11 Temmuz 2019 Perşembe

Yusuf Erdoğan transferinin Galatasaray adına iptal olması müthiş gelişmeydi


Yusuf Erdoğan ve Adem Büyük transferleri konuşulmaya başlandığında şiddetle karşı çıkıyordum. Sonrasında Adem Büyük transferine bir mantık buldum, o iş kafamda oturdu. Çok da olmazsa olmaz değildi ama denenmesine de ses çıkarmadım. Yusuf Erdoğan'ın olası transferinin ise kafamda oturduğu bir nokta yoktu.

Trabzonspor döneminde ciddi bir potansiyeli olduğuna ben de inanıyorum. Maalesef o günlerin üzerine koyamamış ve her geçen dönem geriye gitmiş bir futbolcuydu. Geçen sezon küme düşen Bursaspor'un da bana göre en kötü isimlerinden biriydi. "Bal yapamayan arı" tanımının yaşayan kanıtı dahi diyebiliriz.

Emre Taşdemir durumu da yok yani. Emre Taşdemir'in yaşı 22'ydi ve onu denersiniz. Yaşı genç hala ve potansiyelini biliyorsunuz. O gün transferini eleştirsem de sonra pişman olmuştum. Yusuf Erdoğan ise 26 yaşında ve şu ana kadar bir şeyler verebilmiş değil. Bonservisi yok da, bu transfer "almış olmak için almak" olmayacak mıydı?

Neden vazgeçildiği hadisesine gelirsek. Bu iş "forma giyme" durumu yüzünden iptal olmamıştır. Yusuf Erdoğan'ın kendini o kadar garanti görüp, her yerde "Galatasaray'a gidiyorum" durumu mutlaka etmendir. Forma giymesi de bu düşüncenin içinde ama transferi düşünülüyordur, garanti değildir.

Daha iyi alternatifler zorlanmıştır ve onların da gerçekleştiğini gördük. Jimmy Durmaz geldi mesela, Yusuf Erdoğan'la kıyaslayabilir misiniz? Ya da bugün Emre Mor geldi diyelim, hangisi daha kaliteli? Yusuf Erdoğan üzerinden "sol bek" oynayabilir diyorduk, oraya bakınca da birçok alternatif var. Hiç içime sinmiyordu bu iş.

Kasımpaşa'ya gitmiş olmasından ötürü de mutluyum. Orada ne yapar bilmem, belki beklentiyi de aşar. Galatasaray'a gelmemesi doğru karardı, bu ihtimalin kalkmış olması da mutluluk verici. Düşününce de atılabilecek çok fazla yerli adımı kalmadı, kulübe hemen hemen güçlendi. Orta saha haricinde o pozisyonu pek düşünmüyorum.

4 yorum:

  1. Benim merak ettiğim Onyekuru kiralanacak mı ? Takımda şu an Emre Mor ile birlikte 4-5 tane kanat var.

    YanıtlaSil
  2. Neden olmadı bilemem ama eğrisi doğrusuna denk geldi. Kasımpaşa'nın oyun anlayışı kendisine uygun. Hücumu kanatlardan kuran bir takımda süratiyle bolca şans bulur. Çıkış yapma şansı elinde. (Bu arada Yusuf transferinin ciddiye binmesi aklıma Hikmet Karaman'ın bir ara hocalık için güçlü aday olduğu günleri getirdi, ürperdim. Allah böyle vasata yönelmeyi nasip etmesin)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açık alan bulur, orayı değerlendirmeye çalışır. Düzeni, sistemi olan bir takım için aşırı yeteneksiz sınıfında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir