20 Temmuz 2019 Cumartesi

Fikstür avantajı gibi konular ligin ilerleyen haftalarında kendini belli eder


Fikstüre çok takılmayan taraftayım. 34 hafta var, herkesle de her yerde bir şekilde oynayacaksın. Fikstür içindeki avantaj ya da dezavantaj durumu haftalar ilerledikçe değişkenlik gösterebilir. Şu günden kimin ne durumda olacağını söylemek güç.

Her takımın ligin ilk haftasını kendi sahasında oynamak istediğini düşünüyorum. En azından ben öyle isterdim. Yeni transferler, sezonun ilk maçı derken güzel bir coşku yaşanırdı. Bu sezonu da geçen sezon olduğu gibi lige yeni çıkan takımlardan biriyle deplasmanda oynayarak açıyoruz.

Şu avantaj olabilir. Denizlispor da yeni kurulacak takımlardan biri olacak ve kadroları oturmayacak. Yine de ilk hafta deplasmanda olacaksak da Sivasspor'la oynamayı tercih ederdim. Sivas deplasmanını yaz aylarından geçmek avantajlı olabilirdi.

Son 4 haftayı konuşmak lazım. 3 deplasman ve 1 kendi sahamızda maçımız olacak. Alanyaspor, Ankaragücü ve son hafta Antalyaspor deplasmanları görünüyor. Mesela Fenerbahçe bu konuda avantajlı. Ligin son 8 maçının 5'i kendi sahalarında, 7'si ise İstanbul'da olacak.

Lige iyi başlamak önemli. Kırılmayı ilk haftalarda yaşayınca toparlaması zor oluyor. İlk 5 haftada Kayserispor ve Malatyaspor deplasmanları sert gibi görünse de bu maçları kış aylarına bırakmamak güzel. 

6. haftada Fenerbahçe'yle kendi sahamızda, 9. haftada Beşiktaş'la deplasmanda oynuyoruz. İlk haftalar çok kolay görünmüyor. Şampiyonlar Ligi de derken süreç zorlu ama kadro derinliğini iyi kılacak gibi görünüyoruz.

Mayıslar bizim diyelim. Hedef 23 diyoruz, bu doğrultuda hareket edeceğiz. Fikstür konusu sezon içinde değişkenlik gösterir, bu günlerden konuşabileceğimiz tek şey "soğuk havalardaki sert deplasmanlar" olur. Çıkıp oynayacağız, sonunda da ipi göğüsleyeceğimize inanıyorum.

7 yorum:

  1. Fatih Hoca genelde takmaz böyle şeylere içerde,dışarda farketmez hoca her zaman aynı oyunu aynı iştahı ister.Geniş kadroyla bunları atlatırız.Fikstür yüzünden ağlayanlarıda gördük ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikstür durumuna ben de çok takılmıyorum :)

      Sil
  2. Geçen sene asıl rakiplerimiz ( Bjk ve Fb ) çok zayıftı. Bjk'nin puan olarak çok önünde bitirmedik ama şampiyon olabilme ışığını hiç veremediler. Başakşehir ise zaten tek rakibimiz olarak kalmıştı, camia olamamanın dezavantajını yaşadılar ve şampiyon olduk.
    Yaşanan sakatlıklar ve cezalarla birlikte alternatifsiz kadromuza rağmen böyle bir ortamda şampiyon olmak büyük artı oldu bizim için. Ama bu sene olmaz o.
    Beşiktaş'ı yine saymıyorum, kadroları inanılmaz kötü bence. Ligi ilk 3'ün altında bitireceklerini düşünüyorum. Başakşehir de geçen seneki gibi olmayacak bence. Avcı ile bir sistemleri vardı, Okan hoca orada yapamaz. Düşüş yaşayacaklar. Ancak Trabzon ve Fenerbahçe bu sene en ciddi rakipler. İki takımın da kadro derinliği çok yüksek. Fenerbahçe'nin orta saha rotasyonu inanılmaz, çok kıskanıyorum. Bizimse orta saha bomboş, forvet ise Diagne zaten gitti gözüyle bakıyorum, Mitroglou da olmuyor zorlamanın anlamı yok bence. Orta sahaya ilk 11 için sağlam bir yabancı, forvete ilk 11 için sağlam bir yabancı ve yedek için yerli orta saha, forvet için yabancı yedek almamız şart. Her şey Diagne'ye bakıyor, bitsin şu iş artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de çok güçlü sayılmazdık, türlü imkansızlıklarla baş etmek durumunda kaldık.

      Sil
  3. Yeni çıkan takımlar ilk haftalarda hele seyircisi önünde oldukça motive olurlar. Zor bir maç olabilir. Fikstür hakkında Uğur Meleke derli toplu bir yazı yazmış güzel yazı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. İlk haftada kendi sahamızda olalım isterdim.

      Sil
  4. Fikstür ün şöyle bir avantajı olabilir. Yorgunluk döneminin başladığı Aralık ve Nisan-Mayıs aylarındaki maçların zorluk derecesi bizim bu zorlu haftaları takılmamamız için önemli. Bunun yanında kış aylarında zorlu deplasmanlardan kaçınmakta önemli. 2008-2009 sezonu ve 2009-2010 sezonlarında şampiyon olamamamız da bu neden önemli bir yer etmekte.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir