1 Temmuz 2019 Pazartesi

Babel mi Onyekuru mu noktasına gelmek mi?


Onyekuru transferi henüz resmiyet kazanmasa da kendisini bekliyoruz. Mayıs ayının sonlarında, Onyekuru'yla alakalı gündem daha yoğundu. Gün itibarıyla ise sadece Galatasaray ihtimali yazılıyor. Afrika Uluslar Kupası'nda da çok fazla boy gösteremeyince biraz gözden düşmüş olabilir. Ahmed Musa'yı hatırlayın, tam aldık diyorduk ama öyle bir Dünya Kupası oynadı ki hayaller kursakta kaldı.

Onyekuru'nun Premier Lig'de çalışma izni alması da problem diye biliyorum. Everton'un ondan çok daha büyük bonservis beklentisi vardır, 15 - 20 milyon avro arasına bırakacakları bir isim değil. Bugün de çok daha büyük bir teklif alacağını sanmıyorum. Haliyle, Galatasaray'a kiralanması en doğru yok. Burada yükseldi, özellikle sezonun son bölümünde farkı daha büyük oldu. 

Onyekuru'nun kiralık anlaşması açıklandığında da güzel bir soru sorulacak. Babel mi Onyekuru mu noktasına geleceğiz, rotasyonun kalitesine bakar mısınız? Onyekuru / Garry Rodrigues'e de kağıt üzerinde iyi rotasyon desek de benzer tipte futbolculardı ve ağırlıkla biri sağda oynamak zorunda kaldı. Farklılıkları olmadı diyebiliriz.

Babel / Onyekuru rotasyonunda ise böyle olmayacak. İkisi de forvet özellikli ama tarzları farklı. Onyekuru biraz daha açık alan seven, Babel ise set hücumunda, takım rakip yarı sahaya yerleştiğinde etki gösteren bir isim. Bu da size "maçına göre" tercih imkanı tanıyacak. Kapanan savunmalara karşı Babel, biraz daha açık alan bulacağınız maçlarda ise Onyekuru.

Gerçi her ikisinin de 11'de olacağına inanıyorum. Babel'i sadece solda düşünmemek lazım, en ileri uçta da tek başına oynayabilir. Düzen değiştirdiğinizde yine forveti tamamlar, biraz daha serbest rolde etkisi büyür. Onyekuru'yu da çift forvette tamamlayıcı gibi kullanabilirsiniz ama ağırlıklı olarak solda devam eder. 

Sağda Feghouli'nin yeri garanti. Solda ise maçına göre bir tercih olacaktır. Hamle imkanını elimizde tutmamız gerekiyor, bunun sıkıntısını çok yaşadık. Babel de Onyekuru da hedefi olan futbolcular, bu rekabetin her ikisi için artısı olacak. Bu duruma da en çok Fatih Hoca sevinir. Düşünülen gibi giderse, 4. Galatasaray döneminde ilk kez böyle bir rotasyonu olacak.

8 yorum:

  1. Transfer noktasında Onyekuru mu Gary Rodrigues mi diye sorsak ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru tabii ki, soru bile değil bence :)

      Sil
    2. alican bana sormadın belki yalnız cevaplamak isterim bu soruyu. babel ile adem alınmasa, diagneyle mitro satılmaya çalışılmasa derdim ki garry gelsin. yalnız şu an köküne kadar onyekuru. 4-3-3 için biçilmiş kaftandır kendileri.

      Sil
    3. Ben Garry Rodrigues gelsin demezdim ya da son tercihim olurdu. Onyekuru'nun potansiyelinin ucu çok daha açık.

      Sil
  2. bu soruya ikisi de diyorum. yapılan transferlere bakılınca. terim doğru bi 4-3-3 oynamak istiyo gibi bu sezon. bu sebeple onyekuru ile sol kanattan daha fazla verim alınabilir. babel de kanat değil santrafor oynatılır. sonuç olarak onyekuru kariyer sezonunu yaşıyabilir. tabi erken bunları konuşmak için daha net değil hiçbişey. yalnız yapılan transferler adem büyük babel. ikisi de 4-3-3 tip oyuncular. yani diagnenin satılmasına kesin gözüyle bakıyorum. hatta mitro bile gidebilir. alınıcak false ninenın önü açılır böylece. işte o zaman onyekuru da gelirse bu soruda bayaaa tereddütte kalınır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ikisi derim, maçına göre tercih edilecekler. Ya da aynı 11 içinde farklı noktalarda da kullanılabilirler.

      Sil
  3. Feghouli dedin de... Bu adamı da yedeklememiz gerekecek. Sanırım o boşluğu Jimmy Durmaz ile dolduracağız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir