4 Temmuz 2019 Perşembe

Daredevil'in 2. sezonundaki Punisher'ı daha çok sevmiştim


Marvel dizilerinde zirve noktam "Daredevil". Marvel işleri için konuşayım (DC'yle o kadar da alakam olmadığı için), herhangi bir dizinin Daredevil'i geçebileceğine inanmıyorum. 3 sezonuyla da müthiş bir işti. Gerçek anlamda "süper kahraman" işi nasıl olması gerekiyor sorusunun cevabıydı. 

Punisher daha farklı tabii. Burada bir anti kahraman durumu var. Şöyle diyelim, Marvel'la ya da süper kahraman işlerini pek sevmeyen birinin bile izleyebileceği bir iş. Doğa üstü olaylar yok, iş tamamen bir intikam hikayesi. En azından benim bildiğim Punisher böyleydi.

Daredevil'in 2. sezonundaki Punisher'ı da sevmiştim. Ailesinin katledilmesinin intikamını arıyordu ve bu noktada Daredevil'le yolları kesişmişti. Kendi dizisi için iyi bir başlangıç noktasıydı. Punisher'ı oynayan Jon Bernthal müthiş bir aktör. 

Benim için sorun şu. Punisher dizinde Punisher'dan çok Frank Castle üzerinden yürüdük. Gerçek anlamda bir Punisher olduğu 2 yer var. Dizinin ilk sezonunun başındaki aldığı hikaye, bir de dizinin final sezonunun sonundaki sahne.

Frank Castle'nin intikam hikayesi güzel, buna lafım yok. 2. sezonun başındaki temposuz bölümlere rağmen iyi bir iş izledik. İlk sezonunu daha önde tutuyorum, oradaki tempo ve hikaye mükemmeldi. Ayrıca intikamını da aldığını düşünüyorum.

2. sezonda ise "kötüler" anlamında sorun vardı. İlk sezondaki Billy Russo'yu daha ön planda tutarım. 2. sezonda Jigsaw'a dönüşse de bunu o kadar iyi yansıtamadılar. Diğer kötü de o kadar iyi değildi. İlk sezona oranla aksiyon da daha azdı ve Punisher'ın olmazsa olmazı da budur.

Benim favori karakterim  Curtis Hoyle, dizideki x faktör olduğunu düşünüyorum. Frank Castle'yi dizginleyen ve hayatta tutan en önemli ögelerden biri. Ajan Madani'nin de 2. sezondaki etkisi güçlü, zaten iş biraz da onun üzerinden döndü.

Tabii genel olarak bir "Marvel" havası yok, o da benim canımı sıkan nokta. Netflix'deki Marvel dizi evreni devam etse belki çok daha iyi bir iş görebilirdik. Dizinin olası 3. sezonu adına güzel kapı açılmıştı ve gerçek anlamdaki Punisher'ı o zaman görebilirdik.

2 yorum:

  1. Ben gerçekçiliğini beğendim duygusuz bir dizi asla değildi sahte gelmedi ancak 2.sezonda russo için söylediklerine harfiyen katılıyorum hatta russo karakteri genel olarak dizinin zayıf halkası bence punisher İn oyunculuğu yanında yok hükmünde başka biri oynamalı idi sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikaye müthiş, dizi çok güzel. İyi bir Frank Castle hikayesi, tabii bu ilk sezonda geçerli. 2. sezon biraz daha ortaya karışık. Benim için sorun şu, böyle Punisher olmaz :) Bu Frank Castle :) Daredevil'i izlerken istediğim her şeyi almıştım. Matt Murdock'u da dibine kadar gördük, Daredevil'i de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir