3 Temmuz 2019 Çarşamba

Bir rakibimiz varsa da onun Trabzonspor olacağını düşünüyorum


Galatasaray'ın şampiyonluğun en büyük favorisi olduğunu düşünüyorum. Bir rakibimiz varsa da onun Trabzonspor olacağını düşünüyorum. Keyif veren yapıyı koruyorlar, felsefelerinden de ödün vermiş değiller. Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı'dan en az birini satmaları gerektiğini düşünsem de yapıyı korumak istemelerine saygı duyuyorum.

Zaten genç bir yapıydı, ağırlıklı olarak da altyapıya yönelmişlerdi. Abdulkadir Parmak gibi altyapıdan yetişen ama 24 yaşına kadar piyasada olmayan bir futbolcuyu dahi kazandılar. Belki yaşanan zorluklar onları bu yola mecbur itti ama bu felsefenin tuttuğunu görünce de güçlendirmeye karar verdiler.

Son günlerde Trabzonspor'un transferlerini konuşuyoruz. Birçok yetenekli ve genç Türk futbolcusunu transfer ettiler. Hepsi tutacak diye bir şey yok, oradan 2-3 ismi kazanmaları bile büyük başarı. Bu futbolcular için büyük maliyetler konuşulmuyor ve ufuktaki "yabancı sınırı" konusunda da ellerini çok güçlendirdiler.

Bu da yetmiyor, genç yapının içine olabilecek en iyi tecrübe hamleleri geliyor. Pareira, Novak ve Sosa gibi oynadıkları pozisyonların en iyilerinden olan futbolcuları var. Büyük de tecrübe bu isimler, liderlik yapıyorlar. Şimdi bu tecrübelerin arasına Obi Mikel'i de ekleyin. Bonservisi elinde, 32 yaşında ve önemli bir tecrübe.

Orta saha rotasyonuna bakar mısınız. Ne kadar düşüşte dense de Obi Mikel gibi bir tecrübeye sahip olacaklar ve Türkiye'de yükselişi oldukça olası. Geçen sezonu da fena geçmemişti bu arada. Onun yanına Onazi'yi ekleyin, bir anda iki tane tempo silahınız oluyor. Türkiye'de temponun önemini bilirsiniz. Sakatlanana kadar geçen sürede Onazi kendi pozisyonunun ülkedeki en formda ismiydi.

Çıkış yakalayan Abdülkadir Parmak, onun önünde Abdülkadir Ömür ve Sosa, üstüne de Yusuf Yazıcı. Şu orta saha rotasyonu Türkiye'de kimse yok. Biz, Banega ve Belhanda ile iyi ikili yakalayacağız diyoruz ama 6 numara boş, kulübede ise henüz alternatif üretemedik. Trabzonspor'un orta sahası üst düzey bir noktaya geliyor.

Zaten keyif veren bir yapıları var. Futbolları çok zevkli ve herkesin sempatiyle baktığı bir takım oldular. Onların da kaderini forvet hamlesi belirleyecek. Rodallega garanti bir forvet olsa da bütçede taviz vermediler. Yine tecrübeli, garanti katkı alabilecekleri bir ismi zorlayacaklardır. Bahsi geçen isimler de bu yönde. Forvet hamlesi onların kaderini belirleyecek.

25 yorum:

  1. Fenerbahçe kaçıncı olur sence ilk 5'te bitirebilir mi ?

    YanıtlaSil
  2. Onun yanına Onazi'yi ekleyin, bir anda iki tane tempo silahınız oluyor.

    Bu kısma katilmiyorum. Obi Mikel tempolu bir adam degil. Chelseade cok kez seyrettim. Onazi gibi bir adam değil. Donk Atiba karisimi "tarz" olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Obi Mikel, Onazi gibi tempolu değil ama ortalama üzeri temposu var. Tempo illa haldır haldır koşmak değil. Top tekniği ve sertliği de gayet iyi.

      Sil
  3. Bu yazıyı okuduktan sonra, hem yerli hem 6 numara hem de kadro derinliği konusunda endişelerim daha da arttı. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de arttı. Şu an orta saha rotasyonumuz yok gibi bir şey :)

      Sil
  4. babamın bilgisayarında fifa 2007 var. mikelin gücü orda 94 falan oluyodu :) zamanında wonderkidmiş meğersem. bence kendini bulur gibi. aldığı ücret de oldukça düşük geldi bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüşteydi, ideal rakam aslında. Avrupa'da daha düşüğüne de oynardı.

      Sil
  5. trabzonun orta sahası demişken. transfer yasağı yaradı. orta sahaya parmak da katıldı. kalede uğurcan. stoperde hüseyin. abdulkadirle yusuf zaten vardı. yerli anlamında güzel bi takım oldu. hatta üstüne bisürü de yerli transferi yaptılar. sanki yarın yabancı sınırı gelicekmiş gibi. hatta daha da üstüne paraya ihtiyaçları var ama yusufla abdulkadir de aşırı tok satıcıyı oynuyolar. öyle böyle değil. alırsanız bu fiyatlar almazsınız da umrumda değil politikası güdüyolar. gelicek sezon bu korunmuş kadroyla şampiyonluğun en büyük adayı olucaklardır. şu anki politikalarını aşırı beğeniyorum. gıptayla bakıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecbur kaldılar ama kendi içlerine döndüler. Yetenekli ve aidiyet sahibi isimleri de vardı. Haliyle bu tablo ortaya çıktı.

      Sil
  6. ben Beşiktaştan çekiniyorum

    YanıtlaSil
  7. Trabzon bu sene zorlayacaktır muhakkak. Bizim için önemli bir sıkıntı var. Nitekim yerli konusunda genç bir yapiya sahip olmak. Terim bu iş için altyapıyı düzeltmeye çalışıyor ancak bunun için hala yeterli bir süre geçirmedi hala yaklaşık 4 yıl daha gerekli diye düşünüyorum. Ortasahada 6 numarada boşluk var ve yedek kadromuz güçleniyor diagne belirsizliği var forvet için bir transfer gerek her ne kadar iyi transferler yapsak da yeterli değil defans hattımız iyi ancak ortasaha ve forvet hususunda aklımda şüpheler var banega feoguli belhanda ve dahi diğerleri ortasaha ve forvet için yeterli değil yönetimin mutlaka çalışmaları var ancak diagne satılmadığı sürece rahat olamayız trasfer edebiliriz ancak uefa ile anlaşmamız tehlikeye düşebilir bakalım önümüzdeki günlerde ne olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç yapı var olmasına da zaman gerekiyor, bir anda olacak iş değil maalesef.

      Sil
  8. Dur kral hemen şampiyonuz diye düşünme. Bak bizim takımda fernando giderse oraya kim gelir orası çok önemli. Çok tempolu biri lazım, bir atiba tarzı lazım. Bu çok çok önemli. Banega, belhanda taşları eksik şuan. Fernandoyşa olmaz. O taşı yerine oturtmak için bir nokta atışı atiba tarzı çok tempolu biri lazım. Ve çok daha önemlisi, “Takım Yaşlanıyor”. Kısa vadede başarılı olucaz diye 30 yaşındaki futbolcuları getirdik. Bunu gör, ileriyi düşün lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonuz diye düşünmüyorum da en ciddi aday biziz.

      Sil
  9. Dur kral hemen şampiyonuz diye düşünme. Bak bizim takımda fernando giderse oraya kim gelir orası çok önemli. Çok tempolu biri lazım, bir atiba tarzı lazım. Bu çok çok önemli. Banega, belhanda taşları eksik şuan. Fernandoyşa olmaz. O taşı yerine oturtmak için bir nokta atışı atiba tarzı çok tempolu biri lazım. Ve çok daha önemlisi, “Takım Yaşlanıyor”. Kısa vadede başarılı olucaz diye 30 yaşındaki futbolcuları getirdik. Bunu gör, ileriyi düşün lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle,aldigimiz 5 oyuncunun 4 u 30 veya otuzu asmis oyuncular,eger ts gibi genc yatirimlar yapmazsak isimiz yaş

      Sil
    2. Bonservissiz yerlilerde yaşa takılmayın derim.

      Sil
  10. Ben direk ts yi aday goruyorum su an,kadro seviyesi olarak bence bizden asagilari yok,savunmaya ve forvete nokta atisi yaparlarsa ciddi anlamda adaylar,genc de bir kadrolari var,biz de 29 yasinda sener,32 yasinda babel,31 yasindaki adem,30 yasindaki jimmy i aldik tm iyi transferler ama 3 sene sonra burada olmayacaklar belki de,ee fernando,mariano,yuto,donk bunlar otuzu asmis oyuncular ee banega da gelecekse o da 31 yani biraz genclesmek lazim yoksa sonumuz ayni bjk gibi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha için özellikle bayağı iyi bir hatları oluştu.

      Sil
  11. Biz biraz daha güçlenemezsek Trabzon ciddi bir aday önümüzdeki sene için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an öyleler ve onların kaderini de forvet hamlesi tayin edecek.

      Sil
  12. yalnız şunu hatırlatırım sana hafız

    2000 yılından beri süper ligde üst üste 3 sezon şampiyon olan takım olmadı.

    ciddi bir istatistik bu

    bu istatistik bu sezonun favorisinin galatasaray olmadığını söylüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam aksine, favorinin Galatasaray olduğunu söylüyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir