3 Ağustos 2019 Cumartesi

Cenk Tosun & Galatasaray, medyada yer alsa da çok ihtimal vermediğim işlerden


Bu iddia uzun zamandır medyada yer alsa da çok ihtimal vermediğim işlerden biri. Futbolcu milletine güven olmaz denilse de Cenk Tosun'un Türkiye'de Beşiktaş forması dışında bir forma giyeceğini düşünmem. Aksi durumda şaşırırım. Beşiktaş ile güçlü aidiyeti var diye düşünüyorum, bunu da her fırsatta yansıtıyor.

Keşke gelse tabii. Tüm taşlar yeniden dizilirdi. Cenk Tosun gibi bir yerli demenin size getireceği büyük avantajları var. Yabancıyla geçebileceğiniz bir pozisyonu, alabileceğiniz yabancıdan daha iyi yerliyle geçmek demek bu. Cenk Tosun'un Everton kariyeri büyük bir hayal kırıklığı olsa da kalitesinden kim şüphe edebilir ki?

Türkiye'ye geldiğinde de potansiyeldi, Gaziantepspor formasıyla da yaptığı müthiş işler var. O dönem fırsatı kaçırdık diyebilirim. Galatasaray'la adı anılsa da almadık, ertesi sezon da takımın başına Fatih Terim gelecekti. Sonra o Cenk Tosun da bedelsiz şekilde Beşiktaş'a imza attı. Şenol Güneş'in takımın başına gelmesinden sonra da müthiş bir gelişim gösterdi.

Mario Gomez ve Aboubakar gibi isimler önüne gelmiş olsa da bu çıkışı sürdürdü. Yeri geldi kendini kanatlarda buldu, yeri geldi yedek kaldı ama istikrarlı şekilde büyüdü. Everton'a transfer olduğu sezonda da müthiş bir Şampiyonlar Ligi sezonu geçiriyordu. Babel'le müthiş bir ikili olmuşlardı ve bu ikiliyle de gruptan yenilmeden çıktılar.

Fatih Hoca da Milli Takım'ın başında Cenk Tosun'dan müthiş verim almıştı. Tam onun kalemi bir isim. Önde çok çalışkan, hareketli, net bir bitirici. Premier Lig'de büyük işler başarmasını beklesem de bir türlü tutunamadı. Bu biraz da Everton'un konumuyla alakalı olabilir. 22.5 milyon avro'luk önemli bir yatırım, hatta Türkiye rekoru.

Bir yandan da Avrupa'da devam etmesini isterim. Everton olmaz, x olur ama Premier Lig, olmadı Bundesliga hala onun için doğru adres. Biraz daha hücumu düşünen bir takımda katkısı yüksek olacaktır. Schalke 04 ya da Crystal Palace iddiaları vardı, keşke olsa. Ne kadar düşüşte olursa olsun, hala ülkenin en iyi forveti. Yaşı 28, en iyi olması gereken yıllar.

4 yorum:

  1. Keşke diyelim... ve yine unutmamak lazim 14 yabancılı sezonda ancak 1 yıl kiralık gelir. Asıl seneye kontenjan sıkıntısı başladığında tırım tırım yerli ararız yine.

    8 ağustostan umitliyiz inş biseyler düşer. Gecen sezon düştüğümüz hataya düşmeyiz. Welbeck 'ı beklerken Okaka Cornelius'tan olmuştuk. Mitroglu 'na kalmayalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Premier Lig transfer döneminin kapanışı mühim. Umarım o zamana kadar da Diagne gitmiş olur.

      Sil
  2. İşin Beşiktaş kısmını bir kenara bırakırsak gerçekten harika bir transfer olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir