1 Temmuz 2019 Pazartesi

Stefano Okaka & Galatasaray, gündeme gelmediği bir transfer dönemi görmez olduk


Okaka isminin Galatasaray gündemine gelmediği bir transfer dönemi göremez olduk. 2017 / 2018 sezonunun Ocak ayında bu transfer gerçekleşecek gibiydi de, son gün Nagatomo'yla birlikte geliyorlardı. Kira maliyeti yüksekti ve transferinden son dakikada vazgeçilmişti. Gomis'le birlikte müthiş bir forvet rotasyonu görebilirdik.

2018 / 2019 sezonu yaz döneminde de konuştuk, özellikle de son günlere yaklaştığımızda Okaka iddiası daha da güçlenir. Daha ciddi adaylara bakalım denildi, devamında Gomis de gitti derken son gün kimseyi alamamış olduk. O da aynı sezonun Ocak ayında Udinese'ye kiralandı. Premier Lig kariyeri hayal kırıklığı olsa da Serie A'ya dönüşünde fena iş çıkarmadı.

Galatasaray'ın gündeminde birçok isim var. Ağırlıklı olarak da Muriqi ve Aboubakar konuşuluyor. Bu ikiliyi transfer edebilsek son dönemde yakaladığımız en iyi rotasyon olur. Aboubakar'ın şartları zor, kiralık konusunda Porto'yu ikna etmek gerekecek. Olmazsa üzerinden, alternatifi olarak Okaka'nın belirlenmesini anlayışla karşılıyorum.

Burada esas nokta, forvetin Fatih Hoca'nın oyun tarzına uyumu. Hoca ön alanda biraz daha hareket ve forvetin oyun düzenini yükseltmesini istiyor. "Gol" beklentisi elbette olacak ama öncelik oyun yapısı. Vedat Muriqi, Aboubakar ve Okaka gibi isimler de bunu yapabilecek özellikle. "Çalışkanlık" diyelim, Okaka için fizik gücü de ön plana çıkaralım.

Okaka özelinde yüksek bir gol beklentim olmaz. Takımın 1 numaralı forveti de olur diyemem. Onu alternatif gibi düşünmek lazım, Vedat Muriqi transferi eğer gerçekleşirse onun arkasına geçer. Fizik gücüyle de kenardan geldiğinde rakip savunmayı bozacak, orayı karıştıracak bir isim. Fiziğine oranla hızı da fena değildir, oyun yapısı Türkiye Ligi adına ideal.

Fena bir Serie A kariyeri yok ama Premier Lig'de bir türlü tutunamadı. Watford onun için 6 milyon avro'luk bonservis bedeli vermişti ve ciddi de bir yıllık ücreti var. Bu durum da transferini zorlaştırıyor. Bonservisiyle elden çıkaramıyorlar, kiralamak tek çare. Galatasaray gibi bir takımın teklifine hayır denileceğini sanmıyorum. Okaka adına da tek çıkar yol noktası gibi. Yoksa Serie A'nın orta sıra takımlarında devam edecek.

8 yorum:

  1. Bir iki menajerin kucağında transfer yapmaya çalışıyoruz. Bu nedenle dön baba dön aynı isimler. Stoper ikilisi dışınde birbirini tamamlayan parça bulamadık. YA aynı oyun stili, ya birbirine zıt tarzda isimler. Bu transfer dönemi sonunda nasıl bir takım kurulacak cidden çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okaka ismi biraz daha hocanın isteği ama, tarz çok uyuyor. Alternatif olarak doğal olarak her dönem gündeme giriyor.

      Sil
  2. okakayı felan geçelim de. fenerbahçe bugün iranlı genç sayyedmanesh ile 5 senelik imza attı. şeyi hatırladım. bi ara medyada bizim de ırakın wonderkidi mohanad ali ile anlaştığımız yazıyodu. o transferin akıbeti noldu merak ediyorum. iyi de bi oyuncuya benziyodu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç fikrim yok. Futbolcuları da tanımıyorum :)

      Sil
  3. Vedat Okaka benzer özellikte. Önce bi Mitroglu gitsin de, şu haliyle Mitrooglu mu Okaka mı

    YanıtlaSil
  4. Kulübüne kiralama bedeli odenmezse daha güzel olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ödenir, hatta yıllık ücreti de ciddi olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir