelişime fazlasıyla müsait.

Erencan Yardımcı geçtiğimiz sezon U17 formasıyla 43 maçta 17 gol atmıştı. Aynı zamanda U17 Milli Takım formasını da giyiyor. U21'de Ahmet Sivri / Malik Karaahmet, U19'da ise Ali Yavuz Kol gibi isimler vardı ve oynaması adına U17'de kaldı. O seviyenin üzerinde olduğunu izliyoruz. Gelecek sezon U19 formasıyla da atacağı birçok gol var.

Kampta yer alması da sürpriz aslında. Sezon öncesinde "şu gençler kampta yer alır" diye düşünürken Erencan Yardımcı ismini konuşmuyorduk. 17 yaşında tabii, herkes erken olduğunu düşünmüştür. Mustafa Kapı da aynı yaşta olsa da onu uzun zamandır konuşuyor ve bekliyoruz. Erencan Yardımcı'nın iyi başlangıcı kendisini bir anda konuşulur kıldı.

8 yorum:

  1. Birebirde yenilmiyor oluşu benim de dikkatimi çekti. Bu fizik gücü genetik şans değil de çalışma sonucu olmuşsa daha da kıymetli. Umarım çok uzun yolunun olduğunu anlatacak kişiler vardır etrafında. Öyle ya da böyle gençlere yatırım yapılacak. Altınordu olurluğu nu ispat eti. Sorun genç yetenek olmayışı değil işlenmeyişi.
    Bu arada benim favorilerimden Abdussamed sakatmış. Sezon öncesinde yer alamayacak. Umarım Atalay, Yunus artık sahne alır. Erencan'ın zamanı var ama onlar artık aşama yapmalı. Celil içinde Sivas talipmiş. Oynama garantisi istenmiş. Bu benim istediğim bakış açısı. Oynasın çocuklar, bakalım gelişimlerine. Takım seviyesine gelmeseler oynadıkları için belli pazarları oluşacak. Satıp para kazanırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii 10 dakika üzerinden konuştum ben, daha uzun izlemek lazım :)

      Sil
  2. Uzun zamandan sonra merhaba öncelikle. Bence Erencsn a takımla devan edecek. Hoca sever çünkü böyle hamleleri

    YanıtlaSil
  3. açıkcası bana umut vermedi

    gol pozisyonunda kale bomboştu.sanırım kaleye bakmayı unuttu yada kendine güveni yoktu.

    babele gelen top gol olmayabilirdi.şans oldu birazda.

    uzun boylularda yetenek biraz az oluyor hafız

    bir scout gözü ile değerlendirdim durumu :)

    selman faruk dibek benim en çok dikkatimi çeken oyunculardan biri alt yapıda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok umut verdi, henüz 17'sine yeni girdi ve hiç sırıtmadı. "Hafız" diye girişinden böyle bir yorum geleceği netti. Herkes iyi diyor çünkü, haliyle den kötü diyesin ki farkın olsun :)

      Sil
    2. ben yetenek göremedim .

      sen nasıl bir yetenek gördün enteresan

      sırıtmadı biraz muallak bir tanımlama.

      hangi özelliğini beğendin?

      bu arada berke özere de herkes iyi diyor ama sorsan kimse izlemedi oyuncuyu.ama iyi diyorlar.ezber yorumlar bunlar hocam.

      berkenin birkaç videosuna baktım.bişey göremedim.iyi olan bi özelliğini göremedim.

      Sil
    3. Sen nev-i sahsina münhasır olduğun için doğal, şaşırtıcı değil :) hata bende, her seferinde soyluyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir