19 Temmuz 2019 Cuma

Galatasaray 2-3 RB Leipzig, ilk hazırlık maçı için fazlasıyla sert bir rakip


İlk hazırlık maçı için fazlasıyla sert bir rakip. Şu aşamada kadro olarak da fazlasıyla noksan haldeyiz. Beklediğimiz transferlerin yanında, Afrika Kupası'nda yer almış birçok futbolcumuz var. En basitinden, takımın mevcut kadroda tek 8 numarası Selçuk İnan. Zaten o oyundan çıktığında maçın tüm gidişatı değişmedi mi?

Skor olarak çok beklentim yoktu, ben işin daha çok direnç tarafındayım. Maç öncesinde Leipzig'in ilk 11'ini paylaştığımda "topla, tüfekle" gelmişler demiştim, neredeyse hiç eksikleri yoktu. Haliyle de böyle bir maçta takımın direncine bakarsınız. İlk yarıda da iyi izlenim verdiğimizi düşünüyorum. Maalesef 2. yarıda Selçuk İnan'ı kenara almamız sonrasında oyunun tüm seyri değişti. 

İlk 20 dakikada topa hakim olan taraftık ve hücumda etkimiz vardı. Selçuk İnan topu müthiş yönlendirdi, Jimmy Durmaz'ın da savunma arkasına attığı uzun toplarda Babel'in ön alanda cirit attığını gördük. Sonrasında oyun biraz daha dengelense de o dakikalarda klasik bir Babel golü izledik. 40. dakika sonrası tehlike yalnız, üst üste pozisyonlar buldular.

Leipzig'in oyun planında 2 forvetini de rakip savunma arkasına kaçırmak ve boş alanları hızlı geçmek var. Biz de o imkanı fazlasıyla verdik. Marcao hiç gününde değildi mesela, Ahmet Çalık'ın ise yenen gollerde durumu ortada. 2. yarıda Selçuk İnan'ı oyundan alıp, Yunus Akgün'ü merkeze yazınca da tüm denge bozuldu.

Adem Büyük de hiç yoktu sahada. Bu maçta sağ tarafta oynadı, belki ona ters bir kanat ama mücadele tarafında dahi görünmedi. Sol tarafta Babel'i iyi kullandık, neredeyse bütün atakların merkezi ve odak noktası oldu. İlk yarıda Selçuk İnan / Jimmy ve Donk üçlüsü iyiydi, 2. yarıda ise bomboş bir orta saha izledik.

Ön alandaki hareketsizlik de problem. Mitroglou'nun duvar olabilmesi, top saklama gibi iyi özellikleri olsa da bu hareketsizlikle Galatasaray'da tutunması imkansız. 17 yaşındaki Erencan Yardımcı'nın oyuna girdikten sonraki hareketliliğini gördünüz. Bana sorarsanız da hocanın bu dönemdeki favori genç futbolcusu olacaktır. 2. goldeki aklı ve mücadelesi takdir edilmeli, iyi bir başlangıç bu.

Anlam veremediğim bir taraf var. Bunu geçen sezon, Malatyaspor deplasmanında da yazmıştım. İyi bir başlangıç olsa da Belhanda'nın sakatlığı sonrası Donk'u stoperden orta sahaya çekmiş, Ahmet Çalık'ı stopere almıştık. O gün de kısıtlı bir kadro vardı ve kenarda birçok genç oturuyordu. Kaybettik o maçı. Belhanda çıkarken kenara baktığımızda o pozisyonda oynayabilecek tek isim Atalay Babacan'dı oysa. O oynasaydı, en fazla yine maçı kaybederdin.

Leipzig karşısında da aynı durum. Kenarda Atalay Babacan ve Mustafa Kapı gibi isimler bekliyor ama orta saha için oyuna giren isim Ömer Bayram oluyor. Mustafa Kapı ise çok daha sonra oyuna dahil oldu. Emre Taşdemir'in sol açık için oyuna girmesi de böyle, kenarda o pozisyonun futbolcusu Metehan Mertöz oturuyor. Elbette hoca daha iyi biliyor, genç futbolcu üzerinden de en son eleştireceğim isim ama bu noktaya takılıyorum.

Son 10 dakikada da olsa gözüme çarpan bir isim de Ozornwafor. 2 tane potansiyeli için merak uyandıran hareketi vardı. İlki sağ tarafa attığı uzun top ki Ahmet Çalık o pası hayal dahi edemez. Diğeri de birebirde yakalandığı ama üst üste başarıyla yaptığı 2 hamle. Ağır bir isim bence de, özellikle fiziği kaynaklı gelişim göstermeli ama potansiyeli var, denemeye değer.

İlk yarıdaki direnci beğendim diyelim. Babel ve Jimmy Durmaz fazlasıyla iyi sinyaller verdi. Orta sahamız sıfır, forvette problem büyük, eksikler de var derken çok fazla üzerinde durulacak bir şey yok. 3 dakika içinde 3 gol yemek sıkıntı tabii, bir anda dağıldık ve maç gitti. 1-0'ı biraz daha tutabilsek kazanabilirdik de, her şeye rağmen sürpriz değildi.

13 yorum:

  1. Seri,feg,belhanda geldikten sonra takim seviye atlayacak zaten ama bende omerin merkeze girmesine anlam veremedim,mustafa kapi 30 dk falan oynasa kime zarari olurdu,selcuk ciktigi icin biz bu maci kaybettik rakip yine atabilirdi ama bu kadar basit olmazdi,beni mutlu eden tek olay babel sanirim,cift forvet de oynadi ki sık sık orada goruruz gibi ve son olarak iyi ki okan kocuk gelmis..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Akgün'ün de 45'de orada kullanılmasını çözemedim mesela, 3-1 sonrası da hemen vazgeçildi. Merkezde zaten futbolcu yok, olanı da kullanmadık ve orayı boşalttık.

      Sil
  2. Mariano kim ne derse desin büyük silah, özellikle lig maclarinda tek hareketiyle mac alir. Jimmy cok iyidi, senin de yazdigin gibi Ozornfor yetenekli oldgunu gösterdi, gayet basarili bir macti bana göre güclü rakiplerle oynamak her zaman avantaj böyle zamanlarda ne eksik cok net gösteriyor, her seye ragmen ezilmedik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kamp dönemi sonrası temposu da yükselebilir. Tekniğine, kalitesine asla lafım yok ama bonservis geliri de getirebilirse satardım.

      Sil
  3. Sonlarda Linnes, Emre, Ömer ve Şener aynı anda sahadaydı.Bence bu çok yanlıştı.Selçuk yerine Atalay veya Mustafa girebilirdi sonuçta bu hazırlık maçı.Ayrıca Erencan 20 dakika oynadı ama o 20 dakikada ışık verdi.Belli ki hoca kendisini tutuyor ve büyük konuşmak istemesem de bu sezon takımın 3.forveti olacak gibi duruyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yanlıştı, yazıda da belirttiğim gibi.

      Sil
  4. Benim bu maçta altın üçlüm Mariano, Babel ve Mitroğlu. Bunlara Donk u ve Jimmy eklemek gerek. Özellikle Mariano ilk yarıda atak üretmemize sağlarken defanstada kritik hamleler yaptı. Babel topal güzel alan katetti. Biraz zamanlama hatası yaptı ama ilk maç olduğu için hoş görmek mümkün. Mitroğlu ise ortasahaya kadar gelip oyun kurmada oldukça yardımcı oldu. İleride bir şey yaptıysak Mitroğlu ve Jimmy sayesindedir. Eğer bu formlarını yükseltebilirlerse gelecek sene mevkilerinde ligin en iyi oyuncuları seçilmemeleri mümkün değil.
    Jimmy sıklıkla ilk 11 i zorlayabilir.
    Bu arada geçen seneki gibi takım oyunu için yapılan çalışmaları boşlamıyoruzdur. Her zaman Feghouli şapkadan tavşan çıkartamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitroglou ve iyi futbol :( Yorum yapmıyorum.

      Sil
    2. Kişi bazında baktığında kötü görünür. Ancak eğer takım halinde bakarsan iyi futbolunu anlarsın. Takım merkezden gelmekte zorlanıyordu. Ortasahaya kadar gelip oyun kurması benim bu sezon aradığım özellik. Özellikle geçen yıl Eren in deneyip yapamadığı Diagne nin hiç denemediği bir şeydi. Zeki bir oyuncu Mitroglou. Takımın oyun planına göre kendini çok iyi adapte ediyor. En kötü Belhandayı ilk zamanlar savunurken kullandığımız asistin asistini yaptı.
      Ayrıca o maçta Jimmy parladıysa bunda Mitrolounun payı yüksektir. Çok iyi anlaştılar. Jimmy i ileri taşıdı.
      Daha iyi oynayabilir miydi? Bilemem. Ortasaha kurgusunun olmaması bunda büyük etken.
      Bizler kişi bazında değerlendirdiğimiz müddetçe çok daha kötü oluruz. Takım oyununda oyuncuların etkinliğine bakmalıyız.

      Sil
    3. Kişi bazı, takım bazı değil konu. İzlediğimi yazıyorum. Sen de yazıyorsun, mutlaka farklı düşüncen vardır ama bunu yazan bir tek seni gördüm :( Mitroglou'dan beklenen orta sahaya gelip pas yapması değil. Maalesef ön alanda tarihin en hareketsiz futbolcularından biri. Jimmy daha da parlayamadıysa bunda Mitroglou'nun handikabı büyük asıl. Jimmy savunma arkasına müthiş uzun toplar attı, hepsine Babel koşmak zorunda kaldı. Mitroglou koşu dahi gösteremiyor.

      Sil
    4. Ekşi sözlükte, twitter da beğenen baya bir insan gördüm. Bu dünyada benim gibi Fatih Terimi sevmeyen binlerce Galatasaraylı var. Buraya yazmıyorlar diye onlar bu dünyada yok değil. Tamam şuan muhteşem seviyede değil ama ben ışık gördüm.
      Ben Giroud yu sevmem ama takıma kattığı bazı şeyler vardır. Bu yapabildiklerini Mitrouhlu da yapabiliyor.

      Not: Anlamıyorum trollük yapıp Selçuk İnan muhteşem yazsam. Mesajım trollük nedeni ile yayınlanmıyor. Kendi düşüncemi yazıyorum., somurtuyorsun. Sana somurtmak değil gülmek yakışıyor. Noktalama işaretlerinde bile.

      Sil
    5. Yanlış anlama, kendimi bir yerlere koymak gibi derdim yok. Çevrem, ulaştığım kitle çoktur, sen dışında kimseyi görmedim.

      Hocayı sevmeyen binlerce Galatasaraylı yok, olana da Galatasaraylı mı demeliyiz o da aynı bir tartışma konusu. Bir Galatasaraylı böyle düşününce "başka yerlerde aramamak lazım" düşüncesi son derece doğrudur. Biraz vefa, çok değil.

      Giroud'u sevmem diyorsun, kendisi hala üst seviyede isim. Takımına müthiş şeyler katar, buraya gelse ortalığın tozunu attırır. Mitroglou temposu sıfır, ayakta kalamayan bir santrafor maalesef. Bunu herkes görüyor da, ben farklı olmalıyım diye bakıyor olabilirsin. Saygım var :(

      Selçuk İnan maçın en iyisiydi, bunda trolllük yok. Yazmamak asıl ön yargılı bakmaktır, sıyrılmak lazım. Somurtmuyorum ayrıca, keyifliyim. Sen yazılanlardan kişi analizine de başladın :) Keyfine bakmanı dilerim :)

      Sil
  5. Ahmet Çalık'la ve bu orta saha hattıyla onu yapmak zor. Selçuk İnan yine iyiydi o konuda, Jimmy de iyi futbol oynadı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir