21 Temmuz 2019 Pazar

Fatih Hoca'nın bu bakışının sonunda neler olacağını iyi biliyoruz


Dikkat çeken diğer isim de Ozornwafor. Çok daha az oynama şansı bulsa da, o 10 dakika içerisinde potansiyelinin ne olduğu üzerine iyi bir izlenim verdi. Boyu 1.94 ve buna oranla da ince görünüyor. İkili mücadelede ne derece ayakta kalabileceğini göremedik. Boyuna oranla hızlı bir stoper de diyemem.

Hamle zamanlaması ise oldukça iyi. Leipzig'in hızlı hücumcuları var ve birebirde ayakta kalmak, aynı pozisyon içinde ani reaksiyon vermek zor. Ozornwafor bunu başardı mesela, aynı pozisyon içinde çok kritik 2 müdahalesi var. 

Ayağını da fena kullanmadığını gördük. Zaten sol ayaklı olmasının büyük bir avantajı olacak, o sol ayağı da iyi kullanabilmesi önemli. Sağ kanada attığı uzun ve net bir pas vardı. Ahmet Çalık'ın böyle bir pas attığını ya da atabileceğini hayal dahi edemezsiniz.

20 yaşında ama henüz 6 aylık profesyonel bir tecrübesi var. Nijerya Milli Takım'ının neredeyse her yaş kategorisinde forma giyse de kulüp bazında 6 ayı var. O da kendi ülkesinde. Bu yapıya uyum sağlaması mutlaka zaman alacak. Oynayabileceği ve gelişim göstereceği x bir takıma kiralık gitmesini hala bekliyorum.

Yabancı sayısı da kalmasına izin vermeyecek. Mevcut kadroda 14 yabancımız olsa da hala transfer konuşuyoruz ve bu durumda kalması da zor. Keşke kalsa tabii, hocanın tutacağı isimlerden biri olacağına inanıyorum. Kamp ilerledikçe de forma giydiği maç ve süre sayısı artacaktır. İyi bir yetenek bulduğumuz net.

Bu bakış önemli. Hocayı tanıyan herkes de bu fotoğrafın altını çizdi. Bu tarz transferleri daima destekliyorum, nedeni de zarar etmeyecek olmamız. 300 bin avro bonservis, tutmasa dahi bu parayı çıkartırsın. Tutması halinde ise kazanımın boyutunu tahmin edebiliyor musunuz? Ozornwafor'a acil "tecrübe" yüklemek gerekir, 20 yaşında henüz 6 aylık profesyonel tecrübesi olması sıkıntı olacaktır.

11 yorum:

  1. oynama garantisi ile kiralamak lazım. ama bunu hangi takım kabul eder bilmiyorum. süper ligde hele kimse etmez bence.

    bu arada öylesine aklıma takıldı. sence falcao mu çikarito mu? şu an falcao bize daha yakın duruyor diye duygusal cevap verme ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygusallık mı, ne alaka. Chicharito'yu ciddi ciddi Falcao'yla mı kıyaslayacaksın :)

      Sil
    2. Chicharito bana biraz abartılmış gelir Falcao tercihim olurdu. Bonservissiz 2 yıl için toplam 10m euroyu kabul ederse.

      Sil
    3. Gamsız donk dan adeta bir fedai yaratan hocamız ile balotellinin yolu mu kesişse?
      İnsan merak ediyor be
      Sanki rehabilitasyon merkezi
      Or. Prof Fatih Terim:)

      Sil
    4. Hocanın da işini çok zorlamasak mı :) Herkes fedaiye dönüşmeyebilyor :)

      Sil
    5. bence dünyanın en zorlu ligi epl. sertlik ve mücadele üst düzeyde. ve çikarito orada falcao'dan çok daha başarılı oldu.

      Sil
    6. :) şu iki kariyeri kıyaslıyorsan sözün bittiği yere gelmişiz demektir.

      Sil
  2. Hikmet hocanın bir demecini okumuştum U21 şampiyonasında izlemiş , çok beğenmiş. Kiralık istiyordu. Gerçi iki tane stoper transfer etti. Konuşup oynatma garantisiyle göndermek yerinde olur. Afrikalı olduğu için yaş küçültme olabilir bu açıdan ne olduğunu anlamak için A takım seviyesinde izlemek lazım. Nihayetinde maliyet/potansiyel açısından iyi transfer biçimi görüşüne katılıyorum. Daha fazla yapmalıyız bu denemelerden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdennour'u almasalar olurdu Ozornwafor. Aynı tip iki stoper.

      Sil
  3. Tek merak ettigim konu neden hala ahmet calik oynuyorda ozornwafor oynamiyor,yani ahmet belli bir ortalamaya sahip oyuncu yerli oldugu icin kalacak zaten takim da ama neden yeni gelmis genc stoperimiz oynamiyor,onumuzdeki hazirlik macinda marcao ile ikisini bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki sol stoperi yan yana oynatmak istememiş olabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir